Labdarúgás – megyei III. osztály

Harminckét gól öt meccsen

2014.05.30 21:51    |    esem  

A 2013-14-es bajnokság megyei III. osztályában a 20. fordulót rendezték az elmúlt hétvégén. Az Öregcsertő volt most a szabadnapos. A két bajnokesélyes biztosan győzött, Géderlak a Dunaszentbendek ellen, Homokmégy a Bátya ellen (bár itt félbeszakadt a vihar miatt a meccs). Uszódon egy iksz közeli meccset nyert meg a Dunapataj. Fajsz gólnélküli félidő után ötöt rúgva biztosan nyert az Apostag ellen. Fülöpszálláson a Solt győzelme se okozott meglepetést.

Nagy a tülekedés a tabella vége felé

A Géderlak – Dunaszentbenedek szomszédvári mérkőzésen nem volt kérdés, hogy a hazai gárda nemcsak, hogy a három pontért fog pályára lépni, de valószínűsíthető volt az is, hogy még a gólarányát is javítani akarja. Ahogy a meccs elkezdődött, egy húszpercnyi feltérképezés után megindult a hazai henger és tíz perc alatt ötöt (!) lőttek, majd szünet előtt a hatodikat is megszerezték, amivel el is dőlt a mérkőzés, a vége pedig kiütéses győzelem (9-2).

Az Uszód – Dunapataj mérkőzés első tíz perce elég nyílt volt, mindkét oldalon nagy helyzetekkel. Ezután a hazaiak fokozatosan átvették az irányítást, helyzetek sorát dolgozták ki, a vendégek örülhettek, hogy csak egygólos hátrányban vonultak az öltözőbe. A fordulás után a patajiak is már több lehetőséget dolgoztak ki, előbb egy szöglet után, majd néhány perccel később egy kontratámadásból találtak kapuba. A végére a hazaiak nyomása ismét erősödött, ami ugyanakkor kontrákra is lehetőséget adott, ám gól már nem született (1-2).

A Fajsz – Apostag meccsen a hazaiak a szokásos rohamaikkal kezdték a meccset két-három hatalmas nagy helyzettel, ami majdnem megbosszulta magát, hiszen nagyon kitámadtak, amiből a vendégek kontráztak jól. A szünetig viszont nem született gól. Térfélcsere után előbb egy gyorsan elvégzett bedobás után vezettek a hazaiak, amire válaszoltak a vendégek. Ám ezután jött Palenyik Márk és Máté Béla, remekül együttműködve húsz perc alatt négy gólt lőtt a Fajsz (5-2).

A Fülöpszállás – Solt szomszédvári mérkőzésen már a hatodik percben vezetéshez jutott a vendégcsapat. Ezután is elsősorban az ő akaratuk érvényesült, többnyire a hazaiak térfelén folyt a játék. A szünet után két solti akciógól már egyben a végeredmény is eredményezte, a hazaiak érdemben nem sokat mutattak, talán ha háromszor értek oda a vendégek kapujához (0-3).

A Homokmégy – Bátya meccs ötödik percében egy büntetőből szerezte első gólját a hazai csapat, majd szögletből fejeltek gólt, amire egy szép akciógóllal még válaszoltak a bátyaiak, ám egy újabb ívelés és gól. „Most látszott igazán, hogy nincs kapusa a Bátyának”, hiszen, aki meccsek óta (beugróként) becsülettel védi a kaput, korábban csatárként ténykedett. A 7-1-es állásnál a 80. perc körül „leszakadt az ég”, a vihar miatt a csapatok öltözőbe vonultak, majd a bátyaiak haza is indultak, így a hivatalos verzió szerint félbeszakadt a meccs, ám szinte biztos, hogy a pályán elért eredmény lesz a hivatalos végeredménye is a meccsnek (7-1).

A 21. forduló programja: május 17. szombat 17 óra: Öregcsertő – Géderlak, 19 óra: Dunaszentbenedek – Fülöpszállás; május 18. vasárnap 17 óra: Uszód – Homokmégy, Solt – Fajsz, Dunapataj – Apostag


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás