Labdarúgás – megyei III. osztály

Kiütéssel kezdte a szezont a Homokmégy - Bátya nyerte a rangadót

2017.11.03 09:10    |    (esem)  

A 2017-18-as bajnoki szezon elkezdődött az elmúlt hévégén a megyei III. osztályban is, bár volt arra szándék, hogy két megyehármas csoporthoz hasonlóan itt is később induljon a szezon, de talán egy picit késői volt a kezdeményezés, bár ennek ellenére a Szentmárton – Uszód meccset így is a szezon végén fogják lejátszani. A Homokmégy 21 gólos kiütéssel kezdett a tavaly egyébként is pocsék évet záró Dunaegyháza ellen. A Bátya harapósan kezdett és nyert a Szakmár ellen, míg a másik rangadón a Fajsz csak az utolsó tíz percben bukta el a meccset. A többi meccsen a várható eredmény született, igaz a győzelmek döcögős teljesítményekből születtek.

A Dunaszentbenedek – Solt mérkőzésen a hazaiak a félidőig jól tartották magukat, egy szabadrúgás utáni kavarodás a solti oldalon, majd egy hosszúra ellőtt labdából jött a hazai gól. Ám a szünetben a kapusuknak munkába kellett mennie, mezőnyjátékos állt be a helyére, aki ugyan igyekezett helytállni, de az mégis is totálisan más poszt. A solti „öregek” egy szabadrúgásból, egy védelmi hibából és egy „nullszöges” lövésből lőtték góljaikat és szerezték meg a győzelmet (2-4).

A Dunavecse – Dunapataj mérkőzés nehezen kezdődött, hibák itt is, ott is, ám ezekből a félidő végén csak a hazaiak tudtak gólt szerezni egy rossz passz után. A fordulás után aztán a patajiak megtalálták a formájukat és egyre hatékonyabb támadásaikból gól született, majd a mezőnyfölényből egy újabb gól jött. Ekkor már biztos pataji kézben volt a meccs és még két góllal (a második egy szép szóló után) biztosan nyerték a meccset (1-4).

Az Apostag – Fajsz meccs tűnt a forduló egyik rangadójának, és tényleg az is volt, bár az eredmény nem ezt mondatja velünk. A hazaiak fiatalosan, sokat passzolva játszottak, ám a fajszi kapura nem voltak veszélyesek, mégis ők találtak egy gólt a három vendégziccer ellenére. A fajsziak a szünet után egyenlítettek, majd szinte azonnal volt egy hatalmas ziccerük, ami kimaradt, míg egy kényszerű csere után a hazaiak legjobbja többször elfutott az új védője mellől és hat perc alatt eldöntötték a meccset (4-1).

A Bátya – Szakmár találkozó elején a hazaiak nagy elánnal támadtak nekik a vendégeknek, helyzetek sokaságát láthatta a nagyon nagyszámú közönség. A szakmári védelem volt, hogy jól védekezett, volt, hogy csak megúszta az attakot, mígnem az utolsó öt percben kétszer is mattolták a vendégeket. A fordulás után hamar meglett a harmadik bátyai gól, ami után a szakmári csapat játéka hatékonyabbá vált, de mezőnyfölényük meddőnek bizonyult, míg a végén egy kontra, majd egy távoli lövés a végeredményt is beállította (5-0).

A Homokmégy – Dunaegyháza mérkőzésre, ha lehetett volna fogadni, akkor csak a vendéggyőzelem hozott volna hatalmas összeget. Talán az egyetlen meglepő volt, hogy ennyire sok gól született. Farkas hét gólt, Rakiás pedig egy félidő alatt hatot rúgott, Kerekes pedig három gólja mellett mesterien hozta kihagyhatatlan helyzetekbe csapattársait. Sima hazai győzelem született (21-0).

A Tass – Főnix Foktő meccsen a hazaiak szinte az elejétől védekezésre álltak be és kontráikban bíztak. Így a foktőiek távoli átlövésekkel próbálkoztak, melyek elkerülték a kaput, majd egyszer sikerült mögéjük kerülni és az alapvonalról jól beadni és gólt szerezni. A pihenő után a hazaiak játéka megélénkült, a góljuk mégis inkább a vendégek hibájából született. A kiegyenlítettebb játékban a foktőiek voltak veszélyesebbek és végül a győztes találatot is megszerezték (1-2).


A 2. forduló programja: augusztus 19. szombat 17 óra: Dunaszentbenedek – Dunapataj, Fajsz – Tass, Solt – Apostag, Szakmár – Homok-mégy, Uszód – Dunavecse, Dunaegyháza – Szalkszentmárton, Főnix Foktő – Bátya


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás