Labdarúgás – megyei III. osztály

Hét meccsen 58 gól - Homokmégy, Bátya, Dunapataj még mindig „százas”

2017.11.29 13:35    |    (esem)  

A megyei III. osztály nyugati csoportjában az elmúlt hétvégén lejátszott hét meccsből négy is szomszédvári összecsapás volt, amelyből hármat a hazaiak nyertek. A két rangadónak tűnő meccsen a Bátya nyert a Fajsz ellen, míg a Dunapataj Soltról tudta elhozni a három pontot. Érdekesség, hogy a hét meccsen összesen 58 gól esett.

Az Uszód–Dunaszentbenedek szomszédolás a hazaiak számára indult jobban, negyed óra után előbb egy jobboldali, néhány perccel később egy baloldali alapvonalról visszaadott labdára érkezett jól Borsos Tamás és szerezte meg a vezetést. A hazaiak irányították a játékot, ám a benedeki kapus remek napot fogott ki, sokat köszönhetnek a vendégek a védéseinek. A fordulás után a vendégek egy remek kontrából tudtak csak az uszódi kapuig eljutni, ám ekkor a hazai kapus védett nagyot. A harmadik gólt egy büntetőből szerezték a hazaiak (3-0).

A Dunavecse – Dunaegyháza mérkőzés már szinte az elején eldőlt, hiszen az egyébként se izmos vendégek csere nélkül mentek át a „szomszéd-hoz”. A hazaiak kezdték a mérkőzést, néhány passz után már újra a középkörben volt a labda, a hazaiak vezetése miatt. Ezután – hazai edző elmondása szerint – körülbelül hat gól gyors kontragól volt, hármat távoli átlövésből, többit akcióból szereztek, a büntető hiányzott a repertoárból, azt viszont kihagyták (14-0).

A Homokmégy – Főnix Foktő összecsapás eleve „fix egyesnek” tűnt, pláne úgy, hogy a hazaiak tíz emberrel álltak pályára. Nem sokat kellett várni a hazai gólokra, fél óra elteltével már néggyel vezettek, igaz, ekkor egy védelmi hibából a vendégek szépíteni tudtak. Ez szemernyit nem törte meg a hazaiak lendületét, helyzeteiket szépen sorban gólra váltották. Kiemelendő Rakiás Milán 4 gólja volt, aki ezzel már 12 gólnál tart (10-1).

A Szalkszentmárton – Szakmár találkozón a hazaiak két forduló alapján könnyebb meccsre számítottak, ám negyedóra után már 3-0-ra vezetett ellenfelük. A vendégcsapat egy akcióból, valamint két védelmi hibát kihasználva lépett el. Ezután is a Szak-már dominált az egyébként kritikán aluli minőségű pályán. A falunapi fiesztához ők a távolból ezzel a nagyarányú győzelemmel is hozzájárultak. Igaz, a végén a hazaiak is tudtak eredményesek lenni (harmadik góljuk szép volt), de ez már nem változtatott semmin (3-11).

A Bátya – Fajsz szomszédvári rangadón a vendégek kezdtek némileg jobban, egy lövésük a kapu előtt suhant el. A bátyai csapat egy remek kiugratás révén megszerezte a vezetést, és 20 perc játék után egy fejesgóllal tovább növelték az előnyüket. A térfélcsere után a vendégek szerencsésen szépítettek, egy kicsit nyíltabbá vált a játék, de továbbra is a hazaiak mentek előre. Előbb egy szépen kijátszott helyzetet váltottak gólra, majd a büntető területtől nem messze két csel után egy távoli lövésből állították be a végeredményt (4-1).

A Solt – Dunapataj mérkőzés eleje némi vendégfölénnyel, de alapvetően egyenlő erők harcát hozta, amikor egy hazai baloldali támadásnál szerencsésen tudtak elmenni és szereztek gólt. A vendégeknek volt több lehetőségük (kapufák, ziccerek), majd a 45. percben egy távoli lövéssel egyenlő lett az állás. A fordulás után egy remek indítás után már a patajiak vezettek. Ezt egy jól eltalált szabadrúgással ugyan még egalizálták a hazaiak, ám ekkor egy les-gyanús helyzetből újravezettek a vendégek, majd egy bedobás utáni egyéni akció a végeredményt jelentette (2-4).

A Tass – Apostag meccsen a vendégek magabiztosan nyertek. Játékukat legfőképpen a stabil labdatartás jellemezte, sőt az esetleg elveszített labdára is azonnal visszatámadtak, így az ellenfelünknek szinte alig volt esélye támadni. Elsősorban szinte az alapvonalról belőtt labdákra érkeztek. Az öt gólból három ilyen volt, kettő pedig átlövés (0-5).


A 4. forduló programja: szeptember 2. szombat 16.30: Fajsz – Homokmégy; szeptember 3. vasárnap 16.30: Apostag – Bátya, Szakmár – Dunavecse, Solt – Tass, Uszód – Dunapataj, Dunaegyháza – Dunaszentbenedek, Főnix Foktő – Szalkszentmárton


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás