Labdarúgás – megyei III. osztály

A homokmégyiek 14 gólt szereztek - Harmadik forduló és már csak két csapat „százas”

2016.10.04 13:23    |    (esem)  

A megyei III. osztály nyugati csoportjában a bátyai rangadón egy jó meccsen nyert a Géderlak, az Öregcsertő rendesen „beleszaladt a késbe”, tizennégyet vágott a Homokmégy, a Fajsz otthonában verte a tavalyi bronzérmes Szakmárt. A foktőiek fölénye kevés volt a töltésiek jobb helyzetkihasználásával szemben, Patajon a pacalfőző falunap után az egygólos győzelemnek is tudtak örülni, Csávolyon az Uszód egy félbajnokságra elegendő helyzetet hagyott ki, így „csak” magabiztosan nyert.

Az Öregcsertő – Homokmégy meccs elején hamar vezetést szereztek a vendégek, Rideg Laci kezdte el a gólgyártást, majd szerzett még egyet, ezután Kárpi Rudolf remek megoldása késztette tapsra a vendégszurkolókat, ahol a „B” középben szokás szerint minden homokmégyi gól után isznak egy kis kupica pálinkát. A félidőre jó volt a hangulat, mert nyolcat termeltek a „fiaik”, a végére igazi örömmámorban úsztak a vendégszurkolók, hiszen a 14 góllal több mint magabiztosan szerezték meg a győzelmet (0-14).

A Fajsz – Szakmár meccsre a vendégek több hiányzóval utaztak el, ennek ellenére izgalmasan indult a meccs eleje, egy öngólszerűséggel vezettek a hazaiak, de helyzetek voltak a másik oldalon is. Egy sérülés után a csereként beálló játékos-edző hatalmas kapufája könnyen átírhatta volna a forgatókönyvet, helyette a szünetre már kétgólos volt a hazai előny. A második félidőre szétesett a vendégek játéka, a hazaiak megérdemelten nyertek (4-0).

A Bátya – Géderlak meccs volt a forduló rangadója, jó hangulatú, soknézős meccsen a vendégek egy rövidre jövő szögletet a hosszúra csúsztattak át, amit simán fejeltek be. Néhány perc múlva a hazaiak egy mintaszerű jobboldali támadás után fejeltek a bajnok kapujába. Kiegyenlített játék után a vendégek egy nem feltétlenül szépen, de cserébe eredményesen eltalált rúgásból vezettek. A fordulás után egy védhetetlen fejesgól, majd egy távoli löket talált utat a hazai kapuba (1-4).

A Császártöltés – Főnix Foktő mérkőzés lüktető játékot hozott, de a hazaiak védelme nem állt a helyzet magaslatán. Hamar vezetést szereztek a hazaiak, amelyre egy jobboldali beadásból sikerült válaszolni, újabb hazai előny után, a félidő utolsó percében még nőtt az előnyük, majd a fordulás után foktői kiállítás jött. Az újabb foktői válaszra szinte azonnal válaszoltak a hazaiak, a vendégek szögletből fejeltek egy szép gólt, de az inkább igazságos döntetlent már nem tudták elérni (4-3).

A Dunapataj – Dunaszentbenedek meccsre a hazaiak igazi falunapi hangulatban futottak ki, nem sok híja volt, hogy hátrányba kerüljenek. Miután rendezték soraikat, egyre veszélyesebbekké váltak a pataji támadások, de a helyzeteik kimaradtak, az utolsó percekben egy büntető révén tudták a vezetést megszerezni. A meccs ezután is inkább a „felejtős” kategória volt, némi hazai fölénnyel, de a három pont megérdemelten maradt otthon (1-0).

A Csávoly – Uszód összecsapásra a fülledt, párás időben került sor, mely egy uszódi szögletből saját hazai kapuba fejelt góllal indult. Három perccel később Répási Balázs egy kipattanót jobbal a hosszú felsőbe tekerte. A huszadik percben aztán Borsos Tamás egy magas ívű labdát jobbal levett, majd kapásból ballal a hosszúalsóba lőtte. A szünet előtt egy fejesgóllal szépítettek a hazaiak. Ezután is az Uszód volt fölényben, helyzetek garmadáját hagyták ki, illetve lőtték kapufára, lehetett volna még simább is (1-3).

A 4. forduló programja: szeptember 17. szombat 16 óra: Homokmégy – Csávoly; szeptember 18. vasárnap 16 óra: Dunapataj – Bátya, Géderlak – Császártöltés, Főnix Foktő – Fajsz, Szakmár – Öregcsertő, Uszód – Dunaszentbenedek


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás