Labdarúgás – megyei III. osztály

Nem volt meglepetés a hétvégén - Két meccsen 27 gólt szereztek a homokmégyiek

2016.10.05 12:59    |    (esem)  

Az elmúlt hétvégén a 4. fordulót rendezték a megyei III. osztály nyugati csoportjában. Az egyetlen szombati meccsen a Homokmégy ismét brillírozott, az egy héttel korábbi 14 góljuk után ezúttal 13 gólt szereztek. Ha esetleg volt is olyan mérkőzés, amelyiket a szurkolók kétesélyesre mondtak volna, az estére kiderült, hogy felesleges volt, mind az öt meccsen a győztes csapatok, egy-két helyen nagy fölénnyel is, de alapvetően magabiztosan gyűjtötték be a három pontokat, egyik vesztes csapatban se volt kétely, hogy történhetett volna fordítva is.

A Homokmégy – Csávoly meccs elején, 20 perc után már látszott, hogy ez a meccsük se lesz különb az egy héttel korábbinál. Az összesen öt gólig jutó Kárpi Rudolf,mint anno Emilio Butragueno, becenevén Keselyű, minden lehetőségre lecsapott, három gólnál is a távoli lövés kipattanójára érkezett leggyorsabban, Teleki fejese remek volt, de többen is középtávoli lövéssel mattolták a csávolyiakat, nem kis örömet okozva a szurkolótáboruknak (13-0).

A Dunapataj – Bátya mérkőzést a vendégek kezdték aktívabban. Tamaskó egy gyorsan elvégzett bedobás révén szerzett vezetést, majd néhány perc múlva egy pataji támadást kontráztak meg szépen a vendégek és a jobbról belőtt labdára érkezett a bátyai csatár. A térfélcsere után is a vendégek voltak agilisabbak, egy baloldalról keményen meglőtt labdába úgy ért bele a vendégtámadó, hogy az „eltört”, ütemtelen labda utat talált a kapus és a tisztázni igyekvő védők között (0-3).

A Géderlak – Császártöltés mérkőzésnek egyértelmű esélyese a hazai gárda volt, hiába volt az ellenfél néhány éve még a megyei II. osztály bajnoka. Így is kezdődött a meccs, és a meccs végére összesen négy gólig jutó Kovács János már a 7. percben megszerezte a vezetést, majd a szünetig még egyet szerzett, miközben a géderiek emellett még négyszer a kapufát is eltalálták. Térfélcsere után is hazai dominancia volt, ám már pontosabbak voltak a befejezések, a végén Balog „Pityesz” húszról lőtt bombagólja a hetedik volt (7-0).

A Főnix Foktő – Fajsz összecsapás sok nézőt vonzott ki a foktői pályára, melyen az első félidőben a hazai kapus védett jól, gól ekkor még nem született. A fordulás után a hazaiak egy nagy kapufával nyitottak, ám foktői gól helyett később egy elpasszolt labda után fajszi gólt lehetett először feljegyezni. Tíz perccel később ismét Máté Béla kapott jó kiugratást és lőtte meg a második gólját, majd egy jobboldali elfutás hozta meg a harmadik vendéggólt. A végén végül a hazai Csesznók Adrián ment előre, becselezte magát és lőtte ki a sarkot (1-3).

A Szakmár – Öregcsertő találkozón a hazaiak szöglet után szerezték meg a vezetést, majd a szünet előtti öt percben egy szabadrúgás, majd egy távoli lövés emelte háromgólosra a hazai előnyt. Ezután is inkább mezőnyben folyt a játék, majd egy eladott hazai labdából a vendégek szerezték meg a szépítő góljukat, amit egy szakmári büntető követett, majd egy újabb kiugratás révén a végeredményt is beállították a hazaiak (5-1).

Az Uszód – Dunaszentbenedek szomszédvári rangadó elején már a második percben egy hazai szögletet kifejeltek a benedekiek, amit kapásból lőtt vissza a kapuba az uszódi csatár. Alig végezték el a középkezdést, ám ekkor egy hátul eladott labda miatt az uszódi csapat kényszerült középről indítani a játékot. A hazai fölény a félidő végén érett góllá, egy jó kiugratás kellett hozzá. Az uszódi gárda némileg veszélyesebben játszott, fejesek, kapura rúgások voltak, ám végül egy tizenegyesből állították be a végeredményt (3-1).

Az 5. forduló programja: szeptember 24. szombat 16 óra: Öregcsertő – Főnix Foktő, Fajsz – Géderlak, 18 óra: Dunaszentbenedek – Homokmégy; szeptember 25. vasárnap 16 óra: Csávoly – Szakmár, Császártöltés – Bátya, Dunapataj – Uszód


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás