Labdarúgás – megyei III. osztály

Bátya, Dunapataj az élen - Kezd szakadozni a mezőny

2018.01.05 20:33    |    (esem)  

A bajnoki szezon hatodik fordulóját rendezték az elmúlt hétvégén a megyei III. osztályban. Az eddigi eredmények alapján két meccs volt rangadó. Egyiken a Bátya biztosan nyert, míg a másikon egy döntetlenszagú, ám fordulatokban bővelkedő 90 perc után a Dunapataj örülhetett a három pontnak. A többi meccsen ugyan született nem várt eredmény is (Fajsz), de nagy meglepetés nem volt. Sajnos szomorú, hogy az ősz felénél már sok sérült van a mezőnyben.

A Fajsz – Dunavecse mérkőzés esélyese a hazai gárda volt, amit az elején még egy büntetőből szerzett vezetéssel megerősítettek, ám ezután egyre inkább látszott, hogy nem túl motiváltan játszanak, aminek eredményeképpen a lelkes vendégek előbb egy kapus-védő hibát használtak ki, majd kétszer is a hazai védelem bakizott és vezettek biztosan. A legvégén ugyan egy távoliból szépítettek a hazaiak, de ez már a győzelemhez kevés volt (2-3).

Az Apostag – Szalkszentmárton mérkőzésen hazai siker volt várható, ám a félidőben még csak egygólos apostagi előny volt, ami a hazaiak gyenge helyzetkihasználása miatt volt, a vendégek pedig találtak egy kontragólt. A nyári edzőmeccsük után, ahol nagyon simán nyertek, a hazaiak nehezen tudták komolyan venni a meccset, de a végére belelendültek és biztosan nyertek (7-1).

A Bátya – Solt összecsapáson a hazaiak léptek fel támadólag, olyannyira, hogy a solti elöl maradt csatár egyedül biztosan tudott támadni és vezetést szerezni. Tovább nyomtak a hazaiak, aminek egy szerencsés (ön)gól lett az eredménye, majd két perccel később már a vezetést is megszerezte a Bátya. Innentől már a vendégek voltak lépéskényszerben, ám ezeket könnyedén hárították a bátyaiak és két gólt még szereztek, a végére sima győzelem lett (4-1).

A Szakmár – Dunapataj rangadón negyedóra játék után a vendégek akár két góllal is vezethettek volna, ám ehelyett a hazaiak az első helyzetükből vezetést szereztek. Szabadrúgásból egyenlített a vendégcsapat, majd két remek helyzetfelismerés után már kettővel vezetett a hazai gárda, amire még a szünetig válaszoltak a patajiak. A fordulatoknak még nem volt vége, a szünet után hamar egalizáltak a vendégek, majd újra hazai gól jött, amit megint csak sikerült egyenlíteni. A végére egy véleményesnek mondott góllal nyert a Pataj (4-5).

A Tass – Homokmégy mérkőzés elején hamar vezettek a vendégek, ahogy mondani szokták a korlát mellett „a kapus kijött a rokonok elé”, a vendégtámadó 25-ről emelte az üres kapuba a labdát. Majd egy távoli lövéssel nőtt a homokmégyi előny, ezután már sima győzelmet aratott a vendégcsapat, a góllövőlistát vezető Rakiás ezúttal hármat vágott (0-6).

A Főnix Foktő – Dunaszentbenedek találkozón sokáig a hazaiaknál volt némi fölény, amit végül egy baloldali támadás után sikerült gólra váltaniuk. A térfélcsere után egyből egy szép akció után egy kapufa kipattanóját vágták kapuba a hazaiak, amit kiegyenlített játék követett. Egy kezezés miatti büntető és egy buta kiállítás miatt ember- és gólelőnybe került a hazai gárda, így a végére biztosan tartotta otthon a három pontot (3-1).

Az évek óta gyengébben teljesítő Dunaegyházánál már az egy héttel korábbi pataji meccsnél is felmerült, hogy játszanak egy utolsót aztán visszalépnek, erre végül nem került sor, ám a Dunaegyháza – Uszód meccset kérésükre elhalasztották (elhalasztva).

A 7. forduló programja: szeptember 23. szombat 16 óra: Dunapataj – Főnix Foktő, Dunaszentbenedek – Fajsz, Dunavecse – Apostag, Homokmégy – Bátya, Szalkszentmárton – Tass; szeptember 24. vasárnap 16 óra: Solt – Dunaegyháza, Uszód – Szakmár


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás