Labdarúgás – megyei III. osztály

Óvatosan, de már szakadozik a mezőny - Dunapatajon volt csak igazi izgalom a pályán

2016.10.17 15:32    |    (esem)  

Az elmúlt hétvégén az ötödik fordulót rendezték a megyei III. osztály nyugati csoportjában. A tabella első két helyén álló csapatok, a Géderlak és a Homokmégy szombaton magabiztosan nyertek. A vasárnapi játéknapon az Öregcsertő nyögvenyelősen gyűrte le a hiányos Foktőt, míg Szakmár és a Bátya hozta a kötelezőt. Egyetlen igazán „kriminális mérkőzést” Dunapatajon játszották, ahol végül, ha nehezen is, de az Uszód vihette el a három pontot.

A Fajsz – Géderlak meccsre a bajnokcsapat csak két cserével érkezett, ám ez nem akadályozta meg őket, hogy a labdát stabilan birtokolják. Félóra elteltével három perc alatt három gólt rúgtak a vendégek (szöglet, akció, védőtől kapott „passz”). Igaz a térfélcsere után a hazaiak egyik gyors játékosa gólt tudott szerezni, de ezt az utolsó tíz percben újabb három vendégtalálat követte, simává téve a meccset (1-6).

A Homokmégy – Dunaszentbenedek mérkőzésen a hazai gárda volt esélyesebb és nemcsak a két korábbi meccsen rúgott 27 góljuk miatt, hanem például azért is, mert a vendégek csere nélkül érkeztek. Tíz perc alatt letette a névjegyét a hazai tizenegy, előbb egy
„kisszögletből” küzdötte be magát Farkas góllövésig, egy oldalról jövő passzból lőttek újabb gólt, majd talán egy rossz kapus kijövetelből találta magát gólhelyzetben a hazai támadó, a végén pedig egy középtávoli löket talált utat a lábak között. Igaz, négygólos előnynél sikerült egy gyors kontrából szépíteni a Benedeknek, de az az egy gól nem változtatott sokat (4-1).

Az Öregcsertő – Főnix Foktő összecsapásra a vendégnél a kezdő tizenegyből öt stabil játékos hiányzott, míg a vendégek talán a legjobbjukat tudták a pályára küldeni. Mint utóbb kiderült, ennek az öt játékosnak a hiányát nem bírta el a vendéggárda. A hazaiak elég jól szervezetten védekeztek, a foktői csapatból pedig hiányzott az átütő erő. Bár mindkét oldalon volt egy-két nagy kapusvédés is, de ebben a műfajban a vendégek hálóőrének volt több dolga, aki talán a mezőny legjobbja volt, az egyetlen gólról ő se tehetett (1-0).

A Csávoly – Szakmár meccsre a vendégek bármennyire is tartalékosan tudtak felállni, de mindenféleképpen a három pontért utaztak. A hazaiak a szokásos 2-3 rutinos játékos mellé fiatalokat tettek, akik a rutinos Szakmár ellen volt, hogy percekig csak a labdát „nyomozták”. Kövesdi egy büntetőből kezdte meg a gólgyártást, majd egy akcióból is betalált. Zsibók két gólja (három percen belül) klasszikus centergól volt. Folyamatosan a vendégeknél volt a labda, a végén egy elnézett les miatt kaptak csak egy gólt (1-5).

A Császártöltés – Bátya mérkőzés nehezen indult el a vendégek számára, sokáig keresték csak a játékukat. Aztán a félóra elteltével az első komolyabb akciójuk gólt hozott, szélről belőtt labdára jól érkezett a bátyai csatár. Innentől kezdve feljavult a rácok játéka, két perc múlva egy átlövésgóllal nőtt az előnyük, majd a félidő után már csak egy csapat volt a pályán. Monori Martin az első gólnál csak passzoló volt, a félidő után viszont háromszor maga is eredményes volt, míg egy büntetőből a máskor kapusposzton szereplő is gólt lőtt (1-6).

A Dunapataj – Uszód meccs volt a forduló rangadója ehhez mérten végig pörgős, izgalmas 90 perc volt. Az első félidő a hazaiaké volt egyértelműen, több lehetőségük is volt, közte 2-3 tiszta ziccerrel. A fordulás után már egyenlőbbé vált a játék. A vendégek előbb egy remek kényszerítőből, majd egy jó kiugratásból lőtték meg góljaikat, míg a másik oldalon a hazai legifjabb játékos 4 perc játék után egy remek egyéni akció után talált a hosszúalsóba. A meccsről talán mindennél többet mond a vendégek kirobbanó öröme, hogy sikerült nyerniük (1-2).

(esem)

A 6. forduló programja: október 1. szombat 15 óra: Bátya – Fajsz; október 2. vasárnap 15 óra: Császártöltés – Dunapataj, Géderlak – Öregcsertő, Szakmár – Dunaszentbenedek, Homokmégy – Uszód, Főnix Foktő – Csávoly


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás