Labdarúgás – megyei III. osztály

Bátya nyerte a rangadót, egyedül vezetik a tabellát - Megszakadt a Dunapataj sorozata

2018.01.07 11:23    |    (esem)  

A bajnokság őszi szakaszának a felén vannak túl a csapatok az elmúlt hétvégi forduló után, melyen érdekes módon a volt nyugati és északi csoportosok egymás ellen játszottak. A nagy őszi rangadón egy közönségszórakoztató küzdelmes meccsen a Bátya nyert a Homokmégy ellen és Dunapataj idei első veresége miatt már csak egyedüliként vezeti a tabellát.

A Dunapataj – Főnix Foktő meccs örökérvényű igazságot bizonyított a hazaiaknak: a cipőt a pályára tenni nem elég. Az első húsz percben sokkal jobb volt a Pataj, gólokat lőhetett volna, ám a kezdeti lendület elfogyása után a vendégek egyre jobban, lelkesebben játszottak, előbb egy baloldali támadásból szereztek vezetést, ezt egy szabadrúgásgóllal még megfejelték, mely után a hazaiak egy jobboldali beadás után szépítettek. A fordulás után a hazaiak hiába nyomtak, a vendégek lelkesen, nagy akarattal védekeztek és a végén megérdemelten nyertek (1-2).

A Dunaszentbenedek – Fajsz meccsen a vendégek stabil védekezését nehezen tudták feltörni a hazaiak, míg támadásban a Fajsz bizonyult hatékonyabbnak. A vendégek egy szöglet után szereztek vezetést, amit a szünetig növelni tudtak: egy kivédett lövés után gyorsabban érkezett a támadójuk. A térfélcserét követően Máté Béla három perc alatt kétszer is hasonló gólt rúgott, amivel el is dőlt a meccs, szépíteni egy távoli lövésből tudtak a benedekiek (1-4).

A Dunavecse – Apostag meccsen sokan vendégsikert vártak, ami elsősorban abban igaz is volt, hogy döntő fölényben a vendégek uralták a játékot. A hazaiak egy kósza, inkább felépítetlen támadásból szerzetek vezetést, amit a vendégek büntetőből egalizáltak. A vendégek a helyzeteiket teljesen „sakk-mattig” akarták kijátszani, amit viszont a betömörült hazai védelem jól szűrt meg, a végén pedig egy röviden hazaadott apostagi passzra csapott le a vecsei csatár és az így megszerzett győzelemmel meglepetés győzelmet arattak (2-1).

A Homokmégy – Bátya mérkőzés volt az ősz rangadója, mely előtt két héttel kidőlt a hazaiak legjobbja. A hatalmas nézőszámú meccsen a vendégek egy szabadrúgásuk kapufáról kipattanójára az ő játékosuk érkezett előbb és szereztek vezetést. A hazai válasz majdnem gyorsan érkezett, de a fejes pár centivel elkerülte a kaput. A félidő után egy gyors kiugratásból a vendégcsatár egy az egyben vitte kapura a labdát, majd a kapus felett átemelve megszerezte a második gólt is. A vendégkapusnak mindössze egyszer kellett csak nagyot védenie. Alapvetően a középpályán folyt nagy csata a leginkább a küzdelmes jelzővel leírható meccsen (0-2).

A Szalkszentmárton – Tass szomszédvári meccs rangadó parázs hangulatban telt el, melyre a pálya gyenge minősége még rátett egy lapáttal. A szünetig nem volt érdemleges történés, majd a térfélcsere után egy jobboldali lövés kipattanójából szereztek vezetést a hazaiak, majd egy távoli bombagól tekeredett a „pipába”, a végeredmény pedig egy hosszú indításból született meg (3-0).

A Solt – Dunaegyháza mérkőzésen a hazaiak szinte 90 percig támadtak, a vendégeknek nem igazán voltak említésre méltó momentumaik. A hazai gólok pedig szinte kivétel nélkül a rájuk jellemző kipasszolós és már csak az üres kapuba begurítós gólok voltak. Lehetett volna nagyobb arányú hazai siker is, ám mindenkit pályára küldött az edző, így is sima hazai siker volt (10-0).

Az Uszód – Szakmár rangadó eleje komoly „ütésváltással” kezdődött: előbb egy hazai bedobás továbbfejeléséből született egy fejesgól, majd egy jó kiugratásból jött a válasz. Erre egy jól eltalált lövéssel „ütöttek vissza” a hazaiak, amit egy szép átemeléses lövéssel egalizáltak a vendégek. Félóra után először vezettek a vendégek, talán játékban is jobbak voltak, de gólt nem értek el vele, sőt az utolsó percben egy fejesből majdnem a hazaiak egyenlítettek (2-3).

A 8. forduló programja: szeptember 30. szombat 16 óra: Fajsz – Dunapataj; október 1. vasárnap 16 óra: Apostag – Dunaszentbenedek, Bátya – Szalkszentmárton, Homokmégy – Solt, Szakmár – Dunaegyháza, Tass – Dunavecse, Főnix Foktő – Uszód
A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás