Labdarúgás – megyei III. osztály

Izgalmas meccs Bátyán - Szakmári botlás a bajnokság felénél

2016.10.19 13:39    |    (esem)  

A megyei III. osztály nyugat csoportjában az őszi szakasz feléhez érkeztek a csapatok és már kezd kirajzolódni a „tavalyi képlet”, azaz a Géderlak és a Homokmégy (melyek most is magabiztosan nyertek) a dobogó első két helyén lesz, míg az igazi csata a bronzéremért fog menni. Ebben a küzdelemben a tavalyi bronzérmes Szakmár a forduló meglepetéseként otthon hullajtott pontokat. A Bátya és a Fajsz rangadóján négy gól mellett négy piroslap is volt, míg a többi meccsen meggyőző győzelmek születtek.

A Bátya – Fajsz szomszédvári rangadón a hazai gárda elég álmosan kezdett, már a harmadik percben egy szöglet után vezettek is a vendégek. Ugyan Tamaskó aránylag hamar tudott egyenlíteni, de a hazai középpályán rendre átmentek a vendégek, többször is veszélyt teremtve a kapu előtt. A vendégek egy felesleges szövegelésért emberhátrányba kerültek, de a meccs továbbra is pörgős, izgalmas maradt. Aztán jött a fordulópont: egy érthetetlen kakaskodás két fajszi és egy bátyai kiállítást eredményezett. Pár perccel később a hazai csapat átvette a vezetést, majd egy távoli bomba el is döntötte a három pont sorsát (3-1).

A Császártöltés – Dunapataj meccsre a patajiak a három pontért utaztak. A kialakult játékban elsősorban a vendégek voltak fölényben, a vezetést is megszerezték és helyzeteket is kidolgoztak, míg a hazaiaknak csak egyszer volt ziccerük szünetig. Fordulás után szerkezetet váltottak a patajiak, igaz, az újabb hazai lehetőség kimaradt, ám a második pataji gól után már eldőlt a meccs, újabb pataji gólok (kétkapufás öngól és egy szögletből fejelt) és sima győzelem jött (0-4).

A Géderlak – Öregcsertő mérkőzést megtekintő géderi szurkolóknak nem nagyon lehetett okuk kételkedni benne, hogy csapatuk otthon tartja-e a három pontot. Eszerint indult a mérkőzés, a Csertő inkább csak védekezett, elvétve tudott támadást vezetni, míg a hazaiak a félidőig, a tavalyi gólkirály (és már idén is jelentősen vezető) Kovács János mesterhármasával már hárommal vezettek. A térfélcsere után is a hazaiaké volt az irányítás, kétszer büntetőből, de szögletből, akcióból, fejjel és lábbal is eredményesek voltak (9-0).

A Szakmár – Dunaszentbenedek meccs elején a hazaiak olyan lendülettel kezdtek, hogy sokan azt hitték, hogy csak az lesz a kérdés, hogy mennyire nyer a tavalyi bronzérmes. Tíz perc alatt három óriási hazai ziccer, de gól nem lett belőlük, ellenben a vendégek kapusát kellően felpörgette ez a pár szituáció, aki innentől szinte, mintha „lehúzta volna a redőnyt”. Hiába dolgoztak ki a hazaiak rengeteg helyzetet, kihagyhatatlannak tűnő ziccert, Faragó Barnabás „fogott, mint a zöldfesték”, ami egy pontot hozott a Benedeknek (0-0).

A Homokmégy – Uszód mérkőzésen két dobogós találkozott egymással, így a forduló rangadója volt. A hazaiak hamar egy gyors kiugratás révén megszerezték az előnyt, majd a fölényüket egy újabb mélységi passzból szerzett góllal kettőre növelték. A hazaiak büntetőt hibáztak, majd a fordulás után javuló uszódi játék szintén büntetőt eredményezett, melyet ők be is rúgtak. Az éledező vendégreményeket egy remek szóló után lőtt gól hűtötte le, melyre még kettőt rúgtak a hazaiak és ezzel nyertek magabiztosan (5-1).

A Főnix Foktő – Csávoly találkozón a hazaiak bíztak benne, hogy ismét három pontot ünnepelhetnek a saját közönségük előtt, amire meg is volt az esélyük, hiszen szinte újra teljes volt a keretük. Az első félidőben kétszer is szabadrúgás után voltak eredményesek, majd egy szélső akció után már hárommal mentek. A fordulás után aztán már egyértelművé vált a hazaiak fölénye, ismét rúgtak hármat, míg ellenfelük mindössze egy kapufáig jutott el (6-0).

A 7. forduló programja: október 8. szombat 15 óra: Öregcsertő – Bátya, Fajsz – Császártöltés, 17 óra: Dunaszentbenedek – Főnix Foktő; október 9. vasárnap 15 óra: Csávoly – Géderlak, Uszód – Szakmár, Dunapataj – Homokmégy (Géderlakon)

A megyei III. osztály, nyugati csoport
2016-17-es bajnokság állása a 6. forduló után:

1.
Homokmégy
 66
 0 047-6
 18
 2. Géderlak 6 6 0 0 33-4 18
 3.  Uszód 6 4 1 1 17-12 13
 4. Bátya 6 4 0 2 17-9 12
 5. Szakmár 6 3 1 2 17-11 10
 6. Dunapataj  6 3 0 3 12-8 9
 7. Fajsz 6 2 1 0 15-19 7
 8. Főnix Foktő 6 2 0 4 12-13 6
 9. Öregcsertő 6 1 1 4 5-35 4
 10. Császártöltés 6 1 0 5 8-31 3
 11. Dszt.benedek 5 0 2 3 4-10 2
 12. Csávoly 5 0 0 5 2-31 0


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás