Labdarúgás – megyei III. osztály

Öt ponttal vezeti a tabellát a Bátya - Kapaszkodik feljebb a Foktő

2018.01.07 16:55    |    (esem)  

Az elmúlt hétvégén a megyei harmadosztály nyugati csoportjában a 8. fordulót rendezték. Az egy szombati meccsen a Dunapataj idei második vereségét szenvedte el a Fajsz otthonában. A Foktő lendületet kapott az egy héttel korábbi győzelemtől és most a szomszéd Uszód ellen volt eredményes, a többi meccsen nagyjából a várható eredmények születtek, bár több helyen a győzelem ellenére se voltak teljesen elégedettek a csapatvezetők, edzők.

A Fajsz – Dunapataj meccs a hazai szurkolók szemével nézve élvezetes izgalmas volt, a vendégek részéről szenvedősebb. Kiegyenlített első félidőben egy szerencsés szabadrúgásból szereztek vezetést a vendégek. A szünet után Máté Béla első találata egy kellemetlenül pattogó lövése volt, amely szerencsétlenül talált utat a kapuba, majd a második egy szép egyéni elfutás után a rövid felsőbe ment. A végére a patajiak nyomtak ugyan, de eredményesek nem tudtak lenni (2-1).

Az Apostag – Dunaszentbenedek meccsen a vendégek a védekezésből kontratámadásokra építettek és lám, tíz perc után már vezettek is. Ezután a hazaiak egyenlítettek, majd egy erősen vitatható büntetőből a vezetést is megszerezték. A támadás kényszeréből ismét a hazaiak jöttek ki jobban, már kettő volt közte, amit egy „kakaskodás” követett és abból kettős kiállítás lett. Ezzel szinte el is dőlt a meccs, hiszen egy sérülés miatti csere jött, majd egy másik sérülés miatti csere híján 9 emberrel fejezték be a meccset a vendégek, míg a hazaiak pörgése győzelmet ért (5-1).

A Bátya – Szalkszentmárton mérkőzésen a hazaiak egy biztos győzelemre számítottak, így az eddig kevesebbet játszóknak adott lehetőséget a bizonyításra edzőjük. Döcögve indult a játékuk, sorban jövő helyzeteknél a végén hiányzott a koncentráció, de végül egy szögletből megszerezték a vezetést. Egy kétszeres védelmi hiba után egyenlítettek, amire csak a szünet előtt egy szabadrúgás után csak nehezen sikerült a vezetést újra átvenni. A félidő után sikerült még egyet rúgni, de ezután is inkább a bátyai helyzetek maradtak ki, ám a győzelem így is meglett (3-1).

A Homokmégy – Solt meccsről a vendégcsapat 2-3 meghatározó játékosa hiányzott, de a magabiztos győzelem ellenére talán a hazaiak se voltak mindenben elégedettek. Hullámvölgyek voltak a hazaiak játékában, és ami egy kicsit bosszantó volt, hogy bár volt pár olyan gól, ami technikailag szép volt, de volt olyan is, melyekre nem az önerő, a saját maguk által megszokott, felépített támadások voltak jellemzőek, inkább esetiek voltak, a soltiaknak helyzetük se volt, így a magabiztos győzelmükhöz nem férhetett kétség (6-0).

A Szakmár – Dunaegyháza mérkőzésen nem volt miért izgulniuk a hazaiaknak, hiszen könnyed győzelmet arattak a mindössze 11 játékossal érkező vendégek ellen. A góljaikat rendre a védelem mögé kerülve és onnan visszapasszolva, mindet a tizenhatoson belülről szerezték, egy érdekesség volt csak, hogy a teljesen ballábas játékosuk is kivételesen jobbal szerzett gólt (18-0).

A Tass – Dunavecse meccsre a vendégek úgy futottak ki, hogy a hazaiak az elmúlt években rendre mumusuk volt, akárhogy is álltak a tabellán, így most, akár az egygólos sikernek is örültek volna. Most se volt különb a mérkőzés képe, a vecseieknek nem ment a játék, a Tassnak aránylag jól, ám mégis a vecseiek nyertek, hiszen Krepsz Krisztián két gólpasszt adott, egyszer pedig maga volt eredményes, de igazából nem volt egy igazán élvezetes meccs (0-3).

A Főnix Foktő – Uszód szomszédvári találkozót a vendégek kezdték jobban, hiszen már az ötödik percben egy jobb felsőbe rúgott szabadrúgással hamar vezettek. Ezután kellett egy húsz perc, mire feltámadt a Főnix, és a félidő utolsó harmadában két akciógólt is szereztek. A fordulás után kiegyenlítettebb volt a játék, de egy szép lövéssel tovább növelte az előnyét a Foktő, ami néhány perccel később létszámfölénnyé is változott egy kiállítás miatt. Na, ekkor fordult a meccs képe nagyot, az Uszód mindent egy lapra tett fel, támadott, helyzetei voltak, de a hazai kapus jól védett (még egy büntetőt is), így nem változott az eredmény (3-1).

A 9. forduló programja: október 7. szombat 15 óra: Dunapataj – Apostag, Dunaszentbenedek – Tass, Dunavecse – Bátya, Szalkszentmárton – Homokmégy; október 8. vasárnap 15 óra: Solt – Szakmár, Uszód – Fajsz, Dunaegyháza – Főnix Foktő


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás