Labdarúgás – megyei III. osztály

Uszód nyerte a rangadót - Hullámzó bátyai teljesítmény

2016.11.03 14:16    |    (esem)  

A megyei III. osztály nyugati csoportjában a hetedik fordulót rendezték az elmúlt hétvégén. A Géderlak, Homokmégy, Fajsz trió magabiztosan nyert, a Bátya meglepetésre kikapott Öregcsertőn, a Foktő izzadságos meccsen az utolsó pillanatban nyert csak. A forduló rangadóján pedig az Uszód biztosan verte a tavalyi bronzérmes Szakmárt.

Az Öregcsertő – Bátya mérkőzést az egy héttel korábban még a fajsziakat verő vendégek talán túlságosan elbizakodottan kezdték, azt hihették, hogy a mezőny hátsó szakaszában tanyázó hazaiakat simán verik. Hiba volt. A hazaiak Batánovics révén megszerezték a vezetést, míg a vendégek csak szédelegtek. A térfélcsere után aztán már inkább a bátyaiak voltak aktívabbak, de rendre elkerülték lövéseik a kaput. Igaz, Balogh egy szögletből egyenlített, de a legvégén a lelkesedésből jelesre vizsgázó hazaiak bekotorták a győztes találatot (2-1).

A Fajsz – Császártöltés meccsen a hazaiak voltak az esélyesebbek, egy oldalról jövő passzra gólt eredményezően érkezett Palenyik. A félidő vége felé egy mozgalmas tíz perc következett, öt (!) góllal, Palenyik második gólját azonnal töltési gól követte, majd négy perc múlva már egyenlő is volt az állás. A fajszi Fekete Istvánnak helyén volt a szíve, két perc alatt kettőt vágott, így mentek szünetre a csapatok. Ezután már stabilan őrizte, sőt növelhette volna is előnyét a Fajsz, ám csak Máté Béla szabadrúgása jutott túl a gólvonalon (5-2).

A Dunaszentbenedek – Főnix Foktő meccsre két hasonló erők összecsapása volt a leginkább elmondható. A hazaiak talán egy kicsit összeszokottabbak, pontosabbak voltak, igaz, kétszer is a vendégek szereztek vezetést, ám a hazaiak Szlavinics góljaival mindkét alkalommal aránylag hamar egyenlítettek. Küzdelmes, nagyiramú, lüktető meccset láthattak a szurkolók, az eléggé döntetlenszagú összecsapás utolsó percében egy akcióból a talán egy picit szerencsésebb foktőiek vihették el a három pontot (2-3).

A Csávoly – Géderlak mérkőzésre a hazaiak nem nagy reményekkel futottak ki a pályára, tulajdonképpen a részükről csak a vereség minimalizálása volt a cél, ami nagyon nem sikerült nekik. A vendégek végig kézben tartották a meccset, különösebb megerőltetés nélkül jutottak helyzetekhez és gólokhoz. Azt a gólmennyiséget, amit néhány hete a Homokmégy lőtt nekik, azt ők is könnyedén megszerezték (0-13).

Az Uszód – Szakmár mérkőzést a hazaiak letámadással kezdték, előbb csak egy kapufát lőttek, majd egy szélről jövő beadásból a vezetést is megszerezték. Ezután a mesterhármasig jutó Borsos Tamás rúgott gólt egy indításból, majd egy szögletszituációból szépítettek a vendégek. Ezután egy büntetőgyanús helyzet maradt el uszódi oldalon, míg a vendégek tizenegyesből egalizáltak. Nem sokkal később egy nagybedobás–csúsztatás–Borsos–háló volt a labda útja, majd a végén Borsos büntetőből a végeredményt érte el (4-2).

A Dunapataj – Homokmégy meccs volt az első „hazai” meccs, melyet a pályájuk felújítása miatt már nem Patajon játszottak. A vendégek szokás szerint lerohanták ellenfelüket, tíz perc után már kettővel mentek, és egy pataji kapusbravúr is volt mellette. Egy remek egyéni akcióból szépítettek a hazaiak, majd egy szabadrúgásuk a kapufán csattant. Kerekes fejesgóljával kétgólos vendégelőnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe. A szünet után is a homokmégyiek voltak aktívabbak, a hazai támadások 20-30 méteren elakadtak. Farkas Tamás kétszer is eredményes volt, a legvégén viszont a vendégkapus a forduló legviccesebb gólját kapta, felesleges kirohanása után patajihoz passzolt, aki 35-ről pörgette az üres kapuba (2-5).

A 8. forduló programja: október 16. vasárnap 15 óra: Császártöltés – Öregcsertő, Géderlak – Dunaszentbenedek, Főnix Foktő – Uszód, Szakmár – Homokmégy, Fajsz – Dunapataj, Bátya – CsávolyA környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás