Labdarúgás – megyei III. osztály

Biztosan menetel az őszi elsőség felé a Bátya - Döntetlenek hétvégéje volt

2018.01.07 21:02    |    (esem)  

Október első hétvégéjén a megyei III. osztály nyugati csoportjában a 9. fordulót rendezték meg, mely érdekessége az volt, hogy a bajnokság eddigi összesen öt döntetlen mérkőzéséből három ezen a hétvégén született. Ebből Patajon, Apostagon, Uszódon és Fajszon a szurkolóknak talán még elfogadhatónak tűnik az iksz a meccs alapján, ám Benedeken a ráadás utolsó percében egy „kamu” büntetővel vitte el a pontot a Tass, ami több mint bosszantó.

A Dunapataj – Apostag mérkőzés a forduló rangadójának ígérkezett. Kemény, küzdelmes meccs kerekedett ki, melyet sajnos a játékvezető túl későn kezdett el lapokkal „jutalmazni”, így helyenként durvábbra sikerült a mérkőzés (az egyetlen komolyabb sérülés viszont abszolút véletlen helyzetnél volt). Sok helyzet egyik oldalon se volt, a vendégek góljára szinte azonnal feleltek a patajiak. Reális döntetlen született (1-1).

A Dunaszentbenedek – Tass meccsen hazai sikert vártak a szurkolók, nem is alaptalanul. Jól kezdtek a benedekiek, egy kiugratás után hamar a hálóba találtak, mely előnyt a szünet előtt egy szép szabadrúgásból kettőre növeltek. Ezután is inkább az ő akaratuk érvényesült, kapufák és kivédett helyzeteik voltak, majd egy véleményes büntetőből szépítettek a vendégek. Aztán különösebb indok nélkül hosszabbított a spori, amikor is a 92. percben egy abszolút „kamu” büntetőt is befújt a tassiaknak (ők is csodálkoztak), és ezzel döntetlen lett a meccs vége (2-2).

A Dunavecse – Bátya meccsen „korrekt játékvezetés mellett két jól felkészült sportszerű csapat csatáját a Bátya megérdemelten nyerte”, így összegezte a 90 percet a hazai tréner. A szünetig nem esett gól, majd a vendégek gyorsítottak a játékukon, ami előbb a vezetést hozta meg egy kiugratás után, amit egy fejesgól követett. A hazaiak egy védelmi hibából szépítettek ugyan, de a három pont sorsa így se forgott veszélyben (1-2).

A Szalkszentmárton – Homokmégy mérkőzésre győzni utaztak a vendégek, de azt ők se gondolták volna, hogy az ellenfél mellett a körülményekkel is meg kell küzdeniük, bár hallották már, hogy a szentmártoni pálya messze van a normálistól. Gyorsan alkalmazkodtak a furcsa körülményekhez, és félóra elég is volt nekik, hogy hetet rúgjanak és „lerendezzék” a meccset. Átlövéstől kezdve a szépen „kisakkozott” gólokig sokfajta gólt szereztek, biztosan nyertek (2-8).

A Solt – Szakmár találkozót akár nevezhetnénk generációk találkozójának is. Mindkét csapat bővelkedik rutinos játékosban, a hazaiaknál pedig a még játszatható 15-16 éves fiatalok is megtalálhatók. A legelső gólt a mezőny örökifjú 54 évese, Tóth Róbert rúgta, majd a másik oldalon az ottani rangidős 43 éves fejelte az egyenlítő gólt (utána még két gólpasszt is kiosztott). A hazaiak vezettek is, ám a szünet után már újra egyenlő volt és az elfáradó hazai öregek mellett a fiataljaik túl sokat hibáztak ahhoz, hogy a szakmári rutinosok ne használják ki ezeket (3-7).

Az Uszód – Fajsz mérkőzés legnagyobb része a két büntető terület között folyt, a kapuk félidőnként két-három alkalommal ugyan mindkét oldalon veszélybe kerültek, de a befejezésben nem volt egyik fél se nagyon veszélyes. Egy elmaradt büntetőt írnak a fajsziak a játékvezető rovására, míg a másik oldalon egy kapufa és egy szépen lőtt és védett szabadrúgás miatt bosszankodhatnak, de a pontosztozkodás reálisnak tűnik (0-0).

A Dunaegyháza – Főnix Foktő bajnoki első 45 percének az érdekessége az volt, hogy talán egy fél szezon alatt nem találja el egy csapat annyiszor a kapufát, mint a vendégek tették. Aggódniuk nem kellett, hiszen helyzeteik bőven voltak, a második félidőre ezek nagy részét értékesítették is, a vendégek egyetlen vigasza egy távoli beadásból lőtt aránylag szép gól volt (1-11).

A 10. forduló programja: október 14. szombat 15 óra: Fajsz – Dunaegyháza, Homok-mégy – Dunavecse, Szalkszentmárton – Solt; október 15. vasárnap 15 óra: Apostag – Uszód, Bátya – Dunaszentbenedek, Tass – Dunapataj, Főnix Foktő – Szakmár


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás