Labdarúgás – megyei III. osztály

Már csak a Géderlak a veretlen - Meglepetések hétvégéje

2016.11.09 11:47    |    (esem)  

A megyei III. osztály nyugati csoportjában az elmúlt hétvégén a hatból négy meccsen a szomszédok, illetve majdnem szomszéd települések összecsapása volt terítéken. Szombaton munkanap volt, így a mérkőzések 99 százaléka vasárnapra koncentrálódott (ehhez hasonlóan lesz ezen a hétvégén is), így sajnos a nem túl nagy megyei játékvezetői keretlétszám miatt sok helyen két játékvezető kényszerült a meccset vezetni, melyre több helyen is panaszkodtak, sőt ezen akár pontok is múlhattak. Géderlakon és Bátyán papírforma eredmény született, ám Császártöltésen, Foktőn, Szakmáron és Fajszon akár máshogyan is alakulhattak volna az eredmények. Homokmégy veresége kimondottan meglepetés, de az Uszód döntetlenje is az.

A Császártöltés – Öregcsertő meccsen a töltésiek rúgták az első gólt, ám az egyik Batánovics két perccel később fejessel egyenlített. A második hazai gól is egy nem túl erős, de jól helyezett lövésből jött, melyre a másik Batánovics egyéni akcióval felelt. A csertőiek hiába játszottak minimális fölényben, a végén mégis egy védelmi hibájuk a hazaiak javára döntötte el a mérkőzés három pontjának a sorsát (3-2).

A Géderlak – Dunaszentbenedek mérkőzésen a tavalyi bajnok már az első percben egy dropból lőtt kapáslövéssel vezetett. A géderiek mezőnyfölénye állandó volt, a szünet előtt újra gólt szereztek, majd a fordulás után Kovács Jani rúgta meg szezonbeli 19.(!) gólját. Igaz, egy kontrából szépítettek a vendégek, de a végén még erre is válaszoltak a géderiek (4-1).

A Főnix Foktő – Uszód mérkőzésre a hazaiak műsorral is kedveskedtek a szurkolóiknak, ám ez nem volt akadálya, hogy az első veszélyes lövés az ő kapujukat kerülje el pár centivel. Ezután mezőnyben közel azonos volt a két csapat, igazi helyzetig egyik csapat sem jutott el. A térfélcsere után a vendégek tudtak újítani, sőt két – szerintük érvényes – gólt is tudtak lőni, de les miatt érvénytelenítették őket (itt is két játékvezető volt). Ezután a hazaiak egy baloldali támadásból szerezték meg a vezetést, amit öt perccel később egy szabadrúgás utáni fejesgóllal egalizáltak a vendégek. A végéig maradt a döntetlen állás (1-1).

A Szakmár – Homokmégy mérkőzés volt a forduló rangadója, hiszen két tavalyi érmes csatázott egymással. Az első félidő nagy részében közel kiegyenlített játék volt, a hazaiak két nagy szabadrúgással veszélyeztettek, majd a harmadikból a vezetést is megszerezték, ám ebben a szakaszban két kezdőjük is cserére kényszerült. A fordulás után a vendégek egyértelműn beszorították a hazaiakat, de lövéseik rendre elkerülték a kaput, míg a hazaiak fegyelmezetten védekezve mindent megtettek, hogy az eredményt megtartsák (1-0).

A Fajsz – Dunapataj meccset a hazai gárda kezdte aktívabban, majd negyedóra is eltelt, mire engedett a szorításuk. Ezután egyenlőbbé vált a játék, és már a patajiak is vezettek ígéretes támadásokat, melyből az egyiket góllal tudták befejezni, majd pár perccel később egy kezezésnél maradt el a patajiak büntetőrúgása. A szünet után ismét a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, becsülettel küzdöttek az egyenlítésért, ám jól zárt a pataji védelem, sőt ellentámadásaiknál kétszer is hatalmas bravúrral védett a fajszi hálóőr. Izgalmas és küzdelmes meccsen vitték el a három pontot a vendégek (0-1).

A Bátya – Csávoly volt a forduló egyik legbiztosabb meccse, a hazai gárda végig a kapujához szegezte a vendégeket. Mindezek tükrében talán csak a hazai szurkolók lehettek bosszúsak, hogy a rengeteg ziccer ellenére mindössze csak négyszer tapsolhattak gólnak (4-0).


A 9. forduló programja: október 22. szombat 14.30 óra: Öregcsertő – Fajsz, Homokmégy – Főnix Foktő, Uszód – Géderlak, Dunapataj – Szakmár, Csávoly – Császártöltés, Dunaszentbenedek – BátyaA környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás