Labdarúgás – megyei III. osztály

Sűrű a középmezőny a megyeháromban - Solt veresége volt az egyetlen meglepetés

2018.01.07 22:10    |    (esem)  

A megyei III. osztály nyugati csoportjának a 10. fordulójában a Solt veresége meglepetés volt, ahogy a Foktő és a Szakmár döntetlenjére is talán kevesebben számoltak. A többi meccsen talán papírforma eredmény született, talán csak a különbségek voltak meglepőek. Öt csapat mindössze csak három pontra van egymástól, lesznek még itt izgalmak a szezon végére.

A Fajsz – Dunaegyháza mérkőzéssel kapcsolatban a hazai gárda egyik játékosa leginkább azt emelte ki, hogy a vendégek meccsenkénti -11-es gólátlaguk ellenére „le a kalappal a társaság előtt, 8 fővel is a pályára álltak és becsülettel próbáltak helytállni”. Igaz, szakmailag nem volt mit értékelni, sorban estek a hazai gólok, egyet ők is találtak, sima győzelem (16-1).

A Homokmégy – Dunavecse meccsen egy szép távoli ívelésre a góllövő listát vezető Rakiás érkezett, hatalmas kapáslövése gólt ért, majd húsz perccel később ugyanő növelte az előnyt az egyébként nem túl nagy elánnal küzdő ellenfelükkel szemben. Vecseiek egy büntetőből szépítettek, majd a legvégén Farkas Tamás néhány csel után rúgott a hosszúalsóba (3-1).

A Szalkszentmárton – Solt meccsről a vendégek játékos-edzője elmondta, hogy bár kényszerkapussal álltak fel és a kapott góljaikból szerinte háromban benne is volt, de igazából inkább a szétesett játékukban látja a vereségük okát és – persze az előttük lévő meccseket nem feladva, de – már a probléma téli megoldására fókuszálnak (4-2).

Az Apostag – Uszód mérkőzésen a „hazaiak jobbak voltak egy Farkas Erikkel és egy játékvezetővel”. Ehhez tudni kell, hogy Apostagon a hazai szurkolók mindig pokoli hangulatot teremtenek, ott senkinek se könnyű. A legmagasabb osztályban futsalozó Farkas Erik a mezőny legjobbja volt, igaz, három gólja melletti büntető erősen véleményes volt. 5-1 után leültek a hazaiak, amit a vendégek jól használtak ki és nem sok kellett hozzá, hogy egyenlítsenek (5-4).

A Bátya – Dunaszentbenedek meccsen a vendégek elsősorban a védekezésre koncentráltak, melyet eleinte nem is tudott a hazai gárda megbontani. Szögletből szerzett fejesgólra egy mérnöki asztalon megtervezett szabadrúgásgóllal tudtak válaszolni a vendégek. A térfélcsere után a baloldalról jött a hazai gólpassz, majd a vendégkapus percei jöttek, ám sikerült egy gólt bepiszkálniuk a hazaiaknak (3-1).

A Tass – Dunapataj meccsen előbb egy fejesgólból szerzett vezetést a vendégcsapat, majd egy kiugratást sikerült a kapus mellett elrúgni, a szünet előtt pedig egy, a rövidről a hosszúba csúsztatott fejesgóllal növelték az előnyt. Ezután is a vendégek játéka dominált, már amennyire a pálya minősége engedte a „játékot”, még két szép pataji gól született, a vége sima lett (0-5).

A Főnix Foktő – Szakmár meccsen két több kezdőjét hiányoló csapat csapott össze, így az volt a kérdés, hogy a foktői fiatalság vagy a szakmári rutin lesz-e a nyerő. Utóbbi mindhárom gólját pontrúgásból szerezte (pl. gyorsan elvégzett szöglet), míg a hazaiak két akciógól után egy gólt büntetőből szereztek. A hazai lendületet a vendégek rutinosan tördelték (3-3).

A 11. forduló programja: október 21. szombat 14.30: Dunapataj – Bátya, Dunaszentbenedek – Homokmégy, Dunavecse – Szalkszentmárton; október 22. vasárnap 14.30: Solt – Főnix Foktő, Szakmár – Fajsz, Uszód – Tass, Dunaegyháza – ApostagA környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás