Labdarúgás – megyei III. osztály

Már nincs százszázalékos csapat - Érthetetlen játékvezetői küldés borzolta az idegeket

2016.11.10 09:43    |    (esem)  

Az elmúlt hétvégén a 9. fordulót rendezték a megyei harmadosztályban, mely több szempontból is hozott érdekességeket. Nincsen már 100 százalékos csapat, hiszen a Géderlak 52 (!) meccses győzelmi sorozata szakadt meg, amikor is az Uszód ellen döntetlent ért el. A nullapontos Csávoly is megszerezte idei első pontját, a Császártöltés ellen hozott össze egy döntetlent. De talán az egyik negatív szenzációja a hétvégének, de nyugodtan nevezhetjük botrányosnak is, hogy a csoport hat meccséből háromra mindössze egy (!) játékvezetőt küldtek, asszisztens nélkül, nehéz helyzetbe hozva a játékvezető sporttársakat, sportolókat, nézőket egyaránt.

Az Öregcsertő – Fajsz mérkőzésre is csak egy játékvezetős küldés volt, persze minden nehézségével együtt. A vendégek egy szép távoli lövéssel indítottak, majd Máté Béla tőle szokatlanul fejjel szerzett gólt. Izgalmas jó meccs is lehetett volna, ám ezek a legnehezebbek játékvezetői szempontból. A hazaiak góljait Batánovics Krisztián biztos lábbal szerezte, igaz, volt amikor közvetlen közelről is hibázott, a fajszi győzelem reálisnak tűnik (2-4).

A Homokmégy – Főnix Foktő mérkőzésre szintén egy játékvezetős küldés volt. Egyértelműen a hazai gárda volt az esélyesebb, így a vendégek igyekeztek a védekezésre a nagyobb hangsúlyt fektetni. Ennek ellenére egy előre vágott labdából a foktőiek szerezték meg a vezetést, ami után érthetetlenül egy picit lazult a védekezési fegyelmük. A hazaiak pár perccel később egy baloldali beadásból fejeltek gólt, majd szinte egyből egy tizenhatról lőtt góllal már vezettek is. Pihenő után a vendégek feleslegesen kinyíltak, a hazaiaknak ez pedig ideális terep. Igaz, egy potya-ízűvel növelték az előnyt, majd ismét egy védelmi baki jött, de úgy nézett ki, hogy a vereség elkerülhetetlen volt (5-1).

Az Uszód – Géderlak meccsen egy játékvezető és egy asszisztens működött közre, aminek később lesz jelentősége. A vendégek irányították a mérkőzést, egyből beszorították a hazaiakat, akik elsősorban egy-két gyors emberükre alapoztak. Mégis hazai helyzet volt az első lényeges momentum, ám gólt egy remek szóló után a vendégek szereztek. Ezután a hazaiak egy sorfalon megpattanó szabadrúgásgóllal egyenlítettek. A térfélcsere után egyből Kovács János pillanata jött, helyzetét még védte a kapus, ám a kipattanónál már tehetetlen volt. Aztán jött a meccs legvitatottabb jelenete, pont az asszisztens nélküli oldalon egy kifejelt labdát egy lesen (?) álló játékos vett le, majd társa lőtte kapura és szerzett gólt. Egál. A Géderlak ezután kapujához szegezte az Uszódot, akik végül kibekkelték a fél félidőt (2-2).

A Dunapataj – Szakmár meccs szintén egy játékvezetős meccs volt, ami sajnos ennek rossz mellékhatásait szintén magán viselte, ami persze nem csak a játékvezető hibája. A vendégek legifjabbja szerezte meg a vezetést, melyet egy kapusbaki követett. A szünet előtt aztán egy pataji büntető a vezetést jelentette nekik. Egy pataji kapufás lövés talán a gólvonalon túl pattant le a labda, míg a hazaiak egy elmaradt büntetőt reklamáltak. A döntetlen reálisnak tűnik, de normál hármas játékvezető küldés mellett ki tudja, mi lehetett volna (3-3).

A Csávoly – Császártöltés meccsen a vendégek egy győzelemmel a középmezőnyben maradhattak volna, ám a nem túl izgalmas meccsen előbb a hazaiak egyik fiataljuk gyorsaságát kihasználva szereztek vezetést, mely eredményre igyekeztek ráülni, ám végül egy átlövés góllal sikerült feltörni a hazai védelmet, de továbblépni már nem (1-1).

A Dunaszentbenedek – Bátya meccsen szenzációsan már hármas játékvezetői küldés volt, hiszen ez a meccs a lámpafénynél a többi meccs után két órával kezdődött. Egy kezezés utáni büntetővel indult a bátyai csapat gólgyártása, melyet Tamaskó remek meglátása és szép emelésből lőtt gólja követett, majd a három gólig jutó Kun-Szabó gyorsasága, a szünet után pedig a fejelése eredményezett vendéggólt. A hazaiak pedig egy védelmi bakit kihasználva egy gyors indításból szépítettek (1-4).

A 10. forduló programja: október 29. szombat 14.30 óra: Öregcsertő – Dunapataj, Fajsz – Csávoly; október 30. vasárnap 13.30 óra: Császártöltés – Dunaszentbenedek, Bátya – Uszód, Géderlak – Homokmégy, Főnix Foktő – Szakmár


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás