Labdarúgás – megyei III. osztály

A Bátya maradt „százas” - Hat csapat három ponton belül, a dobogó alsó fokáért küzd

2018.01.24 13:29    |    (esem)  

A megyei harmadosztály őszi szezonjából már csak két forduló van hátra az elmúlt hétvége után, melyen volt egy nagy rangadó is, melyen az egy picit szerencsésebb tabellaelső egygólos sikert ért el a talán többet veszélyeztető Dunapataj ellenében. Szakmár otthon – bár vezetett a félidőben, mégis – kikapott a Fajsztól. A többi meccsen a papírforma szerinti eredmény született.

A Dunapataj – Bátya meccs mindenféleképpen a hétvége rangadója volt, nemcsak a csapatok tabellán elfoglalt helye miatt, hanem a játék is méltó volt hozzá. Az első húsz perc a hazaiakról szólt. Több helyzetük is volt, melyet nem sikerült gólra váltaniuk, ám ezután a hazaiak kapusa is kétszer bravúrral mentett. A nagy hév a szünet után se csökkent, mindkét kapu előtt voltak lehetőségek, sőt itt is, ott is maradt el büntető. A bátyaiak egyik távoli lövése utat talált a hazai kapuba, amit erőteljes pataji attak követett, amit volt, hogy a vendégek mentettek gólvonalról, de volt olyan is, hogy a kapufa nem volt kellően „hazai” (0-1).

A Dunaszentbenedek – Homokmégy meccsen elején míg a vendégek egy érthetetlen játékvezetői ítélettel voltak elfoglalva, addig a hazaiak gyorsan elvégezték a szabadot, és egy távoli lövéssel bevették a vendégek kapuját. Alig negyedóra múlva már egyenlő volt az állás, majd a vendégek nyomása a szünet előtt a vezető gólt is meghozta nekik egy szöglet utáni kavarodásból. Ezt követően még kétszer is mattolták az egyébként remekül védő hazai kapust, majd a végén a hazaiak már csak szépíteni tudtak (2-4).

A Dunavecse – Szalkszentmárton meccsen a hazaiak – bár nem érdemtelenül nyertek, de – ismét nem álltak hadilábon a Fortunával. A legutóbb a Solt elleni győzelemmel magára a figyelmet felhívó vendégek ismét kitettek magukért, de a hazaiak nagyobb akarással, harminc percet emberhátrányban játszva is legyűrték a szomszédvár csapatát, de a vecsei siker közel se volt olyan magabiztos, mint ahogy azt a tabella alapján gondolhatnánk (2-1).

A Solt – Főnix Foktő meccsen a hazaiak egy szöglet után rúgták az első góljukat, ám ezután foktőiek egyenlítettek egy szerencsés góllal, majd egy kényszerű hazai kapuscsere után a vezetés is megszerezték. Bár a solti rutinos támadósor továbbra is tudott zavar okozni, de hátul nem voltak olyan stabilak, hogy ezt a vendégcsapat ne tudja kihasználni. Akció- és szabadrúgásgól is volt a foktői csapat palettáján, a végén biztosan nyerték a találkozót (2-6).

A Szakmár – Fajsz meccsen a játék nagy része elsősorban a két tizenhatos között folyt, istenigazából olyan sokáig egyik csapat se tudta megtartani a labdát, olyan rettenetesen sok helyzet miatt nem kellett izgulniuk a nézőknek. A hazaiak a szünet előtt egy akcióból rúgták a góljukat, a vendégek a térfélcsere után egy elpasszolt labdából indultak jól, majd két szabadrúgásból lőtték góljaikat, Máté Béláé különösen jól eltalált lövés volt (1-3).

Az Uszód – Tass meccsen egy szimpatikusan és sportszerűen játszó csapatot fogadtak a hazaiak, akik hamar vezetést szereztek az ezen a napon különösen elemében lévő 54 éves játékosuk, Kiss János révén, ő ezen kívül még kétszer is eredményes volt, egyszer megfutotta a védőjét (!), egyszer pedig fejelt. A hazai győzelem nem forgott veszélyben (6-1).

A Dunaegyháza – Apostag meccsen a kicsit létszámban fogyatkozó vendégek magabiztosan verték a szomszéd falu pofozógép szerepét játszó csapatát. A szünetig egy öngólt vétett a hazai gárda, ám ezután a fizikálisan jobb vendégek felőrölték a hazaiakat és simán nyertek. Farkas Erik most lőtt három góljával a góllövő lista éllovasától már csak egy góllal van elmaradva (0-7).


A 12. forduló programja: október 28. szombat 14.30: Dunavecse – Solt, Fajsz – Főnix Foktő, Homokmégy – Dunapataj, Szalkszentmárton – Dunaszentbenedek; október 29. vasárnap 13.30: Apostag – Szakmár, Bátya – Uszód, Tass – DunaegyházaA környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás