Labdarúgás – megyei III. osztály

Gédelak nyerte az ősz rangadóját a Homokmégy ellen - Bátya győzelmével a harmadik helyre lépett

2016.11.18 10:42    |    (esem)  

Az elmúlt hétvégén a megyei III. osztály utolsó előtti fordulójában két komoly rangadó volt. A Géderlak a Homokmégyet fogadta és az évek óta rivalizáló csapatok ezúttal is egy igazi parázs, izgalmas meccset játszottak, melyen a vendégek majdnem egy óráig emberhátrányban voltak, és hiába voltak veszélyesebbek a hazai kapura így is, de a több gólt a címvédő rúgta. A másik rangadón az azonos ponttal álló Bátya és Uszód a harmadik helyért játszott, előbbiek biztosan nyertek. Dunapataj háromgólos mínuszból hat gólt rúgva fordított.

Az Öregcsertő – Dunapataj meccsen a vendégek szurkolóit sokkolta, hogy a 14., 15. és a 17. percben három olyan potyaízű gólt kaptak, amiről a kapusuk egyáltalán nem tehetett. A pataji zavar a szünetig tartott, amikor is cseréltek, védőt csatárra és a védekezésüket szinte a félpályáig feltolták. A nyomás alá helyezett hazaiak zavara meg is hozta a patajiaknak a jutalmat, hat gólt szereztek egy félidő alatt, mindegyiket a tizenhatoson belülről lőve (3-6).

A Fajsz – Csávoly meccsen nem sokáig volt kérdőjeles a győztes kiléte, hiszen Máté Béla a második percben húszról vágott egyet, majd a három perc alatt a két szélső rúgott egyet-egyet, végig dominálva szép akciógólokat szerezve nyertek magabiztosan a fajsziak, azt az egy árva gólt is egy elcsent labdából szerezték a vendégek (10-1).

A Császártöltés – Dunaszentbenedek mérkőzésre a vendégek tartalékosan érkeztek, ami rányomta a mérkőzésre a bélyegét. Szlavinics Krisztián egy szép szabadrúgásból szerezte meg a benedeki vezetést, ám a hazaiak egy lesgólból egyenlítettek. A második játékrészben a hazaiak aktívabbak voltak, rúgtak is egy szép gólt, ám a meccs vége előtt Szlavinics egy kontrából egyenlített, sajnos a következő kontrájukat a gólvonalról tisztázták a hazaiak (2-2).

Az Bátya – Uszód rangadóra a vendégek tartalékosan tudtak csak elmenni, ráadásul sajnos negyedóra játék után egy súlyos sérülés is tovább sújtotta őket. Nem sokkal utána egy gyors lefordulásból meg is szerezte a vezetést a hazai csapat, míg a szünetig csak egy lehetőségük volt a vendégeknek. A második félidő eleje a vendégeké volt, aztán jött Perity Ádám, aki legmagasabbra emelkedett és fejelt gólt. Ezután az Uszód már tehetetlen volt, képtelen volt megújulni, így a végére megérdemelt hazai győzelem született a rangadón (4-0).

A Géderlak – Homokmégy rangadót a hazai csapat kezdte, ám szinte egyből elveszítették a labdát, amit a vendégek előre vágtak és Kárpi Rudolf kapásból 25-ről szépen eltalálva a hosszúba vágta a labdát. Kovács János öt perccel később egy szögletet a rövidre érkezve a hosszúba csúsztatva egyenlített. Ezután egy játékon kívüli szabálytalanság miatt állítottak ki egy homokmégyit, ám emberhátrányban is próbáltak aktívabbak maradni a vendégek. A játék továbbra is lüktető, izgalmas maradt. Térfélcsere után Lajos Lóránd távolról lőtt egy kellemetlenül pattogó labdát a kapura, amiből a hazaiak vezettek, majd második sárgával kiállították az előző gólszerzőt. Egy kiugratás után szerezte meg a harmadik gólt a bajnoki címvédő, majd Malomsoki egy védelemből kirúgott labdát vágott kapásból gyönyörűen vissza a hálóba. Ezután még volt egy-egy kiállítás a parázs hangulatú meccsen, melyen a hazaiak kapusának több dolga és bravúrja volt, de gólokat a címvédő szerezte (3-2).

A Főnix Foktő – Szakmár meccsen a vendégek tudták játszani a maguk szokásos sokpasszos játékát, melyet a hazaiak még nem annyira összeszokott csapata nem tudott jól lekezelni. Egy szögletből fejelt góllal szereztek vezetést a vendégek, majd pár perccel később egy futóversenyt veszített el a hazai védő a három gólig jutó Balázs Péterrel szemben. A fordulás után egyből egy szép passzból ismét a védelem mögött volt és gólt lőtt, majd később csapata negyedik gólját is megszerezte. A hazaiak büntetőből csak szépíteni tudtak (1-4).

11. forduló programja: november 5. szombat 13.30 óra: Homokmégy – Bátya, Csávoly – Öregcsertő, 15.30: Dunaszentbenedek – Fajsz; november 6. vasárnap 13.30 óra: Szakmár – Géderlak, Uszód – Császártöltés, Dunapataj – Főnix Foktő


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás