Labdarúgás – megyei III. osztály

Géderlak az őszi bajnok - Nincs már nyeretlen csapat

2016.11.28 09:43    |    (esem)  

Az elmúlt hétvégén a 11., egyben az utolsó teljes bajnoki fordulót rendezték a megyei III. osztály nyugati csoportjában. A forduló meglepetése, hogy a két eddig nyeretlen csapat a Dunaszentbenedek és a Csávoly is győzni tudott az otthonában így érdekes lesz, hogy az e hétvégére az egyetlen elmaradt mérkőzésen pont e két csapat mit játszik majd egymás ellen. A többi meccsen a várható eredmények születtek, talán csak a bátyaiak reménykedtek, hogy a vezetésükből akár pontszerzés is lehet, de végül egy izgalmas meccsen a hazaiak nyertek.

A Homokmégy – Bátya meccsen az őszi ezüst- és bronzérmes találkozott és ennek megfelelően nyílt meccs alakult ki az elején. A hazaiak próbáltak nyomni, de a vezetést mégiscsak a vendégek szerezték meg egy szabadrúgás utáni fejesből. Szünet után szinte egyből egyenlítettek a hazaiak szintén egy fejesgóllal. Ekkor már határozottabb volt a hazai fölény, kétszer is nagyot védett a bátyai kapus, ám egy göröngyön megpattanó labda megtréfálta és vezettek is a hazaiak. A harmadikat pedig egy távoli lövésből szerezték (3-1).

A Csávoly – Öregcsertő meccsen nagyon nem ment a vendégeknek a játék. A meccs nagy része a hazaiak kapuja előtt zajlott, amire a hazaiak szemmel láthatóan készültek is, ugyanis a szervezett védekezésük mellett kimondottan a kontrákra rendezkedtek be, amiből a vezetést is megszerezték. A vendégeknél „a kapu elé érve elfogyott a tudomány”, sőt egyszer büntetőt is hibáztak, de nem akart összejönni a gól (1-0).

A Dunaszentbenedek – Fajsz mérkőzésen a tabella szerint a vendégek tűntek esélyesebbnek, ám a fajszi keretet nézve, már nem volt ilyen egyértelmű a kérdés, több fontos játékosuk is hiányzott. A hazaiak szerezték meg a vezetést, melyet előbb egyenlítettek, majd a félidő utolsó percében fordítottak is a vendégek. Térfélcsere után Felnagy Máté előbb egy távoli bombával, majd egy akcióból a hazaiak javára fordított, amit egy büntetővel egalizáltak a fajsziak, ám az utolsó percben Birtók András jól kapta a labdát és higgadtan értékesítette a lehetőséget (4-3).

A Szakmár – Géderlak találkozón a vendégek voltak az aktívabbak, többször is jól adták be a szélekről a labdákat, amelyekből az egyiket az egyik hazai védő vétlenül saját kapujába fejelt. Sikerült a hazaiaknak egyenlíteni: egy alapvonalról belőtt labdára a hosszún érkezett a csatár. Sebestyén érkezése a géderiekhez hozta a fordulatot, előbb egyet fejelt, majd egy kalamajkát követően szerzett gólt, amiből végül egy kakaskodás és egy hazai kiállítás is lett (1-4).

Az Uszód – Császártöltés meccs már az elején eldőlt. Borsos Tamás a négy góljából az elsőt már a második percben megszerezte, majd Kiss János percei jöttek, aki 12 perc alatt mesterhármast szerzett (egyet fejjel, kettőt lábbal), húsz perc után már néggyel mentek. Borsos szabadrúgásból, növelte az előnyt, majd két büntető jött, majd két akciógól, a vendégek egy kontra és két szerencsés góllal kozmetikázták az eredményüket (9-3).

A Főnix Foktő – Dunapataj meccsen a vendégek léptek fel támadólag, ám a hazaiak kapusa elég jól meccsben tartotta a csapatát, ám egy nagy kapu előtti kavarodásnál azt se lehetett megmondani, hogy pataji vagy foktői lábról ment-e be a labda, de a vendégek vezettek. A hazaiak felívelésekkel és távolikkal próbálkoztak sikertelenül, míg egy szöglet után a tizenhatos sarkáról Hangya Ervin ballal a hosszúba lőtt labdájával bebiztosította a pataji győzelmet (0-2).

E hétvége programja (2. fordulóból elhalasztott mérkőzés): november 12. szombat 14 óra: Dunaszentbenedek – CsávolyA környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás