Labdarúgás – megyei III. osztály

Bátya kiütéssel és első helyen zárta az őszt - Tavasszal nagy csata lesz a bronzért

2018.01.24 20:47    |    (esem)  

Az utolsó, azaz a 13. fordulót bonyolították le a megyei harmadosztály őszi szezonjában. Az utolsó kör után úgy alakult a helyzet, hogy a tavaszi szezonra a tabella alsó fokára hat csapat pályázhat nagy eséllyel, hiszen négy 25 pontos csapat között csak a gólarány a különbség, egy 24 pontos és egy 20 pontos csapat és ezzel 8. helyezett Fajsz is joggal reménykedhet a bronzéremre még. Még két elmaradt mérkőzés vár az Uszódra a következő két hétvégén.

A Dunapataj – Szalkszentmárton mérkőzést a tabella szerint előrébb álló hazaiak várták esélyesként, melyet végül nem is cáfoltak meg. A kulturáltan, szimpatikusan játszó újonc csapat az utóbbi időben szoros eredményeket ért el, most is becsülettel küzdött, de nem tudta megállítani hazaiak rohamait. Az első gólt egy szemfüles gyors szabadrúgásból szerezték, majd jött a többi is, a szünetre már négy volt közte. A fordulás után is a hazaiak domináltak és nyertek simán (8-0).

A Dunaszentbenedek – Dunavecse meccset a vendégek úgy érezték, hogy maguknak tették nehézzé, hiszen többször is a kapussal mentek szembe, de rendre kimaradtak a lehetőségek. Szöglet után esett az első gól, majd a hazaiak egy szabadrúgás védését rúgták menthetetlenül a hálóba. Nem sokkal később pedig egy gyors kiugratásból a vecseiek megszerezték a győztes találatot (1-2).

A Solt – Fajsz meccs előzetesen két rutinos csapat jó meccsének tűnt, melyet végül a játékvezető teljesen felborított, és lett úgy négy (!) fajszi kiállítás, hogy abból mindössze egy történt tényleges szabálytalanságból, a többi pedig az érthetetlen döntések miatt. Egyéni akcióból vezettek a vendégek, szöglet után egyenlítettek, majd a soltiak vezettek, ezután egy kimaradt és berúgott hazai büntető jött. Majd a két kiállítás felpaprikázta a vendégeket, akik végül egyenlítettek. Az utolsó percben megadott, majd visszafújt (!) solti büntetőnél ért véget a meccs (3-3).

A Szakmár – Tass mérkőzésen folytatódott a hazaiak őszi hullámzó játéka, a múltkori remek teljesítményük után most éppen lefelé ment a „vonat”, saját bevallásuk szerint is nagyon rossz játékkal sikerült csak nyerni a jól játszó vendégek ellen. A tassiaknak voltak lehetőségeik, majd a szünet után némileg rendezték a hazai sorokat és előbb egy fejesből, majd egy közeli passzolgatás után rúgták a második góljukat (2-0).

Az Uszód – Homokmégy meccs elején a vendégek, akik egyébként végig uralták a játékot, egy oldalsó beadás után szerezték meg a vezetést, majd negyedórával később szinte ugyanezt lemásolva a másodikat is megrúgták, majd a szünet előtt egy előreívelés után lett meg a harmadik találatuk, míg a hazaiaknak csak egy komolyabb lehetőségük volt. Ezután kiegyenlítettebb lett a meccs, egy újabb szélről keményen belőtt labdából lett a negyedik találat, majd a hazaiak szépítése egy szabadrúgásból fejelt labdából született (1-4).

A Dunaegyháza – Bátya (képünkön a Bátya – fotó: facebook) meccsen a tökutolsó hazaiak kilenc emberrel tudtak csak kiállni, ahol a tabella elsője rendesen kitömte a vereséget egyébként kulturáltan elszenvedő dunaegyházaiak kapuját. A 28 gólról bővebben nem is érdemes szót ejteni: nyert a Bátya (0-28).

A Főnix Foktő – Apostag összecsapás elején a hazaiaknak három lehetőségből kétszer is a kapufát találták el, és ilyenkor persze az ellenfél egy szöglet után szerezte meg a vezetést. Kiegyenlítetté vált a játék, egy egyéni akció után már kettőre nőtt a vendégek előnye, melyet egy oldalról belőtt labdára érkező foktői támadó elől a menteni igyekvő védő lőtte saját kapujába a labdát (1-2).

Az 1. fordulóból elhalasztva: november 11. szombat 13.30: Szalkszentmárton – Uszód


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás