Labdarúgás – megyei III. osztály

Hat meccsen 28 gól az első fordulóban

2016.09.15 12:48    |    (esem)  

Az elmúlt hétvégén a megyei III. osztály nyugati csoportjában is megkezdődött a 2016-17-es bajnoki idény. A szombati nap két döntetlenje kissé meglepetés volt. Vasárnap aztán a három újonc is bemutatkozott, a Foktő a bajnok ellen becsületesen küzdve kikapott, ahogy a Császártöltés is az ezüstérmes Homokmégytől, akárcsak a Csávoly a Dunapatajtól, mindhárom meccsen négy volt közte. A forduló rangadóján a Bátya otthon verte a tavalyi bronzérmes Szakmárt.

Az Öregcsertő – Dunaszentbenedek meccsen a vendégek azonnal lerohanták a csertői gárdát, melynek eredményeképpen már a hatodik percben meg is szerezték a vezetést. Pár perccel később a hazaiak támadója egy akció végén remekül emelte át a benedeki kapust, akit mellesleg a hazai edző a mezőny egyik legjobbjának mondott, nagyon sokat tett azért, hogy végül sikerült egy ponttal hazamennie a Duna-parti csapatnak (2-2).

A Fajsz – Uszód mérkőzés első félidejét elsősorban a hazaiak uralták, egy távoli lökettel vezettek is, melyre a vendégeknek csak egy büntetőgyanús esetig sikerült eljutni. Az uszódi félidei eligazítás hatékonynak bizonyult, ritmust váltottak és tíz perc alatt hármat is rúgtak (egyéni akció, szabadrúgás, szabadrúgás), majd a hazai kapus sérült meg komolyan, ami úgy tűnt, hogy a vendégeket zavarta meg jobban, a hazaiakról lekerült a teher, előbb szépítettek, majd a ráadásban szabadrúgásból egyenlítettek is (3-3).

A Császártöltés – Homokmégy meccs pikantériája volt, hogy a hazaiakat sok sikerre vezető edző jelenleg a vendégek csapatát irányítja. A tavalyi ezüstérmes kellően feltolta a védekezését, gyakorlatilag a kapuja elé szorítva a hazaiakat, melynek első eredménye egy szögletből fejelt gól lett. Ezután egy akciógól jött, majd Kerekes két hatalmas átlövésgóllal tette biztossá az előnyüket és ezzel szinte el is dőlt a meccs (1-5).

19pataj_600_01 

A Bátya – Szakmár meccs már tavasszal is igazi rangadó volt, amit ezúttal is igazi meccshangulatban közel kétszáz (!) néző előtt játszottak a csapatok. Az első húsz perc igazán lüktető, izgalmas játékot hozott, ám a vendéggól az ez utáni szakaszban jött. A fordulás után aztán a hazai fölény erősödött, a szakmári kapus jól védett, de egy kapu előtti kavarodásnál már ő is tehetetlen volt, majd néhány perccel később hasonló szituációból már hazai előny volt, amit egy gyönyörű távoli bombával koronáztak meg a bátyaiak (3-1).

A Géderlak – Főnix Foktő mérkőzésen az újonc vendégeknek reálisan a tisztes helytállás lehetett csak cél, még ha több hiányzójuk is volt. A géderiek az elmúlt hetekben a kupában három megyeegyes csapatot is kiütöttek, így hamar a kezükbe vették az irányítást, Balogh „Pityesz” jól mozgatta a csapatát, Kovács Jani pedig remekül fejezte be az akciókat, a félidőig hármat góllal. A lelkesedésből, küzdeni akarásból jelesre vizsgázó a foktői gárda a szünet után már csak egyet kapott a végig domináló hazaiaktól (4-0).

A Csávoly – Dunapataj (képünkön) mérkőzésre a vendégek három pontért utaztak, az első tíz percben kétszer is az utolsó pillanatban menekültek meg a góltól a hazaiak. Ezután előbb egy szöglet utáni fejeltek gólt, utána egy kipattanót 13-ról vágtak a kapuba a patajiak, majd a szünet előtt egy egyéni akció hozott nekik gólt. A fordulás után is a vendégek domináltak, igaz, ekkor már csak egy gólt szereztek, a pataji kapusnak semmi dolga nem volt (0-4).A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás