A megyehármasok is elkezdik a hétvégén

2016.09.15 09:25    |    (esem)  

E hétvégén a megyei III. osztály nyugati csoportjában is elkezdődik a 2016-17. évi bajnokság. A kéthetes csúszást a csapatok többsége kérte, hiszen így egy kicsivel rövidebb lesz a téli szünet, nem lesz olyan hosszú a leállás, valamint sok csapatnál a munkahelyek miatti szabadságolások okoznak talán akkora problémát.

Ha esetleg némi esélylatolgatást szeretnénk csinálni, akkor talán mindenkinél az első helyen az áll, hogy az idei bajnokság legnagyobb esélyese a Géderlak lesz, kérdés, hogy az ezüstéremre esélyes s az idénre erősödő Homokmégynek sikerül-e fogást találnia rajta, illetve esetleg egy rövidzár okozhat-e meglepetést. Na aztán innentől persze jöhet az ebben a csoportban megszokott őrület, talán a legizgalmasabb kérdés: kié lesz a bronzérem? A Bátya és a Szakmár mellé, akik mellesleg már az első fordulóban összetalálkoznak, a tavasszal remeklő Uszód, vagy a szintén erősödő Dunapataj, vagy a meglepetésekre mindig képes Fajsz fut-e be a harmadik helyre. Esetleg az átalakult Öregcsertő kapja el a fonalat? A Dunaszentbenedek idén is az a csapat lesz, amelyik talán ha a tabella elején nem is biztos, hogy lesz, de félvállról venni őket nagy hiba, akár lehetnek ők a mérleg nyelve is. A három új csapatról olyan sokat nem tudunk. A Főnix Foktő már tavasz óta készül a rajtra és a játékosaik neve alapján akár jó eredmény is lehet belőle. A Császártöltés már nem a néhány éve még megye-kettes bajnok csapat, a tavalyi megyehármas közép csoportban hetedik helyen végzett, abszolút fekete ló. Akárcsak a Csávoly, amely igaz, a megyekettőből lépett vissza, de nem tudjuk, hogy mennyien maradtak abból a csapatból, mennyi az ifi csapatukból most mélyvízbe vetendő játékos közülük.

Örvendetes hír, hogy a dunaszentbenedeki sportöltöző felújítása hamarosan befejeződik, és az odalátogató csapatokat egy még szebb, nívósabb környezett fogja várni. A dunapataji sporttelep egy sikeres önkormányzati pályázat révén megújításra kerül, ami a pályát is érinteni fogja, így ez átmeneti időre azt is jelenti, hogy a hazai meccseiket októbertől elköltöztetik. Az egyébként is jó kapcsolatban lévő szomszédos Hartával folynak a tárgyalások, várhatóan ott fognak játszani a patajiak, bár a gördülékeny lebonyolítás végett vannak még szervezési teendőik.

Az 1. forduló programja: augusztus 27. szombat 17 óra: Öreg-csertő – Dunaszentbenedek, Fajsz – Uszód; augusztus 28. vasárnap 17 óra: Császártöltés – Homokmégy, Bátya – Szakmár, Géderlak – Foktő, Csávoly – DunapatajA környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás