Labdarúgás – megyei II. osztály

Újra listavezető a Géderlak - Dusnok simán nyert, a Hajós emelt fővel veszített

2018.03.24 20:52    |    (esem)  

A megyei II. osztály legutóbbi fordulójában az elmúlt két hétvégéhez hasonlóan ismét főszerephez jutott az időjárás, két helyen a meccsek lejátszását nem befolyásolta, míg a Dusnoknak a fajsziak adtak otthont. A Dusnok és a Géderlak meglehetősen magabiztosan nyert, míg a Hajós küzdött és talán jobban is játszott ellenfelénél, ám gólok szerzésében a szomszéd település volt a jobb. A forduló meglepetése volt, hogy a Sükösd az őszi legyőzőjével ismét nem bírt, és döntetlenje egyben azt is jelentette, hogy a Géderlak ismét a tabella élére ugrott. A hétvégén azt a Mélykutat fogadja, mellyel az ősz talán legjobb, legfordulatosabb meccsét játszották és persze most is győzelem a cél.

A HÍD SC – Géderlak összecsapáson még a vendégek vezetője is azt mondta, hogy nem nagyon emlékszik olyanra, hogy ilyen kellemetlen zord időben kellett volna játszaniuk. A mezőny vége felé tanyázó hazai gárda különösebben nagy erőfeszítésre nem késztette a Géderlak védelmét, a kapusuk csak elvétve találkozott a labdával. Ez a mérkőzés is a szokásos géderi játékot hozta, azaz hatalmas mezőnyfölényben a megfelelő lehetőséget keresve és megtalálva szerezték góljaikat. A mesterhármast szerző Kovács Jani első gólját két védő között kilépve lőtte, majd a csapata négy gólt hozó 10 percét megnyitva egy fejes (pontosabban sapkás) gólt szerzett (sapka, kesztyű alapfelszerelés volt). Majd egy távoli szabadrúgás, egy szöglet utáni kavarodás és egy újabb akciógóllal már öt volt közte. A szünet után még egy „sakk-matt gól” és egy másik szép akciógól a végét jelentette (0-7).

A Dusnok – Duna-gyöngye Szeremle meccset Fajszon rendezték, amely felnőtt meccs előtt a dusnoki ifisták jól muzsikáltak, hiszen 19-0-ra nyertek. Az idősebbek meccsén is hamar látszódott, hogy a fiatal összetételű ellenfelük nem fog gondot okozni, lelkesen, de szervezetlenül fociztak, míg a dusnokiaknak egy félórányi próbálkozás után olyan jól beindult a játék, hogy a 12 perc alatt négyet rúgtak, egyet büntetőből, egyet fejjel szereztek. A szünet után se változott a játék képe, a dusnoki fölény gólokat hozott, egész pontosan négyet. A biztos vezetés tudatában nyugodtan cseréltek, ami ugyan hozott két szeremlei kapufát is, de kétség akkor se volt, hogy kié lesz a három pont (8-0).

A Nemesnádudvar –Hajós meccsre dermesztő hidegben nagyon tartalékosan lépett pályára a borvárosi gárda. Az első félidőben a hajósiak végig komoly mezőnyfölényben játszottak, ám ennek ellenére egy buta szabálytalanság miatt egy büntetőből mégis a hazaiak szereztek vezetést, melyet néhány perccel később Aladics egy fejessel kiegyenlített. A szünet után is elsősorban a hajósiak domináltak, ám a hazaiak egy szöglet után a vezetést is megszerezték, melyre mindent egy lapra feltéve rohamoztak a svábok, mely azt a veszélyt is magában hordozza, hogy túlságosan kinyílnak, melyet egy formás kontra akciógóllal a hazaiak ki is használtak. Igaz, pont nélkül, ám emelt fővel jöhettek le a pályáról, az itt tapasztaltakra lehet építkezni (3-1).

A 20. forduló programja: március 24. szombat 15 óra: Bácsborsód – Dusnok; március 25. vasárnap 16 óra: Géderlak – Mélykút, Hajós – KelebiaA környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás