Labdarúgás – megyei II. osztály

Dusnok ismét a dobogón végzett - A célvonal előtt botlott a Géderlak

2018.09.01 17:47    |    (esem)  

Az elmúlt hétvégén két Kalocsa környéki csapatunk is az idei szezon utolsó meccsét játszotta, hiszen a Dusnok és a Hajós az egymás elleni meccsét már márciusban letudta. A szombaton a bajnoki címre törő Géderlakot fogadta a Dusnok, mely, ha nem akarta más csapatok eredményét izgatottan várni és bízni a kedvező eredményekben, akkor csak a győzelem jelenthette a biztos bronzéremszerzést, melyet egy sokáig emlékezetes meccsen sikeresen teljesített is, amivel szinte biztos (matematikailag ugyan még nem), hogy a Géderlak ezüstérmes lesz, ami megyekettes újoncként nagyszerű eredmény. A Hajós biztos tizedikként lépett pályára, a magabiztos siker pozitív szezonzárást jelentett számukra.

A Dusnok – Géderlak találkozóra a vendégek úgy érkeztek, hogy egy héttel korábban a tavalyi bajnok Sükösd otthonában döntetlent játszottak, így egypontos előnyüket – és ezáltal a bajnoki cím megszerzését – csak pontveszteség nélkül érhették volna el. Ehhez az első próbatétel annak a Dus-noknak a legyőzése, mely viszont többszörösen is motiválva volt, hogy győzelemmel zárja a bajnokságot. A hazai gárda mivel a Hajós ellen már korábban lejátszott mérkőzése miatt az utolsó bajnokiját játszotta, így egyedül a győzelem volt az az eredmény, amikor biztos lehetett benne, hogy a 2010-11-es szezont követően folyamatosan hét bajnokságon keresztül dobogón végeznek. Fontos volt a hazaiaknak az is, hogy ősszel a Géderlak otthonából egy jelentős zakóval jöttek haza, így a visszavágás vágya is fűtötte őket. Ugyanakkor nehéz helyzetben is voltak, hiszen egy héttel korábban három stabil kezdő játékosuk kapott színes lapot (egy piros, kettő sárga) és kényszerültek kihagyni a meccset, őket ezen a mérkőzésen a tavaly serdülő bajnok csapatokból, illetve az idén ifi ezüstérmes csapatból pótolták, ketten mindjárt a kezdőben kaptak helyet, bőven meghálálva a bizalmat. Igaz, a másik oldalon is voltak a kezdőből hiányzók, az őszi meccsről a Kohány testvérek, valamint a gólérzékenységéről híres, ám ezúttal sérüléssel bajlódó Kovács János is nagyon hiányzott a támadójátékukból. Bár az első játékrész labda birtoklásában egyértelműen a vendégek voltak jobbak, de a helyzetkihasználás a hazaiak számára sikerült jobban, három lehetőséget is sikerült gólra váltani és emellett jól védekeztek, igaz, a vendégek egy egyéni védelmi bakiból szerezték góljukat. A szünet után a Géderlak közelebb zárkózott és már csak egy gól különbség volt a két csapat között, ám ekkor egy bedobás után hazai támadó addig keverte a „kártyát”, míg kihagyhatatlan helyzetbe hozta társát, majd 4-2-es hazai vezetésnél egy dusnoki támadás a géderlaki csapatkapitány kiállítását eredményezte. Ekkor tűnt először biztosnak, hogy a vendégek már nem lesznek képesek megújulni. Ezt követően két hazai fiatal szerzett gólt, majd a legvégén a góllövő lista második helyére pályázó Bolvári Zoltán duplázott. A géderlaki csapat vezetője is elismerően nyilatkozott a Dusnokról, „jól, szervezetten és nagyon motiváltan játszottak így megérdemelték a győzelmet”, számára inkább a kapott nyolc gól volt fájdalmas. A vélhetően így biztos ezüstérmet már a szezon elején is elfogadták volna, bár kétségtelen, hogy így az utolsó pillanatban elszalasztott bajnoki cím egy kicsit fájdalmasan érintette őket (8-2).

A Hercegszántó – Hajós mérkőzésen a két csapat között a különbség a tabellán mindössze egy helyezés volt a vendégek javára. Ám a meccs során hamar kiderült, hogy a játékban nem egy helyezés, hanem osztálykülönbség van a két gárda között. A borvárosi csapat gyakorlatilag akkor került helyzetbe, amikor csak akart, az első félidőben már hárommal mentek, melyet a szünet után még kettővel növelni tudtak így legalább a szezon utolsó mérkőzésen jó eredménnyel zártak(0-5).

 

A 17. forduló (halasztott) programja: június 9. szombat 17 óra: Nemesnádudvar – Géderlak


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás