Indul a bajnokság a megyekettőben is

Géderlakon és Dusnokon az éremszerzés a cél

2018.03.08 09:06    |    (esem)  

E hétvégén a 2017–18-as labdarúgó bajnokság tavaszi szezonja megkezdődik a megyei II. osztályban (a III. osztály nyugat csoportjában a küzdelem egy héttel később kezdődik). Ennek apropóján kérdeztük meg a kalocsai körzetben levő három megyekettes csapatot az általuk tervezett tavaszi idényről, illetve, hogy milyen változások történtek a csapat háza tájékán.

A Géderlak az elmúlt években már elkényeztette a szurkolóit, hogy a csapatuk többnyire éremesélyes, az elmúlt másfél évtizedben nem is nagyon volt olyan idény, amikor ne éremszerző helyen zárt volna a csapatuk (viszont amikor nem, akkor a női csapatuk lett bajnok), ez a cél most is. Az idei bajnokságban ugyan egy osztállyal feljebb léptek, de a Sükösddel együtt már most félidőben elléptek a mezőnytől és itt is bajnoki címre esélyesek, mindössze egy ponttal vannak lemaradva a riválisuktól. A keretbe négy új játékos érkezett, ebből egy kapus posztra, a többiek mezőnybe. Sőt sikerült megoldani, hogy míg a csapatot továbbra is Salamon Miklós, mint játékos-edző irányítja, addig a Kalocsán edzőként tevékenykedő Kohány Balázs továbbra is náluk játszik

A Dusnok a tavalyelőtti arany és a tavalyi ezüstérem után idén ismét érmet szeretne nyerni, ám idén úgy néz ki, hogy a bronzért is meg kell küzdenie rendesen, hiszen hat csapat mindössze öt pont távolságra van egymástól, így e hat gárda között egész biztosan nagy csata várható a dobogó alsó fokáért. Ennek a bajnokságnak új edzővel indult neki a csapat, ám télen ismét váltás történt e poszton, és tavaszra már a játékos-edző, Báló Ferenc irányításával készültek fel. A keret szinte semmit nem változott, egy játékos vált újra aktívvá. Tovább szeretnék folytatni az ősszel már megkezdett vonalat, azaz fiataloknak egyre gyakrabban próbálnak játéklehetőséget teremteni. Eddig is bátran nyúltak fiatalabb játékosaikhoz, melyet az edzőmeccseken is folytattak, ha lehet csereként, de akár kezdőként is igyekeznek játékrutinhoz juttatni őket, hogy jövőre ezen a vonalon is még tovább tudjanak haladni.

A Hajós gárdája a 8. helyen telelt, igaz, ők is benne vannak a „hatosfogatban”, mely számára nem elérhetetlen még a harmadik helyezés se. A csapat edzője Koch Tamás számára továbbra is a fő feladat, hogy helyi fiatalokat próbáljon beépíteni a csapatba. Bár nem könnyű ezt kivitelezni, de továbbra is néhány meghatározó „vidéki” játékos mellett hazai fiatal erőkre támaszkodva kell építkeznie. Sajnos van, amikor kiszámíthatatlan az élet és a szükség is közbeszól, hiszen három meghatározó játékosuk váratlanul eligazolt és helyükre három játékost igazoltak. A fiatalokra támaszkodni nem kockázatmentes feladat, de ezzel számolnak a borvárosi gárdánál, és hosszútávra gondolva ezt be is kell vállalniuk, így itt a helyezésben mérhető célt is elsősorban a középmezőny első felére teszik.

A 16. forduló programja: február 25. vasárnap 14 óra: Géderlak – Felsőszentiván, Borota – Dusnok, Hajós – Sükösd


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás