Regionális tanácskozás a minőségi gépésztechnikus képzésért a Dózsában

2022.04.01 10:19   

A Bajai Szakképzési Centrum, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Innovaditact cég közös szervezésében, A minőségi gépész szakképzéshez, technikusképzéshez szükséges korszerű műhelyek, tanműhelyek, laborok kialakítása, fejlesztése címmel, mintegy 70 szakember részvételével tartottak regionális szakmai tanácskozást Kalocsán. Az Innováció az oktatásban! szlogen jegyében megtartott rendezvényt Virág Tibor, a Bajai Szakképzési Centrum kancellárja és Fekete Antal, a rendezvénynek helyet adó Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium igazgatója nyitotta meg. A tizenegy, konzultációs lehetőséggel egybekötött előadást követőn a résztvevők a Dózsa iskolai műhelyeiben, laborjaiban tettek látogatást.

A köszöntő beszédek elhangzását követően Rugalmas tanulási utak a szakképzésben címmel Valterné Pataki Gabriella, a Bajai SZC főigazgatója tartott prezentációt. A témához kapcsolódóan, Bács-Kiskun megyei gazdálkodó szervezetek együttműködése a duális képzésben elnevezéssel Ördög Dóra, a kamara szakképzési igazgatója ismertette az immár az egyetemi oktatásban is teret nyert duális képzés alakulását a megyében.

Az Innovadict és partnercégeinek szerepvállalását a szakmai oktatás, szakmai képzés, felnőtt képzés rendszerében dr. Baka Oszkár ügyvezető összegezte.

A tanácskozás résztvevői kiemelt figyelemmel kísérték Szűcs Imre , az Enterprise Kft. ügyféltámogatási vezetőjének A CAD-CAM laborfejlesztések az Országos Mentor Program keretében című előadását, amely a jövőbeni fejlesztési irányokra is kitért.

A rendezvény második felében A hegesztés gépesítése és robotizálása, mint a versenyképesség megtartásának egyetlen útja című prezentációt Nagy Ferenc, a REHM Kft. ügyvezetője adta elő. A Hegesztés és egészség, A CNC oktató és termelő szerszámgép –innovációk!, a Hagyományos vegyes forgácsoló üzemek tervezése, a Kiterjesztett valóság technológiája és széleskörű felhasználásának lehetőségei, és az Anyagvizsgálat –Méréstechnika – Mérőtermek, laborok komplex felszerelése című előadások a résztvevők szerint sok hasznos ismeretanyagot tartalmaztak, néhány területen újdonsággal szolgáltak, ráadásul támpontot adtak az egyes iskolai fejlesztésekhez.

A Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikumának iskolai műhelyeiben, laborjaiban tett látogatás végén a szakemberek elismerésüket fejezték ki, gratuláltak Fekete Antal igazgatnak és Horvát Tamás gyakorlatioktatás-vezetőnek a tanműhelyek példaértékű felszereltségéhez, és az ott folyó oktató munka színvonalához.

 

 

dzsa_450_450
 

 


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás