Labdarúgás – megyei III. osztály

Most éppen a Hercegszántó a harmadik

2016.05.02 10:40    |    (esem)  

A megyei III. osztály déli csoportjának 24. fordulóját rendezték az elmúlt hétvégén, melynek egyik érdekessége, hogy már nincs nyeretlen csapat, mert Vaskút egy eléggé „lejtős” meccsen otthon verte a Dunapatajt. A bajnokság első félbeszakadt meccse Géderlakon történt, a Kunbaja játékosai „sérültek le” 7-0-ás hazai vezetésnél. Bátya otthoni Bácsbokod elleni döntetlenjével Hercegszántó járt jól, és most éppen ők vannak a harmadik helyen.

A Homokmégy – Dunafalva mérkőzésen egyértelműen lehetett látni, hogy a vendégek a védekezésre helyezték a nagyobb hangsúlyt, és a kontráikban bíztak. Ez az első félidőben még úgy-ahogy működött, bár már akkor is a kapusuk volt az egyik legjobb, ám a fordulás utáni gyors góllal már egyre több lehetősége lett a Homokmégynek, akik a három Kerekes-gól révén végül simán nyerték a meccset (4-0).

A Madaras – Hercegszántó meccset a bronzéremre hajtó határ menti vendégek kemény letámadással kezdték, s így negyedóra után már három góllal vezettek. A hazaiak hamar megszerezték a szépítő találatot, ám ezután már alábbhagyott lendületük. A második félidő elején a vendégek újabb két gólja aztán végképp feltette az i-re a pontot (1-5).

A Fajsz – Uszód meccsen a vendégek egy szabadrúgásból szereztek vezetést, majd nem sokkal később egy középpályán szerzett labdával törtek eredményesen kapura. A szünet előtt egy szélről belőtt labdából növelték az előnyt. Fordulás után is az Uszód dominált, egy szép fejesgóllal már négy volt közte. A vége előtt egy gyönyörű találattal szépítettek a hazaiak, ám ez már nem változtatott a három pont sorsán (1-4).

A Szakmár – Öregcsertő mérkőzést a hazaiak nagyszerűen kezdték, egy jó kiugratással hamar vezetéshez is jutottak. A végig kemény, küzdelmes meccsen nem unatkoztak a nézők, de gólt nem láthattak egészen a második félidőig, igaz akkor tíz perc alatt hármat is, melyből az egyik büntető volt, azzal egyenlítettek a vendégek. A végén a hazaiak begyötörtek még egyet, így megnyerték ezt a sokak szerint eléggé „döntetlenszagú” találkozót (3-2).

A Géderlak – Kunbaja meccs elejét a vendégek elég jól bírták, de alapvetően a hazaiak domináltak. A fordulást követően elfáradtak és teljesen
„összereccsentek” az egy cserével érkező vendégek, negyedóra alatt hat gólt kaptak, miközben nem túl fair módon egyre többen „lesérültek” közülük, mindaddig míg „el nem fogytak”, és a bíró idő előtt lefújta a meccset (félbeszakadt).

A Gara – Dunaszentbenedek meccsről több kezdő is hiányzott a hazaiaktól, de a félidőre kétgólos előnyt így is sikerült szerezniük, miközben azért a vendégek is többször veszélyeztették a kapujukat, és csak a hazai kapus mentette meg a helyzeteket. A fordulás után szabadrúgásból szépítettek a benedekiek, majd ezután egyre aktívabbakká váltak, nagy helyzeteik voltak, ám egy kontratámadás eldöntötte a meccset (3-1).

A Bátya – Bácsbokod találkozót a hazaiak rögtön a középkezdésből egy hatalmas ziccerrel kezdték, ami öt méterről kimaradt, majd ezután is volt több lehetőségük. Húsz perc után magához tért a vendéggárda, két kapufával is jelezték, hogy számolni kell velük. A fordulás után ismét a hazaiak voltak fölényben, mely fölény végül egy középtávoli lövésből góllá érett. A vendégek az utolsó negyedórára átvették az irányítást, igaz, egy potyaízű góllal, de egyenlítettek, és kapufáik is voltak még ezután (1-1).

A Vaskút – Dunapataj meccset a vendégek kezdték jobban, aktívabbak voltak, a hazaiak eredményesen védekeztek, bár inkább csak a támadók utolsó passzai voltak a rosszak. Egy 18 méterről elengedett lövés hozta meg a pataji vezetést. A fordulás után a vendégcsapat az „öltözőben maradt”, két nagy ziccer után egy jogos büntetővel egyenlítettek is a hazaiak. Ezután elkezdett „lejteni a pálya”, a játékvezető „tör-delte” a meccset, egy tiszta pataji büntetőt nem adott meg, majd egy hatalmas lest engedett el a Vaskútnak (2-1).


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás