Pirates Family MC

Negyedszázad után a 26. motoros találkozó

2017.11.29 13:28    |    Schill Tamás  

Az évek alatt látható minőségi változáson ment keresztül a Pirates Family MC motoros találkozója, idén pedig szemmel láthatóan a professzionalizmus felé kanyarodott a fesztivál. Az elmúlt hét második felében tartott motoros találkozó leglátványosabb mozzanata a több száz motorból álló felvonulás a környék falvaiban. Ez az esemény az, amit a környék lakossága a motoros-találkozóból közvetlenül is megtapasztalhat. De ezen kívül még számos látványos és szórakoztató program várja minden év augusztus utolsó hétvégéjén az érdeklődőket a szelidi Árnyas Kempingben rendezett motoros találkozón.

A Pirates Family maroknyi tagsága az elmúlt 25 év alatt szép lassan az ország egyik legnagyobb motoros fesztiváljává fejlesztette találkozóját. A koncertek mellett számos, főleg a motorosoknak szóló versenyt rendeztek idén is: motorlassúsági és kötélhúzó verseny, motorhangerő és motorszépség verseny, stb.

A részletekről a rendezvényt szervező Pirates Family MC vezetőségi tagját, a rendezvény kiváló humorú műsorvezetőjét Szűcs Ferencet, ismertebb nevén Franky-t kérdeztük:

– Negyedszázados motoros-találkozó szervezési tapasztalata után hogy látod az idei találkozót?

– Próbáltuk összeszedni az elmúlt évek hibáit és hiányosságait, hiszen a tavalyi 25 éves találkozóval egy nagyobb korszak lezárult. Próbáltuk azt kideríteni, hogy mire van igény a zenében és a programokban, és a régi, jól bevált dolgokat megtartva újabb programokkal is kiállni. Célunk most is ugyanaz volt: aki idejön, az minél jobban érezze magát. Az egész rendezvényhelyszínt úgy alakítottuk ki, hogy a vendégek itt maradjanak, élvezzék a Szelidi-tavat, helyben mindig legyen program, mindig legyen mit csinálni. Jó időjárásra számítottunk és jó idő is lett, így aki a pihenni, úszni akart, az nyugodtan megtehette ezt is. Délután a vetélkedők és különböző programok voltak, este pedig az együttesek fellépése, ami minden motorostalálkozó gerincét alkotja.

motoros4_450
 

Mindenre próbálunk odafigyelni, a kiszolgáló pultokon keresztül a zuhanyzókig, hogy akik ide érkeznek, azok igazi motorosfesztivál hangulatban, de tiszta, kulturált környezetben legyenek. A kiszolgálás minőségét Horváth Rolandnak köszönhetjük, a takarításban Dunapataj Nagyközség Önkormányzatától kaptunk segítséget. Ugyancsak segítséget kaptunk a Dunapataji Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől is, akik az óriási hőségben a kemping útjait és a programok helyszíneit locsolták végig, és ezzel sokkal kellemesebb lett a fesztivál területe. Ezek olyan apróságok, amelyek összeadódva nagyon sokat jelentenek.

Azt már eddig is tudtuk, hogy a kempingnek vannak terjedelmi korlátai. Ez most be is igazolódott, mivel éppen elfértünk. Azt is látjuk, hogy többen apartmanokat vesznek ki a Szelidi-tónál, és hogy nagyon sokan családdal együtt érkeznek, nagyon sok a gyerek, de ennek nagyon örülünk.

motoros1_607
 

Nagyon profi volt a hangzás, profi csapatok is léptek színpadra. Mit lehet tudni a zenekarokról?

– A csapatok közül a legerősebb volt a Tankcsapda, akik ebben a műfajban a csúcsot jelentik Magyarországon, és akik a tavalyi év után olyan jó hangulatban mentek el, hogy már a koncertjük után felmerült az idei ismétlés lehetősége. A zenekar és a közönség is nagyon jól érezte magát és fantasztikus hangulatot varázsoltak ide. A Gangxta Zolee és a Kartel formációt már három éve próbáltuk elhívni, most ez sikerült és nagyon jól illettek a motoros közegbe. Mindig tartunk egy magyar nemzeti napot, így alakult ki a csütörtöki nap, amikor a nemzeti rock műfajban igen népszerű Ismerős Arcok zenekar játszott.

Vannak-e a bővítésre vonatkozóan tervek, esetleg más zenekarok, külföldi együttesek?

– Külföldiekben nem gondolkodunk, mert itthon is vannak jó és tehetséges zenekarok. Most egy hónap pihenés következik, és utána összeülünk, hogy milyen ötletek vannak, hogyan kell tovább csinálni a dolgokat.

Kik azok, akik ennek a fesztiválnak a lebonyolításában részt vesznek?

– A klubtagok tesznek a legtöbbet, de évről-évre növekszik a segítők létszáma, aminek nagyon örülünk. Nagyon fontosak azok a „névtelen” dolgozók, akik a háttérben teszik a dolgukat, idén is legalább nyolcvan ember segített és tevőlegesen dolgozott a fesztivál ideje alatt vagy az előkészítésben: az asztalpakolóktól a villanyszerelőkön át a technikusokig, akik nélkül a találkozó nem jöhetett volna létre. És persze mindenki a legjobbat nyújtotta. A rendőrség és az önkormányzat is sokat segített. Ez az összmunka évről-évre egyre jobb és ez nagyban megkönnyíti a helyzetünket.

A környék számára az egyik leglátványosabb példája annak, hogy ez a fesztivál élő és létező dolog, a motoros felvonulás. Mit lehet tudni erről a felvonulásról?

– Idén is több százan vettek részt ebben a 30 kilométeres felvonulásban, ami mindig nagyszerű érzéssel tölt el és egyre többen nézik meg. Számot nem tudok mondani, mert őszintén szólva 250 motor után már egyszerűen nem számoljuk, elveszítjük a fonalat. A felvonulásban egy megálló van: Kalocsán Erdei Balázs profi streetfighter motoros bemutatóját lehetett idén is megcsodálni.

A motoros találkozó záró mozzanata már időben és helyszínben is távolabb esik: a hagyományos motoros jótékonysági estre 2017. október 7-én kerül sor az egyesület foktői klubházában, ahol a Dirty Road együttes szolgáltatja a zenét.A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás