Szelidi-tó

25 éves a Pirates Family MC motoros találkozója

2016.09.28 14:51    |    -esté-  

Mostanában az augusztus 20-i, nyarakat lezáró esőzések, emlékezetes viharok után sokan azon szurkoltak, hogy tartson még a nyár egy kicsit. A Pirates Family Motoros Clubnál biztosan. Ezúttal nem kellett izgulni, a szokásostól igaz egy kicsit hűvösebb, de igazi sátorozós, strandolós, koncertezős idő köszöntötte a bulizni vágyókat. Meg is telt szinte teljesen a szelidi Árnyas Kemping augusztus 25. és 28. között.

A Szelidi-tó szokásos utolsó nagy rendezvénye a Pirates Family Motoros Club motoros bulija, ami egyúttal a magyarországi motoros szezon utolsó nagy találkozója is.

Idén különleges programmal készült a foktői motoros egyesület, mivel negyedszázada kezdték meg a motoros találkozóik szervezését. A jubileumi találkozó fő attrakcióját Magyarország legismertebb rockzenekara, a Tankcsapda szolgáltatta, amelynek színpada előtt a Szelidi-tónál rég nem látott tömeg volt jelen.

Kalocsai Néplap

A negyedszázados évforduló kapcsán Horváth Krisztiánt, a Pirates Family MC elnökét kérdeztük.

– A 25. motoros találkozón milyen különlegességgel készültetek a közönségnek?

– Próbáltunk egy olyan rendezvényt összehozni, ami méltó a Pirates Family MC 25. motoros találkozójához. Ekkora nevekkel és ilyen zenekari felhozatallal még nem szerveztünk találkozót. Minden évben próbáltunk új és nagy zenekarokat hozni, de úgy érezzük, hogy most a Tankcsapda részvétele föltette az i-re a pontot. Magyarországon a legismertebb és legkeresettebb rockzene-kar a Tankcsapda, jelenleg a csúcson van, és úgy gondoltuk, hogy akkor közösen összehozunk egy rendezvényt. Hosszú tárgyalási folyamat eredményeként jutottunk el odáig, hogy el tudott jönni a zenekar. Igazából már tavaly szeptemberben elkezdtük szervezni a találkozót, és most érett be a szervezési munka gyümölcse és hozta is az előzetes elképzeléseket. Pontos számokat még nem tudunk mondani, de az már biztosan kijelenthető, hogy ennyien még soha nem voltak kint a találkozónkon. Persze a közönséget főleg a motorosok adják, adták, de sokan voltak új arcok, vagy csak azok, akik direkt a Tankcsapdára jöttek.

– A környék lakossága évente találkozik veletek, méghozzá több száz motorossal egyszerre.

– Igen, a motoros fölvonulás mindig a fesztivál egyik leglátványosabb és széles körben ismert programja. Ahogy visszajeleztek nekem, a sor Kisfoktőtől Patajig ért. Ebben jelentős segítséget kaptunk a rendőrségtől a biztosításban, így semmi baj nem történt, minden rendben volt. A tavalyi évhez hasonlóan egy rövid megálló volt a kalocsai Aldi parkolójában, ahol Erdélyi Balázs országosan is jegyzett versenyző tartott motoros bemutatót.

– Mit lehet tudni az egyesületről?

– A ’80-as évek közepétől számíthatjuk a történetünket, de az egyesület hivatalosan 1992-ben indult. Sok tagcsere volt már, de vannak még alapítók jó páran a csapatban. Az elmúlt 25 év alaposan összekovácsolta a társaságot, amelynek magja 13 főből áll. Ez ugyanennyi családot is jelent egyúttal, akiktől nagyon sok megértést és segítséget kapunk.

– Milyen szempontjaitok vannak egy ilyen nagy fesztivál szervezésében?

– Mindig fontosnak tartottuk a zenekarokat, azt, hogy legyenek ismert zenekarok, de újak is, illetve kevésbé ismert nevek is. Sajnos az időjárást nem lehet előre kiszámítani, de hála Istennek több éve nagy szerencsénk van az időjárással. Nagyon fontos része a fesztiválnak a vendéglátás. Ha ez rossz, akkor elpártolnak tőlünk az emberek. Idén 40-50 fő ember munkája kellett ehhez, és összesen kb. 100 ember dolgozott a háttérben a fesztiválon. A fesztivál megrendezéséhez kaptunk segítséget a környékbeli barátainktól is, pl. a Bajai Motoros Egyesülettől, a Baja Team-től, a Berúgókar csapatától, a Dirty Acer motoros társaságtól. Az ő munkájuk is kellett ahhoz, hogy zökkenőmentes legyen a fesztivál.

– Milyen fejlesztéseket terveztek a jövőben, illetve mik az elképzelések a következő évre?

– A Szelidi-tónál 12-13 éve vagyunk és nagyon jó helyet találtunk itt. Lehetne fejleszteni, de úgy érezzük, hogy ez a terület elérte a lehetőségek határát. Érzésünk szerint itt ettől nagyobb fesztivált nem lehet tartani. Van egy kis bizonytalanság a szervezést illetően, hogy merjünk-e jövőre elindulni ezzel a fesztivállal. Támogatást sehonnan nem kapunk, teljesen önerőből csináljuk ezt a programot és nem az anyagi okok miatt csináljuk ezt a fesztivált, hanem mert szeretjük és magunkért is csináljuk. Emellett pedig nagy lemondásokkal jár a szervezés, és el kell döntenünk, hogy akarjuk-e tovább csinálni, vagy a csúcson hagyjuk abba.

Kalocsai Néplap

Biztos, hogy a következő fesztivált már nagyon sokan várják, ugyanis jó alkalom az ismerkedésre, barátságok kötésére, vagy éppen egy felhőtlen szórakozásra egy jó koncerten. Bízunk benne, hogy egy év múlva hallunk még több száz dübörgő motort az utakon és a Szelidi-tó nagykempingjében. Aki pedig már a következő koncertet várja, annak Pirates Family MC szokásos október 1-i jótékonysági koncertjét ajánljuk Foktőn, a Klubházban.A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás