Évértékelőt tartott a KLIK

„Nem mondjuk, hogy tökéletes”

2014.01.12 21:32    |    géjé  

Az ünnepek előtti héten kerített sort évértékelő rendezvényére a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) Kalocsai Tankerülete. A szakmabeliek jelenlétében tartott fórumon a kalocsai vezető megállapította: a 2013-ban bevezetett, új rendszer nem hibátlan, de eredményes – köszönhetően a régióbeli tanároknak és intézményvezetőknek is.

korsos_simon_klik_260– Amit főztünk, azt esszük most: amit a törvényesség erejével ránk testáltak, és amit saját magunk kitaláltunk, meg kellett valósítanunk, hogy tankerületi szinten javulást tudjunk véghezvinni. Ebben élünk most – mondta a tankerület pedagógusai és iskolaigazgatói előtt Korsós Lajosné. A kalocsai KLIK vezetője elismerte: a változások megvalósítását „nem mondaná tökéletesnek”, nem minden teljes, de kötelességeiknek eleget téve teszik a dolgukat, amivel már sikerült „összehangolni 25 intézményegység 667 pedagógusának és 5409 tanulójának életét”. Ebben a közoktatási újhullámban aktualizáltak munkaköri leírásokat, átalakítottak tanmeneteket, módosítottak alapdokumentumokat és eszközöltek intézményi összevonásokat, névváltoztatásokat is.

– Van, aki csak egy -i betűt kapott, van, akinek a teljes neve megváltozott; például a Kunszt József Általános Iskola, valamint a dunapataji Kodály Zoltán Általános Iskola és Művészeti Iskola átnevezése – emelt ki néhány példát a tankerületi vezető, a teljesség igénye nélkül. Hozzátette: bizonyos profilú iskolákat ettől az évtől a megye igazgat; a szakképzéseket végző intézményeket legalábbis. – A megye irányítása alá került a Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola és a Dózsa György Szakközépiskola is. Ez a márciusi törvény hatására következett be – mondta. Ami az összevont intézményeket illeti, megjegyezte: a Hétszínvirág Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Liszt Ferenc AMI-ba olvadásával igazából „csak feladatnövekedés” történt, ám jelentős iskolává lényegült a kettő, együtt: a legutolsó statisztika szerint 622 tanulójuk van.

A KLIK évzáró fórumán a tankerületi igazgató értékelése után felszólalt Simon Zoltán alpolgármester is. Az oktatásért felelős önkormányzati vezető a kalocsai régióban dolgozó tanárok és intézményvezetők megváltozott körülmények között végzett, sikeres munkáját méltatta, illetve hangsúlyozta: attól, hogy az érdemi szakmai irányítás az intézményfenntartó központ hatáskörébe került, a város oktatással kapcsolatos felelőssége nem szűnt meg. A működtetői feladatok mellett továbbra is „kötelezettségüknek tartják a kultúra, a közművelődés és a sport területén végzett munkát, hiszen Kalocsa körzetközpont” – magyarázta Simon Zoltán.

 


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás