Napirendre került a Duna-híd ügye is

Török Ferencet támogatja az ÖKE az őszi választáson

2014.07.06 16:49    |    géjé  

Az Összefogás Kalocsáért Egyesület tagjai múlt péntek délelőtti sajtótájékoztatójukon ismertették az egy nappal korábbi ülésük végkonklúzióit: bejelentették, hogy Török Ferenc polgármestert támogatják az őszi önkormányzati választáson és hogy Lázár János elé viszik a kalocsai Duna-híd ügyét.

drrefy_319– Az Összefogás Kalocsáért Egyesület azért jött létre, mindenféle társadalmi kapcsolatoktól függetlenül csatlakozott embereket tömörítve, hogy Kalocsáért tegyen. Én úgy érzem, hogy az elmúlt négy évben a városvezetés is ezt a célt szolgálta – mondta a kalocsai Kubikus Park kiszolgáló épületénél múlt pénteken tartott sajtótájékoztatón dr. Réfy Miklós. Az ÖKE elnöke elismerően nyilatkozott Török Ferenc polgármesterről, mondván: neki és a mellette lévő vezetőknek köszönhető, hogy „az elmúlt négy év nem politikai csatározásokról szólt, hanem építkezésről”. Az egyesületvezető azt hangsúlyozta, hogy álláspontjuk szerint a város első embere jó lokálpatriótaként képviselte Kalocsa érdekeit, és sokat tett a Kalocsa Szíve Program beindításáért, valamint azért, hogy a kalocsai népművészet tényleg világhírű legyen.

– Továbbra is kérem az Összefogás Kalocsáért Egyesület minden tagját, hogy politikai és társadalmi hovatartozástól teljesen függetlenül támogassa ezt a programot. Akik szeretik Kalocsát és élhetőbbé akarják tenni, támogassák Török Ferenc jelöltségét – összegezte álláspontját dr. Réfy Miklós, majd átadta a szót Rumi László önkormányzati képviselőnek. Az ÖKE elnökségi tagja elárulta, hogy az egyesület ülésén a polgármester-jelöltjük személyén túl napirendre került a kalocsai Duna-híd ügye is. Az országgyűlési választások előtt kezdett kampányuknak a kalocsai polgármester mellett mostanra több ezer támogatója van – ennyien szignózták ugyanis az aláírásgyűjtő ívüket, vagy „lájkolták” a kezdeményezés Facebook-oldalát.

rumi_laszlo_269– Az egyesületünk politikai hovatartozástól függetlenül számít mindenki támogatására, hiszen az a cél vezet bennünket, hogy a Kalocsa-Paks Duna-híd megépüljön. Nagy örömünkre szolgál, hogy a tevékenységünket eddig közel hétezren támogatták, a legismertebb közösségi portálon, vagy aláírással – mondta Rumi László. A városatya bejelentette, hogy a „közel-jövőben szeretnék az új fejlesztési miniszter elé vinni az aláírásokat” és a közösségi oldalon összeszedett „lájkokat”, majd hozzátette, hogy „Lázár János, a miniszterelnökség vezetője már ígéretet tett arra, hogy hatástanulmány készül a Duna-híd megépítéséről”. – Ez már folyamatban van, tehát bízom abban, hogy minden segítséget megkapunk a törekvésünkhöz – nyugtázta Rumi László a rapid sajtótájékoztatón.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás