Egy nappal hosszabb a hajósi népünnepély programja

Idén tényleg jön a Csík az Orbán-napra

2014.05.29 22:30    |    jni  

A szervezők – beváltva ígéretüket – a tavalyi viharos időjárás miatt lefújt koncert után ebben az évben újra meginvitálták a hajósi Orbán-napi Borünnepre a Csík zenekart; viszont nem ők az egyetlen nagy név a programban. Lesz még Intim Torna és több felvonásos táncház is – ezúttal már péntektől!

– Csodálatos, szép időnk lesz, ellentétben a tavalyival – jelentette ki bizakodva Horváthné Csortán Krisztina. A rendezvényt lebonyolító Kalocsa és Térsége Turisztikai Non-profit Kft. vezetője a meteorológiai „nyomozás” mellett is okkal optimista; mivel a hajósi népi megfigyelések alapján csak minden tizedik esztendőben esős az Orbán-napi hétvége. Ha minden jól megy, Szent Péter ezt az előző év felhőszakadásszerű időjárásával „letudta”.

– Eddig is péntek délutántól vártuk a látogatókat, de idén, aznap az egyik legnagyobb, remélhetőleg a fiataloknak is nagyon tetsző programmal várunk mindenkit: az Intim Torna Illegál lép fel a nagyszínpadon – ajánlotta az idén először már a hétvége legelső napján is koncertet kínáló eseményt a szervező. – Már pénteken megnyit a kézműves vásár és a borutca: hívogatóval, valamint harmonika bemutatóval. Aztán szombaton, visszautalva a tavalyi, eső áztatta Orbán-napra, a Csík zenekar fog fellépni – mondta, emlékeztetve a közönséget, hogy híven akkori ígéretükhöz, a 2013-ban a vihar miatt lefújt népzenei koncertet természetesen idén megtartják.

A 34. Orbán-napi Borünnep a pénteken ezúttal nem csak szakmai eseményeknek otthont adó Pincefaluban megőrizte hétvégi, folklór és gasztronómiai profilját. Szombaton és vasárnap „mindenki megtalálhatja a kedvére való programot”, hiszen végig állni fognak a vásárhelyszínek – sok-sok borászat standjával – és folyamatosan zajlanak majd az interaktív gyermekprogramok, az úgynevezett „Mosoly völgyben”, vagyis a Borbíró utca végén felépített nagyszínpad mögötti, vadregényesebb mederben.

– Készülünk egy exkluzív, belépőjegyes programmal is, amelyen a vendégek a vásár forgatagánál kicsit intimebb körülmények között, a Cabernet Fogadó kertjében kóstolhatják meg a Hajós-Bajai Borvidék nedűit; kellemes zene mellett, borfalatkákkal kísérve, és remélhetőleg egy borszakértő sommelier bemutatójával – árulta el újabb formabontó ötletüket Horváthné. – Mindegyik délután lesz folklórbemutató és táncház, visszalátogat hozzánk a Juhász zenekar, akik úgymond felvezetik a Csík zenekart. Vasárnap a hagyományos programok után, a Bures Banda és az Iszkába zenekar népzenei koncertjével, moldvai és magyar táncházzal, valamint a Tárkány Művek koncertjével zárul az idei Orbán-napi Borünnep – sorolta a legfontosabb zenei és kulturális eseményeket a főszervező. A május 23-24-25-én zajló rendezvény részletesebb programjáért érdemes ellátogatni a hivatalos weboldalra is: orbannaphajos.hu


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás