Labdarúgás – megyei III. osztály

Öregcsertő és Dunaszentbenedek nagyító alatt

2015.01.23 09:24    |    (esem)  

Igaz lassan már a megyei III. osztály Nyugat csoportjának a csapatai is elkezdik a felkészülést a tavaszi szezonra, ám azért érdemes visszatekinteni a csapatok őszi teljesítményére, hogyan látják az elért eredményeket. Ezen a héten a tabella 9. és 8. helyén végzett csapatokat, az Öregcsertő és a Dunaszentbenedek edzőit kértük, hogy értékeljék a bajnokság első felét.

9. Öregcsertő 12 3 2 7 20-32 11

Az idei bajnokságot új edzővel, Pákolicz Lászlóval kezdte el az Öregcsertő csapata, mely a tervek szerint szeretett volna a középmezőnyben végezni. Sajnos még a szezonnyitó előtt egy fontos posztot betöltő játékosuk közlekedési balesetben elhunyt, majd az ő feladatát megoldani hivatott játékos is több fordulón keresztül sérülés miatt nem tudott játszani. Jól kezdték a bajnokságot, hiszen a negyedik meccsen kaptak ki először. Pákolicz edző elmondta, hogy bár a mögöttük végzett csapatok ellen sikerült pontot, pontokat gyűjteni (kivéve az Uszód), ám a közvetlen rivális Dunaszentbenedek, Dunapataj, Fajsz hármastól mindössze csak 1 pontot tudtak elhozni. Többször is jellemző volt a csapatra, hogy nehezen lendült játékba, és az első félidőben összeszedett hátrányt a második félidei jobb teljesítményük ellenére se sikerült ledolgozni. Ez alól üdítő kivétel volt a csapatok talán legjobb őszi meccsét hozó Szakmár elleni bravúr, hiszen a dobogóra pályázó ellenfelükkel szemben 1-3-as hátrányból a második félidei remeklésükkel fordítani tudtak 5-3-ra. Sajnos az ebben az osztályban jellemző „betegség”, azaz az ősz előrehaladtával az edzések látogatottsága is csökkent, ami a teljesítményükre is rányomta a bélyegét. A csapat góljainak háromnegyedét a Batánovics testvérpár lőtte, Krisztián 8, János 7 góllal terhelte meg az ellenfelek kapuit.

8. Dunaszentbenedek 12 4 2 6 22-40 14

A Dunaszentbenedek tavaly az utolsó előtti helyen végzett, igaz, csak három ponttal lemaradva a középmezőnyt jelentő helyezéstől, így az új szezonban mindenféleképpen szerettek volna előbbre lépni. A sorsoláskor már látszott Gubányi Ferenc játékos-edző számára, hogy rettenetesen nehéz sorozatot mért rájuk Fortuna, hiszen az első hat fordulóban a várható komplett élmezőnnyel játszani fognak, egyedüli kivételt a szomszédvári rangadót jelentő Uszód jelentette. A sorozatot mindössze egy árva ponttal hozták le, sőt gólt is mindössze egyet rúgtak és 23-at kaptak. Ekkor a csapatban a lelket tartani volt a legfontosabb, ám a Dunapataj elleni sorsfordítónak szánt meccsük remekül sült el, biztosan verték a patajiakat. Igaz, egyszer egy falunapos hangulatú Fajsz elleni meccsen kikaptak még rendesen, ám ezután idegenben és otthon is sorban hozták a meccseiket, és remekül felkapaszkodtak a középmezőnyhöz. Szerencse a szerencsétlen sorsolásban, hogy a szezon elején, amikor egyébként is nehezen nyerhető meccseik voltak, akkor külföldi munka miatt többen is hiányoztak, ám mire a „karcosabb” meccsek jöttek addigra szinte teljes volt a keret, ami a játékukon is meglátszott. Gubányi Ferenc számára az ősz egyik legjobb meccseként maradt meg az Apostag elleni, hiszen már a félidőben szinte kiütötték ellenfelüket és végig remekül játszva értékes három pontot gyűjtöttek be idegenben (3-5). Az őszi házi gólkirály, Birtók András a bajnokság felén túl talált először kapuba, de a végéig összesen hét alkalommal sikerült neki.

 

 


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás