A paksi Esküvőnapon is remekelt a kalocsai cukrász

2013.11.16 16:23    |    géjé  

A mind ismertebb és népszerűbb Kriszta Design Torta Stúdió létrehozójának munkáiról aligha mondható el, hogy rutinból készültek, majd kerültek asztalra. A divathoz csempészett saját művészet igenis nyerő, sőt, új távlatokat nyit meg. Kriszta pont ezért a nem mindennapi tehetségért lehetett már többedszer vendége a rangos paksi Esküvőnapnak, amelyet az elegáns Erzsébet Nagy Szállodában rendeztek, múlt vasárnap.

A lakodalmi ebéd és vacsora fogásaiból, a zenekarból, a ruhából, sminkből és ékszerből, valamint dekorációból, vőfélyből, fotósból, sőt, nászútból is a lehető legjobbat kínáló rendezvényen is megállták a helyüket a kalocsai cukrász munkái.

– Készítettem új mintatortákat, többfélét, hogy mindenféle ízlésnek próbáljak megfelelni, színben és virág összeállításban – írta le tömören a kiállításra készült torta-felhozatalát Varajtiné, a KORONA fm100-nak adott interjújában. A cukrász a süti-költeményeket persze kóstoltatta is a vendégekkel – azok legnagyobb megelégedésére. – Az esküvői torták színvilága pont ugyanolyan, mint a divat, de az ember hiába látja a legújabb trendet, ha neki esetleg a szín, vagy a minta nem kedves – hangsúlyozta a trendek jelentősége mellett a művész kreativitásának fontosságát is Varajtiné.

Az idei divatra egyébként a friss, citrusos, lime-os színek, vagy épp’ a zöldes-sárgás árnyalatok jellemzők, de megmaradt az őt megillető helyén az előkelő lila is. Ugyanakkor nem csak színeiben kell, hogy kövesse a ruházati cikkek mintájára a sütemények közt is megjelent irányzatokat – nem baj, ha formavilágában is igazodik az „elvárthoz”.

– Idén előtérbe helyeződnek például a kék árnyalatok is, attól függetlenül, hogy van, akinek ez hideg. Kipróbáltam ezért a kékes színt is, amire fehér csipkemotívumokat tettem. Ez például különlegesség – mondta egyik aktuális trendet követő és Pakson is bemutatott tortájáról Kriszta. – Készítettem extrémebb tortát is: fekete-fehéret. Feketéből például egy ornamentikus minta van rajta, és hatalmas vörös rózsák, mint a szerelem jelképei – idézte fel egy másik alkotását. Az esküvői torták 2013-as palettája tehát több mint színes, de Kriszta kétségtelenül megfelel az elvárásoknak – innentől már tényleg csak a fiatal házasulandókon múlik, hogy nekik melyik kedves. Mint kiderült, Kalocsa szűkebb régiójában leginkább a hagyományos; az itteni fiatalok ugyanis még „nem nagyon ismerik az újabb” trendeket. Aki viszont a fentiek alapján mégis vevő lenne rá, nem kell messzire mennie néhány jó ötletért…

 


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás