Utak és csatornák után jön Szelid

Dunapataj a szezon után sem áll meg

2015.10.08 10:46    |    jni  

Dél-Magyarország egyik gyöngyszeme, a Kalocsa szomszédjában lévő Szelidi-tó Dunapataj polgármestere szerint is megéri a fáradtságot. A község vezetője saját településén és a hozzá tartozó üdülőterületen mindig azt kutatja, hogy mit lehetne korszerűsíteni, és munkatársaival ehhez folyamatosan keresik is a lehetőségeket. Persze mint mindenki, bíznak a pályázatokban, bár azt megmutatták már, hogy sok mindenre képesek saját erőből. Épületek, utak, csapadékelvezetés: csak néhány a soron következő felújítás közül.

– Energetikai korszerűsítésre szükség van azoknál az ingatlanoknál, ahol ez még nem történt meg, bár hála istennek, ilyen mostanra nagyon kevés van – nyugtázta Dusnoki Csaba. Dunapataj polgármestere büszke települése dinamikus fejlődésére, de hiába mintaszerű a haladás, azért mindig talál olyasmit, amivel még van mit kezdeni. – A csapadékelvezetéssel szeretnénk többet foglalkozni, mert továbbra is vannak olyan területek, ahol szükséges volna megoldani. Folytatnánk az úthálózat korszerűsítését, amennyiben van rá lehetőség, főként a vállalkozók által használt területeken – sorolta.

Kalocsai Néplap

A község vezetője egyértelművé tette, hogy a csatornahálózatot sem szeretnék sokáig úgy hagyni, ahogy van – elvárásuk szerint 2018-ra, de legkésőbb 2019-re szeretnék megoldani az egész területükön, ha egy mód van rá. Már pedig ha csak egy van rá, azt meg fogják találni. Ennél már valamivel ők is tanácstalanabbak, ha a munkahelyekről van szó, mert abból sosem elég. Ezért is támogatnak nagy erőkkel minden dunapatajit, vagy máshonnan érkező, potenciális befektetőt, aki pályázattal, vagy anélkül, de létrehozna néhányat. A Szelidi-tó környékére többek között ezért is fognak újra költeni.

– Szelidre megvan a korszerűsítési csomagunk, benne megújuló utak, kerékpárutak és közösségi tér, ezen belül akár egy újabb mozi, vagy szálláshely-bővítés, és korszerűsítenénk a strandot, a parkolókat, más közterületeket is – vázolta a polgármester, kilátásba helyezve, hogy új turisztikai attrakciókra is lehet számítani, bár ezek megvalósításához már szélesebb pénzforrás kell. – Hajlandóak vagyunk a pályázati kiírások sorrendje mentén haladni, hiszen mindent nagyban befolyásol majd, hogy milyen módon, illetve pontosan mire pályázhatunk és milyen vállalással – célzott a nem száz százalékos, vagy visszatérítendő támogatásokra Dusnoki Csaba.

Kalocsai Néplap

A Szelidi-tó gyakorlatilag új virágkorát éli az utóbbi években: készült part menti sétány, új közvilágítási rendszer – kültéri hangszóró-sorral, egyre több új vállalkozást és befektetőt mozdít meg a part, elkezdtek épülni vendéglátóhelyek és fejlődni új rendezvények. Mindezt annak ellenére, hogy a tó és vendéglátói sosem bízhatnak 3-6 hónapnál hosszabb turisztikai szezonban, de abban azért van még kiaknázható lehetőség. A télben? A télben egyelőre nem sok, de ki ne emlékezne a szelidi korcsolyázós éjszakákra? Csak addig nem támadnak fel, amíg valaki ki nem találja. Tessék, most találtuk ki.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás