Szelidi-tó

XXIV. Pirates Family MC Motoros Találkozó

2015.09.03 10:28    |    Schill Tamás  

Kiváló nyárias időjárás mellett zajlott augusztus utolsó hétvégéjén a Pirates Family Motoros Club 24. találkozója a Szelidi-tónál. Mint megtudtuk, a találkozó nemcsak a szelidi rendezvények utolsó nagy dobása, hanem a hazai motoros fesztiváloké is. Ebbe a rendezvénybe a szervezők és a közönség is belead mindent. A szeptemberi iskolakezdés és munka előtt ez az utolsó alkalom kirándulásra, sátrazásra, szórakozásra és egy jó koncertre. Az itt szokásos keményebb műfajú zenében most sem volt hiány. Az első este húzózenekara a kőkemény metált játszó Depresszió zenekar volt – méltó fesztiválnyitó a hardrock kedvelői számára. Mellettük a Noarock és a Kalocsa környékén jól ismert Country Road játszott. A fesztivál második estéjén az Invader, a Tres Hombres Band, a Rómeó Vérzik és a Forró Rágógumi formációk biztosították a kiváló hangulatot. Rend szerint szombat a legtöbb látnivalót kínáló és legmozgalmasabb nap. A kora délutáni melegben kezdődött a motorok fölvonulása, amit nemcsak a fesztivállakó motorosok, hanem az egész környék is várt, hiszen a több mint háromszáz dübörgő motor harminc kilométeres túrája lenyűgöző és nagyon érdekes látványt nyújt. Ez most sem volt másképp: rendőri biztosítással tartották meg a fölvonulást, amit csupán Kalocsán szakítottak meg egy kis időre az Aldi áruház parkolójában, Erdei Balázs streetfighter bajnok bemutatója miatt.

A szombat délutáni programok közül mindig nagy népszerűségnek örvend a leghangosabb motor címet viselő verseny, illetve az inkább vidám látványosságként, mint versenyként szolgáló dinnye-szétfejelő-verseny. A találkozót különböző hagyományőrző csoportok föllépései színesítették: a Magyar Királyi Honvéd hagyományőrzők és a kun hagyományokat ápoló Iloncsuk Szabadcsapat látványos bemutatóját láthatta a közönség. Mellettük airsoft fegyvereket és íjakat is ki lehetett próbálni. Szombat estére az óriási rendezvénysátor és a sörsátor is megtelt érdeklődőkkel és fesztiválozókkal. A jó zenéről a Rémax, a Mad Gun, a Szkítia és a Nemcsak Berry zenakarok gondoskodtak, majd a magyar heavy metal három évtizede játszó ikonikus együttese a Pokolgép adott minőségi „nehézzenei” koncertet.

A szervezés ügyel arra, hogy a jól bevált és megszokott programokon kívül minden évben újdonsággal is szolgáljon a közönségnek. A különböző versenyek és bemutatók mellett idén a Mol Motoros Family pontja költözött ki a találkozó vásársorára, ahol ingyenes regisztráció és tagsági kártya rendelése után több kedvezményt is kínáltak a motorosoknak.

A negyedszázados múltra visszatekintő Pirates Family MC láthatóan jól szervezett és összeszokott csapat. Honlapjukon is az olvasható, hogy iskolatársak és barátok alkotják a csapat gerincét. A közös érdeklődés és a közösen eltöltött évek hatékonyan kovácsolták össze a tagokat, hogy megvalósítsák az egyik legnagyobb hazai motoros találkozót. Horváth Krisztiánt, a Pirates Family MC Egyesület elnökét, a fesztivál főszervezőjét kérdeztük a találkozó részleteiről.

– Milyen érzései vannak az embernek a 24. fesztivál alkalmával?

Kalocsai Néplap

– Ugyanolyan mint az első huszonhárom fesztivál alkalmával. A kezdeti bizonytalanság-érzés és izgalom után a vége felé fokozatosan megnyugszom. Főleg amikor látom, hogy jó az idő és az emberek jól érzik magukat.

– A környék számára is az egyik legnagyobb megmozdulás a motoros-fölvonulás. Ennek a szervezéséről mit kell tudni?

– A fölvonulók létszáma átlagosan 300-400 között van, sokféle motorral, a legkülönbözőbb motorozási tudással és szokással. Egy ilyen eseménynél a biztonságra próbáljuk a legnagyobb hangsúly helyezni, amihez a kalocsai rendőrkapitányságtól a maximális segítséget kaptuk meg idén is. Nagyban emelte a fölvonulás látványosságát, hogy az időjárás nagyon jó volt.

– Kik vannak benne egy ekkora volumenű fesztivál rendezésében?

Kalocsai Néplap

– Az egyesületünk, a Pirates Family Motoros Club tagjai szervezik a fesztivált már régóta úgy, hogy ki-ki hozzáteszi a maga részét az egészhez. A szervezést általában már februártól elkezdjük. Ez alól kivétel lesz a jövő évi 25 éves találkozó, amit már most elkezdtünk szervezni. Részleteket még nem tudok mondani, de egy fokkal komolyabb szintű fesztivált szeretnénk jövőre. A hellyel, a Szelidi-tóval, elégedettek vagyunk, pozitív visszhangok érkeznek a fesztiválozóktól és a lakosságtól is. A velünk kapcsolatban álló helyi vállalkozókkal is jól együtt tudunk működni.

– A szervezők családtagjai hogyan viszonyulnak a fesztiválhoz?

– Nagyon jól, sokat köszönhetünk nekik és türelemmel viselik a szervezés munkáját. A családok java része egyébként is kint van a rendezvényen és főleg a gyerekeknek tetszik a fesztivál. A feleségeink így ismertek meg bennünket, elfogadták, hogy ezt csináljuk és így éljük az életünket. A szelidi fesztivál amúgy is mindig arról volt híres, hogy ez egy jó hangulatú, családias rendezvény.

– Talán érdekes lehet az olvasónak, hogy mekkora volumenű a szelidi motorostalálkozó a hazai viszonylatban. Hova lehetne elhelyezni a klubotok találkozóját?

– Magyarországon tíz és húsz között van a motoros rendezvények száma, amit minden szezon előtt a szervezőkkel egyeztetünk és májustól augusztusig egy rendezvénynaptárba vezetünk föl. A Pirates Family MC rendezvénye a motoros találkozók szezonjában az utolsó, mivel szeptemberben már senki nem tart találkozót. Ha nem számítjuk az alsóörsi Harley Davidson találkozót, ami kicsit kilóg a motorostalálkozók sorából, akkor nagyságot és a résztvevők számát tekintve az első háromban mindenképpen benne vagyunk.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás