Pirisi László Emlék Sportnap

2018.02.07 11:50    |    Ambrus Attila  

7. alkalommal, november 17-én és 18-án rendeztük meg a homokmégyi sportcsarnokban a Pirisi László Emlék Sportnapot. A megnyitó ünnepségen Papp Sándorné Julika tanárnő szívhez szóló gondolataival, valamint a homokmégyi Dalárdások dalaival emlékeztünk az egykori iskolaigazgatóra, Pirisi Lászlóra, aki a homokmégyi sporttal fáradságot nem ismerve munkálkodott. A falu apraja-nagyja jó szívvel emlékezett meg munkájáról.

A programok most már két napot öleltek át. A pénteki nap délutánján a környék általános iskolásai játékos sportversenyre kaptak meghívást.

Balogh Csaba Zoltán, a homokmégyi tagintézmény vezetője köszöntötte a vendég gyerekeket. A vetélkedőt Vargáné Győri Krisztina tanító néni szervezte és vezényelte le jobbnál jobb feladatokkal. I. helyen Homokmégy, II. helyen Szakmár, III. helyen Kertváros csapata végzett. Egy finom uzsonna elfogyasztása után átvették a megérdemelt jutalmakat, melyet Homokmégy Önkormányzata és a Homokmégyért Alapítvány biztosított számukra. Fáradtan, de sok-sok élménnyel térhetett minden gyermek haza.

 

pirisi_450
 

 

A helyszínen folytatódott a verseny. A gyerekek és a nők asztalitenisz tornán vehettek részt Dobai Károly (a homokmégyi asztalitenisz-vezetője) irányításával.

Nők versenyében: I. Vargaczné Gubány Ágota, II. Greksa Lászlóné, III. Unszorgné Markó Andrea.

A gyerekeknél I. Tapolcsányi Dávid, II. Vargacz Bence, III. Blaha Bogdán.

Másnap a férfiaknál amatőr kategóriában I. helyen végzett Szabadi Csaba, II. Tóth Szilárd, III. Macsó Károly. A további verseny DC. szabályok szerint folytatódott, ahol I. helyen Losonczi György és Szalai Zsombor, II. László Árpád és Suba Zoltán, III. helyen Rogács Attila és Cselik Gyula végzett.

A szombati napon lehetőség volt Tóth Viktorékkal, a Kalocsai SE lövész szakosztály tagjaival célba lőni, Kiss Csilla Lilláékkal a homokmégy-mácsaszállási Csatangoló Lovardásokkal lovagolni, floorballozni, frízbizni, amerikai focit, küzdősport és táncbemutatókat nézni, vagy azon aktívan részt venni.

A délelőtti órákban Kovács László Grassroots szervező által előkészített fiatal focisták mérkőzéseit láthattuk. Helyezések: I. Akasztó, mely csapatból gólkirály lett Varga Barnabás, II. Homokmégy, ahol Romsics Ádám a legjobb kapus díját vehette át, III. Dunavecse csapata és IV. helyet Bátya csapata szerezte meg.

Egész nap játszóház volt a gyerekeknek Göncöl Péter fajátékaival, valamint a gyerekek Tordi Mónikával, Győri Amival és Zsuboriné Bagó Angélával készíthettek különféle díszeket, emléktárgyakat. A közös bemelegítést követően óvodapedagógusaink: Jagicza Imréné, Zsuboriné Bagó Angéla által betanított horgászos koreográfiát mutatták be az óvodások, majd a helyi iskolás gyerekek táncoltak Vígné Romsics Beáta segítségével. A helyi amerikai focicsapat – Homokmégy Storks – mérkőzése után a judosok bemutatója vette kezdetét. A vendég, Csoknyai László-olimpikon, az Atomerőmű SE-től, valamint Csihi János Világ és Európa bajnok.

A foci programban a felnőtteknél 5 csapat nevezett. A mérkőzéseket a Vasárnapi Focisták csapata nyerte meg, így a vándorkupát másodszorra is birtokba vehették. Második helyen végzett a Szépek csapata, harmadik lett a Judo csapat, negyedik helyen a Rendőrök, ötödik helyen az Optimisták végeztek.

A sportnap aktív résztvevőit és támogatóit megvendégeltük a focisták és segítőik által elkészített finom étekkel, és Víg Péter külön erre az alkalomra palackozott borával jutalmaztuk mindazokat a felnőtteket, akik kitartóan sportoltak ezen a jeles napon. Végezetül meg kell említenem azt a példaértékű összefogást, mely segítette a sportnap megszervezését.

Összefogtak a helyi sportegyesületek: labdarúgás, asztalitenisz, judo. A Homokmégyi Önkormányzat, a Homokmégyért Alapítvány és magánszemélyek is segítő kezet nyújtottak. Nagyon szépen köszönjük azok munkáját, akik támogatásukkal, aktív részvételükkel egy nagyon eredményes, emlékekkel teli szép sportnapot tartottak életben.

(A rendezvényről sok fotót találhatnak a http://homokmegy.hu weboldalon)A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás