Készül az első pókeres képregény

2013.09.05 21:47   

Egyre több új képregényt készítenek a rajzolók. Emiatt nem kizárt, hogy a rajongók újabb sikerfilmekre számíthatnak. Bizonyítékul elég visszagondolni arra, hogy milyen világsikerű filmeket írtak a rajzok alapján. Ilyen film például Az acélember és a Bosszúállók. Emellett köztudott, hogy olyan sorozatokat is képregények ihlettek, mint például A zöld íjász, vagy a Walking Dead.

poker_397
 

 

 

 

Az új irományok egyike, melyet a Room 101 publikált, a Final 9 címet kapta. A Room 101 csapata azt reméli, hogy ezzel a képregénnyel sikerül felkelteniük majd az emberek érdeklődését a poker világa iránt.

A projekt Anish Patel tervei alapján készült el, aki Calvin Innes-t kérte fel a rajzok elkészítésére. Patel, aki az Egyesült Királyságból származik, jelenleg a PokerNews-szal tárgyal részletekbe menően az első pókeres képregényről, amely várhatóan szeptemberben kerülne a boltokba.

Patel arra a kérdésre, hogy honnan jött az ötlet, a következőt felelte: „A könyv ötlete 2008 novemberében vetődött fel. Csak ültem a TV előtt, és közben megfogalmazódott bennem egy pár ötlet azokról, amiket akartam (rövidfilmek és rövid animációk). A filmiparban dolgozom, és mindig vágytam arra, hogy a saját, független ötleteimet valósítsam meg.

Miközben leírtam néhány ötletet, elhatároztam, hogy kiválasztom az alapot (film, animáció, képregény stb.). Ezzel egy időben figyelemmel kísértem a WSOP programját is, amelyet nagyon érdekesnek találtam. Miután megnéztem, hogy Peter Eastgate hogyan nyeri meg a versenyt, azt gondoltam, milyen nagyszerű lenne egy történetet írni a pókerről.”

A szerzőknek nincs kétségük afelől, hogy a könyv sikeres lesz. A kérdésre, hogy van-e valami kilátás arra, hogy az embereket megfogja a történet, ennyit feleltek: „Abszolút. A pókernél az a legizgalmasabb, hogy melyik játékos hogyan játszik. A kártyások általában igen széles skálán mozognak, már ami a játékstílust illeti. Azok a pókeresek, akik élvezik a játékot, remek témát tudnak szolgáltatni az íráshoz.

A Final 9-re különösen jellemző, hogy a játékosok kulcsszerepet kapnak. Kilenc különböző karakter szerepel a könyvben. Az ő életük, álmaik vannak a középpontban, megtudhatjuk, mi indította őket a játékra és hogyan hatnak, vagy éppen nem hatnak egymásra. A történet természetesen folyamatosan bonyolódik, és néha olyan irányba halad, amire nem is számítanál.”

Patelék öt évig dolgoztak a könyvön, amíg végül elértek a végső állomáshoz. Sokakban felmerülhet a kérdés: miért fiktív szereplők vannak a könyvben igazi pókerjátékosok helyett. A választ erre a kérdésre is megkapjuk: „Hogy ha valós játékosokról írtam volna, a karakterek korlátozták volna a sztorit. A könyv szereplői a létező játékosok eltúlzott formái, és számtalan nézőpontot foglalnak magukba. Ezért egy képregény könyv inkább egy filmre, vagy egy sorozatra hasonlít. A valóságon alapul, de az aspektusok felnagyítottak és stilizáltak.”

Hogy mi lesz a könyv jövője, azt nem tudhatjuk. Addig is, érdeklődve várja a világ az újdonsült rajzokat.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás