Véget ért a felújítás Dunaszentbenedeken

Régi helyén az új konyha

2015.08.13 09:57    |    STVN  

Az elmúlt hónapokban ideiglenes helyen működött a térség egyik kedvenc konyhája, a dunszentbenedeki egység. Bő fél éves időszak után ismét az óvoda udvarába veheti az irányt, ha megéhezik, a hetekben ugyanis befejeződött a konyha és a hozzá tartozó helyiségek tavaly decemberben indított – szinte teljes körű – felújítása.

Vargyas Mihály, Dunaszentbenedek polgármestere büszkén jelentette be, hogy komoly, de vitathatatlanul szükséges erőfeszítések árán sikerült végigvinniük a helyi konyha épületének modernizálását. Erre nem csak azért volt szükség, mert megszaporodtak a hozzájuk visszajutó kritikus hangok az épület korábbi állagát illetően, hanem azért is, mert a konyha kínálata igencsak népszerű. Mint arról korábban lapunk hasábjain már olvashatott, nem ritka jelenség, hogy más környékbeli településekről is fizetnek elő és járnak át Benedekre az ott készült házias, ízletes, mégis „barátságos” áron kínált ebédért.

– Nagyon ráfért már a felújítás, amelyet a Paksi Atomerőmű égisze alá tartozó Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványtól elnyert pályázati támogatással tudtunk véghezvinni. Nem túlzás azt mondani, hogy a főfalakon kívül semmi nem maradt a régi konyhából, minden megújult benne – vezette fel az idei év egyik legjelentősebb helyi fejlesztését a polgármester. – Az alapoktól a tetőhéjazatig ki lett cserélve minden. Teljesen felújítottuk a belső tereket, új burkolatot, elektromos- és vízhálózatot kapott valamennyi helyiség, arról nem is beszélve, hogy a munkaeszközöket is le tudtuk cserélni. Így nem csak az ott étkezők, hanem az ott dolgozók is élvezhetik a beruházás valamennyi előnyét – örvendezett Vargyas Mihály.

A falu életében nem csak azért jut kulcsfontosságú szerep az egységnek, mert az a szociális- és a gyermekétkeztetési feladatokért felelős, hanem – mint arról már szó esett – más vendégétkezők körében is egyre népszerűbb. Arról nem is beszélve, hogy a fenntartó összekötötte a
„kellemest a hasznossal”.

– A közmunkaprogram keretében mi magunk termeljük meg mindazon mezőgazdasági terményeket, amelyeket azután a konyhán feldolgozunk. Visszavettük, pontosabban nem adtuk tovább bérbe azon földterületet, amely az önkormányzat tulajdonában van. Most zöldséget termelünk rajta, így mondhatni, két legyet ütünk egy csapásra. Amellett ugyanis, hogy a konyhára folyamatosan biztosítjuk a friss, minőségi alapanyagot, még a közfoglalkoztatottaknak is értékteremtő munkát tudunk helyben biztosítani – így Vargyas Mihály, hozzátéve, hogy annak ellenére, hogy a konyhájuk a megnövekedett igények miatt a teljesítőképesség határán van, ők ennek nagyon örülnek, mert, mint a mondás tartja, a „legjobb reklám az elégedett vásárló”.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás