Sárkányok hajráztak a Vajason

2014.06.12 21:18    |    MikSz  

Idén negyedik alkalommal lepték el a sárkányok a Vajas csatorna belvárosi szakaszát. De mielőtt bárki egy új halfaj betelepítésére gondolna, szólunk, természetesen a Sárkányhajó Kupáról beszélünk, amelyet idén is nagy sikerrel rendezett meg a kalocsai Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat lelkes, fiatal gárdája.

Ebben az évben is külön futamokon húztak az általános, illetve középiskolások, valamint a felnőtt csapatok. Az edzések már csütörtök délután megkezdődtek, hogy ki-ki megtalálja a csapatban „szinkron lapátoló társát”. A már szinte hagyományosnak mondható városi versenyen idén 14 általános iskolás, 10 középiskolás és 24 felnőtt csapat szállt vízre, ez pedig mind a három eddigi verseny jelentkezői létszámát felülmúlta. A népszerűség pedig nem csak a hajókban, de a Vajas partján sétálva is érezhető volt, hiszen rengetegen látogattak ki, hogy szurkoljanak iskolatársaiknak, munkatársaiknak.

Idén is egyszerre két csapat ragadott lapátot és ült egyszerre hajóba, hogy a lehető leggyorsabban lapátoljanak a Vajas két hídja között. Ez az általános iskolások mezőnyében a Katolikus Intézmény „A” csapatának sikerült legjobban, hiszen a döntőben gyorsabbak voltak, mint a Belvárosi Tűzokádók. Mögöttük, a harmadik helyen a Kertvárosi 8.aaa végzett.

 

sarkanyok_450

 

A középiskolás ifjú sárkányok már csatakiáltással érkeztek, bár nem az döntötte el a vándorkupa sorsát, amely idén a Kossuth 1 nevű lapátolóknak köszönhetően a Kossuth Zsuzsanna Humán és Kereskedelmi Szakközépiskola, Szakiskola vitrinjének dísze lesz a következő egy évben. Második lett a Vízfacsarók gárdája, a harmadik helyet pedig a Gymstar szerezte meg magának.

A felnőtteké volt a legnépesebb mezőny. Idén 23 csapat készült, hogy megtörje a jeget és véget vessen a Kalocsai SE sárkányai egyeduralmának, hiszen az eddigi versenyek alkalmával mindig az egyesületi sportolók emelhették magasba a vándorserleget, amely tavaly végleg hozzájuk került. Idén szerették volna megduplázni a kupák számát, ez azonban most nem jött össze. A kalocsai Sárkányhajó Kupa történetében ugyanis idén először nem a KSE legénysége állhatott a dobogó legfelső fokára, hanem a már rutinos, bajai tűzoltók, a Speed Dragons Baja együttese. Mögöttük a Fit World csapata végzett és a KSE „csak” a harmadik helyre tudott feljutni.

A háromnapos edzés- és versenysorozat a városi gyereknap programjaival kiegészítve idén is hatalmas sikert aratott. A szervezőgárda GYIÖK-ösök és az ifjúsági polgármester, Greksa Zsófia becslése szerint megközelítőleg kétezer ember látogatott ki a fiesztára. És, ahogy szokták mondani, a nagy sikerre való tekintettel ígéretet tesznek, hogy a sárkányok jövőre ismét szelik majd a Vajas vizét.

(Fotó:kalocsasportja.hu)


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás