Az „Összefogás az Állatokért Alapítvány” segítséget kér

Még összefogás!

2017.06.05 15:00    |    Gábor Erika  

Az „Összefogás az Állatokért Alapítvány” 2008 óta oldja meg Kalocsán a gazdátlanná vált kutyák befogadásának, ellátásának, gyógyításának nem éppen könnyű feladatát, és mozgat meg minden követ, hogy négylábú barátaink új gazdára találhassanak. A korábbi, döbbenetesen elhanyagolt gyepmesteri telepből a városi önkormányzat, az alapítvány, a nekik segítő önkéntesek és a támogatók egy modernebb állatmenhelyet alakítottak ki, amely folyamatosan feszített telt házzal működik. Gyakran hallunk a város több pontján végzett tápgyűjtési akciókról, de ez még nem oldja meg a szervezet problémáit.
Az állatmenhelyben végzett munkáról, az annak fedezetét biztosító anyagi háttérről Békési Mariannával, az alapítvány kuratóriumának elnökével beszélgettünk.

A közösségi oldalon láttam meg nemrégiben, hogy segítséget kértek az alapítvány tevékenységét követőktől az állandóan jelen lévő költségek biztosításához.

– Igen, szükségét éreztem annak, hogy megosszam az irántunk érdeklődőkkel, hogy a hétről-hétre felbukkanó, elhagyott kutyusok elhelyezéséhez kért segítség mellett milyen gondokkal küzdünk – mondta a szervezet vezetője. – Nemcsak az állatorvosi költségek biztosítása, ezen felül a menhely karbantartása, a mentéshez használt autó fenntartása, tankolása, az egy alkalmazott fizetése és még sorolhatnám a napi szintű költségeket. Eddig valahogy mindig sikerült megoldani, de idén nem kaptunk 1%-ot (ami nagyon fontos, de az az összeg, amit a mi alapítványunk kapni szokott, kb. 3 havi állatorvosi számlánkat fedezi), és így elég nehéz helyzetbe kerültünk. Az állatmentés jelenleg Magyarországon államilag nem támogatott. Próbálunk pályázni, amire csak lehet, de eddig nem jártunk túl nagy sikerrel. Igaz, hogy a pénz nem minden, de nagyon fontos, nélküle állatot menteni nem lehet. Az etetést még valahogy megoldjuk a tápgyűjtésekkel, adományokkal, de talán ez az egy, amire nem, vagy legalábbis nem nagyon kell költenünk, kivéve a kölyöktápot és a speciális etetést igénylő kutyákat. A bekerülő állatok gyakran sérültek, sokszor műtét is elengedhetetlen a megmentésükhöz. Nem elég egy oltás és a kötelező chip, mi az összes felnőtt kutyát ivartalaníttatjuk. Ezért kértem a közösségi oldal 7000 támogatóját, hogy aki megteheti, egy havi rendszeres, akár 500-1000 forintos támogatás utalásával segítse munkánkat. Ha sikerülne legalább 500 ilyen támogatót szereznünk, az olyan alap volna, ami megmentene minket a nyomasztó anyagi bizonytalanságtól.

Szerencsére időről-időre lehet hallani az alapítványt támogató helyi akciókról.

– Igen, nem győzünk eléggé hálásak lenni azoknak, akik átlátják a helyzetünket, és önzetlenül segítenek nekünk. A közeljövőben két ilyen akció is lesz, mindkettő május 13-án. Az Érsekkertben rendezik meg a Veterán járműkiállítás amerikai autó bemutatóját, és biztosítják számunkra, hogy a rendezvény helyszínén adományokat gyűjthessünk. Ugyanezen a napon este a Balkán Drinkbárral közös szervezésben Jótékonysági Classic Party lesz (házi-gazdák Gabee és Joko), ahol a belépő összegével a munkánkat fogják támogatni.

Azért az alapítvány is folyamatosan töri a fejét, hogyan tudná még szélesebb körben bemutatni a kutyákkal való emberséges bánásmód fontosságát, és az értük folyó munkát.

– Folyamatban van egy óvodások és általános iskolások részére kiírt rajzpályázatunk erről a témáról, két kategóriában. A rajzokat feltöltjük a Facebookra, és ott lehet rájuk szavazni. A pályaműveket kiállítjuk a SPAR Áruházban, a díjkiosztás május 27-én, a Kubikus Parkban rendezett városi gyereknapon lesz.

(Aki tudna alkalmanként, vagy rendszeresen támogatást nyújtani, azok számára az adatok: Összefogás az Állatokért Alapítvány; IBAN: HU30; SWIFT: BUDAHUHB; számlaszám: 10101164-04514500-01003001)
A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás