A kórház Semmelweis-napi örömünnepe

2013.08.05 22:09    |    Zs.F.  

A kalocsai Szent Kereszt Kórház munkatársai szerint a június 27-én, a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény színháztermében megrendezett Semmelweis-napi ünnepség talán minden korábbinál jobban sikerült egyfelől a helyszín választásának, másfelől a műsor összeállításának köszönhetően. A rendezvényen dolgozóknak és a kollektívának elismeréseket adott át dr. Vadász Mária, az intézmény vezetője.

A színháztermet zsúfolásig megtöltő kórházi dolgozókat elsőként dr. Horváth Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Kórház orvos-igazgatója köszöntötte, aki elismeréssel szólt a kalocsai intézmény teljesítményéről, az itt dolgozó orvosok, nővérek és a működést segítő alkalmazottak munkájáról. Dr. Vadász Mária, az intézmény vezetője ünnepi beszéde középpontjában az elmúlt év eredményei álltak, amelyek közül külön is kiemelte a sürgősségi és a gyermekosztály megnyitását, az új ellátások indítását, valamint az akkreditált minőségbiztosítási rendszerek bevezetését. Mint mondta, a sikeres pályázatokon elnyert források további lendületet adnak majd a kalocsai kórház fejlődésének.

A hagyományos Semmelweis-napi ünnepi megemlékezést idén dr. Pap Gizella belgyógyász szakorvos tartotta, aki emelkedett hangvételű beszéde végén Semmelweis életútját mintegy követendő példaként állította a magyar egészségügyi társadalom elé.

Dr. Bábel Balázs érseket ugyan halaszthatatlan ügyei elszólították a városból, így személyesen nem tudott részt venni a rendezvényen, de köszöntőjét felolvasták az ünnepség résztvevőinek.

„…A hazai gyógyítás legnagyobb ünnepe méltó alkalom arra, hogy köszönetemet fejezzem ki a kalocsai Szent Kereszt Kórház minden munkatársának áldozatos, sok erőt és türelmet igénylő szolgálatáért. Kívánom, hogy a gimnáziumi éveit Kalocsán töltő Batthyány-Strattmann Lászlónak, a szegények orvosának lelkisége kísérje a kalocsai egészségügyben ténykedőket, gyógyító tevékenységükre pedig Isten áldását kérem… Főpásztori szeretettel: dr. Bábel Balázs érsek.”

Az ünnepségen dr. Vadász Mária az elismerésben részesülők laudációja mellett elismerő oklevelet adott át dr. Varga Zsuzsanna laboratóriumi osztályvezetőnek, dr. Réfy Miklós szülész-nőgyógyász főorvosnak, Boros Tiborné műtősnőnek, Faragóné Jakus Edit pénzügyi osztályvezetőnek, Pásztor László üzemeltetési osztályvezetőnek, Kressin Anneliese önkéntes segítőnek, valamint az újonnan alakult Sürgősségi Osztály kollektívájának.

 

semmelweis_nap2_490

 

A Semmelweis-napi ünnepi műsort idén is a Liszt Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Bokréta tánccsoportja, zenetanárai és növendékei adták. A gyermektánccsoport a fesztiválgyőztes Rábaközi táncokat adta elő, majd a legszebb kalocsai táncokból összeállított válogatásuk nyerte el a közönség tetszését. A csoport vezetője Farkas Éva tanár, a koreográfus Illés Zoltán. Az ünnepi műsor fináléjában Geri Zsuzsanna tanár és Jagicza Anett növendék duetteket adott elő, zongorán kísért Vízi Melinda tanár.

A 2013. évi Semmelweis-nap, a Magyar Egészségügy Napja a Menza Kft. által, Kapitány Lászlóné Erika vezetésével készített kitűnő állófogadással zárult, amelynek pohárköszöntőjét Török Ferenc mondta. A polgármester arról biztosította a kórházi dolgozókat, hogy az önkormányzat a fenntartóváltás ellenére a jövőben is mindent megtesz a kalocsai Szent Kereszt Kórházért, az ott dolgozókért, a térségben élő emberek egészségéért.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás