Új fényében tündököl a Kalocsai Sportcsarnok

2013.12.30 23:13   

Hosszú hónapok kemény munkájába került, de maximálisan megérte a Kalocsai Sportcsarnokba fektetett energia. Mint ahogy az a lakosság számára ismert, tavasszal derült ki, hogy a létesítmény számos biztonsági előírásnak nem felel meg. Így a városvezetés a Kalocsai Kézilabda Clubbal karöltve megkezdte a komplexum felújítását, amit múlt hét pénteken ünnepélyes keretek közt adtak át.

 

sport_csarnok_nyito_340

 

A Kalocsai Sportcsarnok tárt kapukkal várja az edzeni és bálozni vágyókat, immár új pompájában. Ha össze kellene hasonlítani valamivel, leginkább olyan, mint amikor az ember kinyit egy új könyvet és megcsapja a jellegzetes illat, pontosan ilyen hatást keltett a frissen mázolt, mára már új köntösbe öltözött „tornaterem”.

A pénteki megnyitón egy gombostűt sem lehetett leejteni, olyan sokan voltak kíváncsiak az újonnan megnyílt sportlétesítményre, dugig volt a lelátó. A rendezvényt Kalocsa polgármestere, Török Ferenc kezdte ünnepi beszédével, amelyben hangsúlyozta, hogy az önkormányzat és a Kalocsai Kézilabda Club együttműködésének köszönhetően, több ütemben, megközelítőleg 160 millió forintból újult meg az épület. A város első embere elmondta, több forrás állt rendelkezésre a rekonstrukció megvalósításához. A TAO-n, a DAOP-on kívül, az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott támogatáson át, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., valamint a kivitelező Kalo-Bau Kft., a KaloMéh és a Glencore cégcsoporton át, egészen a Városháza illetékes munkatársaiig, mindenki hozzátette a magáét, amely elvezetett a célig: a Kalocsai Sportcsarnok megnyitásáig.

A köszöntő szavak után, Czene Attila, a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója vette át a stafétát. Az egykori olimpikon köszönetét fejezte ki a városvezetésnek és mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a Kalocsai Sportcsarnok immár régi fényében, újra tündökölhessen. Ezt követően Török Ferenc polgármester; Hartman János, a KKC elnöke; Font Sándor országgyűlési képviselő és Czene Attila együttesen átvágták a megnyitást jelképező piros-fehér-zöld szalagot.

A kalocsaiak legnagyobb örömére olyan díszvendégek tették tiszteletüket a csarnokban, mint a magyar kézilabda nagyágyúja, az MKB-MVM Veszprém KC játékosa, Nagy László, a legendás kézilabdacsapat vezetőedzője, Antonio Carlos Ortega, valamint Fonyó Károly, a veszprémi klub elnöke.

A KKC játékosainak életre szóló élményben volt részük. Ugyanis sokuk példaképe, Nagy László és Antonio Carlos Ortega együtt osztották ki a fiúknak a tavaly megszerzett ezüstérmeket. Majd Czene Attila szavaival élve: „el-szabadult a pokol, pozitív értelemben”. A Kalocsai Kézilabda Club a helyi sporttársakat, a Kalocsai Futball Club teljes legénységét hívta ki, hogy együtt teszteljék az új placcot. A barátságos kézilabda-mérkőzést Nagy László kezdődobása indította. A mérkőzést 11:3 arányban a KKC nyerte a KFC-vel szemben. A második játékrészben felcserélődtek a szerepek. Foci-fronton is próbára tették a vadonatúj borítást. Itt 3-1-re a KFC verte a KKC-t.

A meccs ideje alatt tombolát árultak a szervezők. Az ajándékok között a Kalocsai Futball Club és a Kalocsai Kézilabda Club mezeit sorsolták ki, melyeket Nagy László is dedikált. Sőt, az MKB-MVM Veszprém csapatának felajánlásával két belépőt is lehetett nyerni a november 30-ai veszprémi BL meccsre, melyet a Szentpétervár ellen játszik a Veszprém. A tombolából befolyt összegből pedig a KKC defibrillátort vásárol a jövőben.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás