Csúszik a befejezés, de lesz új öltöző és küzdőtér

Mégsem ment simán a Sportcsarnok felújítása

2013.10.12 14:13    |    jg  

Júniusi írásunkban még arról számoltunk be, hogy a rendkívül hatékonyan és gyorsan végrehajtott első ütem után nekiláttak a Kalocsai Sportcsarnok 116,5 milliós felújításának újabb szakaszához, amely a tetőszerkezet cseréje után már a menekülési útvonalak kiépítéséről és a tűzbiztossá tételről szól.

A Kalocsai Kézilabda Club sikeres pályázatai, valamint a Kalocsai Önkormányzat támogatása révén lehetővé vált renoválás nem csak a biztonsági előírások miatt fontos, hiszen a nézőtér is jelentősen kibővül: a csarnok 1300 férőhelyes lesz, szemben a korábban alig tizedennyire korlátozott számmal. A megvalósítás viszont még csúszik kicsit: nyár végére kellett volna végeznie a kivitelezőnek, de a papírmunka ismét közbeszólt.

– A második ütemet csak a múlt héten tudtuk megkezdeni. Ez azt jelenti, hogy a tetőcserét követően a további tűzbiztonsági előírásoknak megfelelően végezzük a munkálatokat, ahogy a pályázatunkban is szerepel – mondta Hartman János, a tendert elnyert KKC elnöke. – A legfontosabbakat végezzük el: a lelátó kap egy acéllemezes borítást; ezzel tulajdonképpen egy teljesen új lelátó készül el. A teljes belső festés történik meg, valamint a homlokzati, külső színezés és a belső színezés. Fontos még, hogy az iskolai átjárót tűzbiztossá tegyük; ennek zajlik most a vasbetonozása, illetve a fal építése. Aztán jöhetnek a menekülési útvonalak: a kivitelező cég már megkezdte ezek kibontását és az újak beépítését – sorolta a még előttük álló feladatokat.

A Kalocsai Sportcsarnok menekülési útvonalai szilárd burkolatot kapnak; így a kültéri pálya felé nyíló is – ezt a kijáratot teljesen elbontják, lévén a korábbi állapot (egy hagyományos ajtó szélessége) aligha nevezhető korszerűnek, nem hogy szabályosnak, vagy biztonságosnak. Emellett nyitnak még egy menekülési útvonalat, a csarnok hosszabb oldalán. Mindezeket augusztus végére szerette volna készen látni a sportegyesület, ám ez – önhibájukon kívül – mégsem teljesült; néhány bürokratikus akadály gördült az útba, de volt, aki a segítségükre sietett.

– Egy kicsit elhúzódtak a munkálatok, mivel bizonyos papírmunkák megnehezítették a dolgunkat. Rajtunk kívül álló okok miatt nem tudtuk megkezdeni a munkát, de a kalocsai városvezetéssel folytatott nagyon hosszú egyeztetések után segítséget kaptunk. Volt ugyanis egy kis számszaki hiba a pályázatunkban, ami azt jelentette, hogy további pénzforrásokat kellett találnunk, és az ügyünk mellé Kalocsa Önkormányzata teljes vállszélességgel odaállt – árulta el Hartman. A KKC elnöke háláját fejezte ki, amiért az eddigieken túl újabb városi segítséget kapott, így ha némi csúszással is, de folytatódhatott a munka, és ugyan a sportolóknak még kicsit várni kell arra, hogy újra birtokba vehessék a jelentősen megújult csarnokot, de megéri az átmeneti kényelmetlenség. Kiderült ugyanis, hogy a pályázatokban elnyert felújítások mellett fel tudtak vállalni még két jelentősebb munkát: teljesen felújítják az öltözőket, valamint a lehető legkorszerűbb padlóval látják el a küzdőteret – ezzel megvalósult a KKC egy másik álma is; a helyenként sérült, jelenlegi padló helyett modern burkolatot kaphat a csarnok. – Időközben nyilván az egyesületi munkák sem állnak meg: a KSE-vel már egyeztetjük az időpontokat a bajnoki mérkőzésekre, addig pedig a sportolók tudják használni a többi csarnokot – mondta a kézilabda klub vezetője.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás