Újabb, korszerűbb, biztonságosabb

Már tudjuk, mikor nyit a sportcsarnok

2013.10.31 21:46    |    M.Sz.  

Az egyre jobban közeledő szalagavatók és a csapatsportok már javában folyó bajnokságai egyre égetőbb és fontosabb kérdéssé teszik a Városi Sportcsarnok felújítási munkálatai befejezésének, illetve a létesítmény átadásának időpontját.

hartman_janos_163Október 8-án reggel sajtótájékoztatóra várták a helyi média képviselőit a létesítményben. A feltett kérdésekre az önkormányzat nevében Boromisza Viktor, a Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda vezetője, illetve Hartman János, a Kalocsai Kézilabda Club elnöke válaszolt.

A több ütemben, több pályázati forrás igénybevételével folyó felújítási munkálatok finanszírozását a társasági adóról és osztalékadóról szóló törvény (TAO) tette lehetővé.

A munkálatok már tavasszal, illetve kora nyáron megkezdődtek a sportcsarnok környékén – egészen pontosan a tetőn, melynek teljes cseréjére került akkor sor.

Jelenleg a TAO kettes ütemének fejlesztései vannak folyamatban, amelyek várhatóan november végére fejeződnek be. Ekkor adhatják át a csarnokot a városnak, az iskoláknak illetve az egyesületeknek és különböző közösségeknek – mondta Boromisza Viktor. A Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda vezetője arra is kitért, hogy a Dél-Alföldi Operatív Program (DAOP) keretében zajló Kistérségi Városközpont Integrált Fejlesztésének egyik eleme a csarnok felújítása.

 

sport_csarnok_uj_340

 

A jelenleg is zajló ütemben az öltözők víz- és épületgépészeti rekonstrukciója folyik. Itt a mosdók, vizes blokkok átépítésén, illetve az új fűtési rendszer kialakításán dolgoznak. Az irodavezető szólt arról is, hogy a villamoshálózat felújítása, a burkolat, az álmennyezet, a lámpatestek, illetve a belső nyílászárók cseréje után egy teljesen megújult öltözőt kapnak majd sportolóink. Az öltözők bekerülési költsége, (amelyet DAOP-pályázati forrásból finanszíroznak) megközelítőleg 25 millió forint. Emellett kiépülnek a menekülési útvonalak, új ajtók és lépcsők biztosítják a bent tartózkodók számára, hogy a sportcsarnok a tűzvédelmi és más kapcsolódó kritériumok sorának is eleget tegyen a jövőben.

November végéig a harmadik ütemre tervezett felújítás, a többivel összhangban szintén megvalósul. Ennek a folyamatnak a végén a csarnok sportpadlózatát cserélik korszerűbbre. A burkolat rekonstrukcióját az Emberi Erőforrások Minisztériumának (ugyancsak pályázati) támogatása tette lehetővé.

Hartman János, a KKC elnöke ugyancsak közreműködött a kedd délelőtt tartott sajtótájékoztatón. A klubvezető elmondta, hogy a bruttó 116 millió forintos beruházás – amelynek túlnyomó költségét a klub pályázati forrásaiból biztosították –, nélkülözhetetlen volt, hiszen a város sportcsarnoka eddig a minimum feltételeknek sem felelt meg – legyen szó tűzbiztonságról, vagy bármilyen más biztonsági előírásról. A második ütemre tervezett munkálatok több mint felével már elkészültek, így például a felújítás alatt álló csarnokban immáron nem csak új menekülési útvonalat biztosító ajtók, vadonatúj tetőszerkezet, de kék színekben pompázó lelátó is várja novembertől a helyi sportolókat és szurkolókat.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás