A Magyar Diáksport Napja Géderlakon

2013.11.16 16:39   

A Magyar Diáksport Szövetség ebben az évben is azzal a felhívással fordult a magyarországi köznevelési intézményekhez, civil szervezetekhez, önkormányzatokhoz, hogy vegyenek részt a Magyar Diáksport Napján, az alábbi programokon; a jelentkező iskolák diákjai, tanárai és mindenki, aki részt vesz az eseményen, legalább 120 percet töltsön sportolással, aktív testmozgással. Egyetlen közös programot kértek, mégpedig azt, hogy minden résztvevő teljesítse a Diáksport Napi Futótávot, a 2013 métert, amit megtett a géderlaki Szent László Általános Iskola minden tanulója és pedagógusa október 18-án, pénteken 12 és 13 óra között.

A leggyorsabb futók Leták Patrik az 1. osztályból, Felnagy Miléna a 3. osztályból, Tóth Martin a 4. osztályból, Istella Abigél a 6. osztályból és Malomsoki István a 7. osztályból.

13 órakor kezdődött a női kézilabda, amelyen diákok és szülők mérték össze tudásukat. A meccset a felnőttek nyerték meg Csehiné Tóth Edina kapus irányítása mellett. 14 órától a Magyar Atlétikai Szövetség Kölyökatlétika Programjába is betekintést nyerhettek a résztvevők. Sőt, aktív résztvevői is lehettek a program egy részének, mely a tavalyi tanévben a mindennapos testnevelés felmenő rendszerben való bevezetésével kerül megvalósításra Magyarország általános és középiskoláiban. Az alsós gyerekeknek sorverseny-feladatokat állított össze Kiss Lászlóné Anna tanár néni. Minden csapatban 9 gyermek és 2 felnőtt versengett. (A gyermekcsapatokhoz 2 és 3 fős szülőcsapatot osztott be aszerint, hogy saját gyermekük melyik csapatban volt.) A csapatok elnevezése színek szerint történt. A pirosak csapatkapitánya: Szloboda Anna, a kékeké Tóth Martin, a narancssárgáké Deák Kíra, a zöldeké pedig Kalányos József volt (mindannyian negyedikesek). A pirosak csapatát Letákné Wéber Zita, Posztobányiné Mundi Nikolett és Molnárné Herczeg Hajnalka, a kékek csapatát Tóth Róbertné és Csizmadiáné Kovács Györgyi, a narancssárgák csapatát Szeri Norbertné és Bergmann Kincső, a zöldek csapatát Bogdán Mónika és Zanykó Csaba szülők erősítették. Az egyórás, játékos feladatok végrehajtása után a következő eredmények születtek. I. a PIROSAK csapata lett. A II. helyet a ZÖLDEK szerezték meg, a III. helyen a KÉKEK és a NARANCSSÁRGÁK végeztek. A verseny lebonyolításában Horváth Istvánné, Baloghné Kovács Gyöngyi, Katonáné Kovács Krisztina és Szabadi Orsolya tanárnők segítettek.

 

geder_sportnap_480

 

15 órakor a felsős fiúk és a szülők állítottak ki egy-egy focicsapatot. A győzelmet itt is a szülők szerezték meg. A sorversenyben szereplő szülőkön kívül még Csehi Tóth Edina, Vígh Zsolt, Kovács Sándorné, Horváth Sándor tanár úr is részt vett a mérkőzéseken. A felsősök versenyeit Tóthné Varga Linda szervezte és bonyolította le.

A szünetekben meleg teát és finom szendvicseket kaptak a gyerekek a szülői munkaközösség jóvoltából.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás