Eredményes évet zárt a karate szakosztály

2014.02.04 23:04   

Szűcs Zsolt, a Karate szakosztály vezetője a 2013. év értékelőjében beszámolt arról, hogy a Ciglédi úton kialakításra került edzőtermükben 3-4 csoportban öt edző irányításával dolgoznak. OviKarate, gyermek kezdők, gyermek haladók, szülők-gyerekek és felnőtt csoportokban, az ötéves korú fiúk-lányoktól a seniorokig heti két-három alkalommal rendszeresen edzenek.

Az elmúlt évben a szakosztály 24 versenyzője lépett tatamira hazai és nemzetközi versenyeken, kilencen dobogós helyezéseket is értek el.

Eredményeik: 23 érem, ebből 5 arany, 6 ezüst és 12 bronz.

 

A Karate Szakosztály 2013. évi legeredményesebb versenyzője Mészáros Lili. Eredményei: Zemplén Kupa OB Sátoraljaújhely II. hely; Diákolimpia ter. Döntő Várpalota I. hely; Diákolimpia Országos Döntő Nyíradony I. hely; J&P Kupa NK verseny Tarján I. hely; KD Utánpótlás MB Budapest III. hely; Utánpótlás MB Gyöngyös I. hely.

A legeredményesebb férfi versenyző Szőnyi Andor. Eredményei: Diákolimpia Várpalota III. hely; Sysman Open Cegléd III. hely; Nagykun Kupa Karcag II. hely; KD Utánpótlás MB Budapest III. hely; Utánpótlás MB Gyöngyös III. hely.

További dobogós helyezéseket elért versenyző: Dudás Roland, eredményei: Diákolimpia ter. Döntő Várpalota I. hely; Nagykun Kupa Karcag III. hely.

Kovács Dániel eredményei: Diákolimpia ter. Döntő Várpalota II. hely; Diákolimpia Döntő Nyír-adony II. hely.

 

karate_szakosztaly_340

 

Hegedűs András eredményei: Sysman Open Cegléd III. hely; Nagykun Kupa Karcag III. hely.

Kupsza Klaudia eredményei: KD Utánpótlás MB Budapest III. hely; Utánpótlás MB Gyöngyös III. hely.

Szűcs Luca eredményei: Zemplém Kupa OB Sátoraljaújhely III. hely kata; Diákolimpia ter. Döntő Várpalota III. hely.

Varga Róbert eredménye: TEK Küzdősport Gála Budapest II. hely kata.

Filus Norbert eredménye: Diákolimpia ter. Döntő Várpalota II. hely.

Sajnos a 2013. évre Szentes városában tervezett világbajnokság anyagi okokból nem került megrendezésre, valamint az idei évben szintén anyagi okokból nem tudtak Szlovákiába kiutazni az Európa Kupára.

A karatékák márciusban, augusztusban és decemberben szervezett övvizsgákon adhattak számot, hogy mennyit fejlődtek elméletből, fizikai erőből, ügyességből és technikai tudásból.

Az övvizsgákon és versenyeken kívül a szakosztály tagjai, a szülők és pártoló tagok bevonásával több teljesítménytúrán teljesítettek, például a „Híd túl messze” 90 km-t, a Selymesi családi napon 20 km-t, a Kinizsin 40-100 km-t és a Rockenbauer túrán 40-70-130 km-t.

Hazai és nemzetközi edzőtáborokban, szemináriumokon vettek részt Siófokon, Szolnokon, Budapesten, Abasáron és Velencén, mely utóbbi helyszínen második alkalommal szerveztek kyokushin karate, MMA és kyusho edzőtábort 80 fő részvételével.

Szinte minden hónapban vendég mestereket, előadókat hívtak, vagy bemutató edzéseken vettek részt. Így az idén első alkalommal K. Tanaka személyében japán mestert láthattak vendégül, valamint több alkalommal tartottak bemutatókat.

A Ciglédi úti edzőterem a karate edzések mellett helyet biztosított más harcművészeteknek, így Kerpács Rezső vezetésével lehetőség van a tudásukat szélesíteni a brasil jitsu technikáival.

A harcművészeteken kívül nagy hangsúlyt fektetnek az egészségmegőrzésre, az edzőterem mellett a korábban kialakított, természetes gyógymódokra alkalmas rendelőben a rendszeres gyógytornás foglalkozások mellett bárki igénybe veheti a képzett gyógytornász, természetgyógyász és masszőrök segítségét, akik az alábbi szolgáltatásokkal várják vendégeiket: gyógy, sport, nyirok, és kínai masszázsok, mozgásterápiák, gyógytorna, küzdősportok. Természetes gyógymódok, akupresszúra, fülakupunktúra, köpöly, moxa kezelések, és az idei évtől ízület támasztására, izomfájdalom kezelésére szolgáló rugalmas szalag, Kinesio Acu-Tape kezeléseket.

A szakosztály és az általuk nyújtott szolgáltatások elérhetők Kalocsán a Ciglédi út 3. szám alatt található edzőteremben, vagy érdeklődni lehet Szűcs Zsolt szakosztályvezetőnél a 06-20/3310-298-as telefonszámon, továbbá elérhetőek a www.kyovital.hu weblapon.


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás