Dunapataj

Két sportpályát adtak át prominens labdarúgó vendégekkel

2018.09.03 19:41    |    S.T.  

Június első napja a dunapataji sport életében immár fontos pontnak számít: hivatalosan is átadták a település központjában található két fontos sportolási helyszínt, az élőfüves nagypályát és az egykor bitumenes borítással készült, mára multifunkciós pályává alakított gumiborítású pályát.

Aki már körülnézett pár hete a művelődési ház, az általános iskola és az önkormányzati konyha által közrefogott területen, meggyőződhetett arról, hogy európai színvonalú sporttelep jött létre – leváltva ezzel a régi, már nagyon elhasználódott pályákat. A pályák felújításakor nemcsak a szűk környezetre koncentráltak, hanem a pályákat kiszolgáló létesítményekre is: járdák, parkolók, világítás, padok, térelválasztók, kerítés készültek. A tervezés és a kivitelezés jól illeszkedik a már korábban átadott korszerű műfüves kispályához.

Mi mással, mint sporttal lehet egyszerre két sportpályát átadni! Ez alkalomból labdarúgó villámtornát rendezett a Dunapataji Községi Sportegyesület az átadó nap társszervezője. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével és játékával Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkára. Kuriózumot adott az eseménynek három jelentős kispályás labdarúgó csapat szereplése is.

sportpalyaavato1_450
 

Dusnoki Csaba polgármester köszöntötte a Parlament csapatát, a Színész-válogatottat, az Ügyész-válogatottat és a megjelent három dunapataji csapatot. Mint elmondta, ez a rendezvény azért is érdemel figyelmet, mivel olyan állami szervezetek labdarúgó csapatai is elfogadták a felkérést, amelyek egy ország életére vannak hatással, így a Legfőbb Ügyészség és a Parlament is állított ki csapatokat a pályaavatásra rendezett tornán. A polgármester kiemelte, hogy megérte az a küzdelem és fáradozás, amit az elmúlt években tettek a sportpályák területén. Emlékeztetett, hogy pár évvel ezelőtt még gyenge színvonalú és elhasznált pályák fogadták az ide látogatót. Az elmúlt időszak beruházásainak köszönhetően új élőfüves pályát alakítottak ki, kispadokkal, lelátókkal, világítással, emellett pedig a régi „bitumenes” pálya helyén pedig több sportágra alkalmas korszerű gumiborítású pályát hoztak létre. A pályák környezetét kerítéssel, parkolókkal és padokkal, asztalokkal egészítették ki.

sportpalyaavato2_450
 

– Úgy gondoljuk, hogy ezzel a környezettel a településünk szebb, élhetőbb lett – hangsúlyozta beszédében a polgármester. A sport, a testmozgás műveléséhez nagyon fontos a környezet, a pályák állapota. Arra kérte Dusnoki Csaba polgármester a megjelenteket és a patajiakat, hogy használják a pályákat, mivel ez nemcsak az egészségünknek tesz jót, de a sport alkalmával barátságok is kialakulhatnak. Végezetül megköszönte mindenkinek a nagyközség első embere, hogy létrejöhettek ezek a pályák és ez a környezet. Elsősorban a támogatónak, a Belügyminisztériumnak és Pintér Sándor belügyminiszter úrnak, a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványnak és Dunapataj Nagyközség képviselő-testületének, amely vállalta, hogy önrészt biztosít ezekhez a beruházásokhoz. A munkavégzésben a Generál Kft.-nek, Énisz Henriknek, Szűcs Imrének, Szalatnay Attilának, az Everling Kft.-nek és a Dunapataji Településgazdálkodási Intézmény és a helyi önkormányzat munkatársainak köszönte meg értékes munkájukat a polgármester.

A Belügyminisztérium képviseletében Csóti András altábornagy, miniszteri tanácsos mondott köszöntőt. Kiemelte, hogy Dunapataj nagyon élhető település, ezt bizonyítja a most átadott két pálya is. A pályaavatóhoz jó hangulatot, jó eredményeket, sérülésmentes játékot és jó sportolást kívánt.

A Dunapataji Községi Sportegyesület nevében Schill Mátyás elnök örömét fejezte ki, hogy ilyen színvonalas pályákkal bővült a község és ezzel a különböző fokú sportolás lehetősége is mindenki számára nyitva áll. Nagy előnynek nevezte, hogy a sportpályák az iskola mellett találhatók, így szerves életét alkotja a sport, a mozgás az iskolának és a helyi fiatalságnak.

A kispályás villámtornát mindkét pályán kezdőrúgással Eperjes Károly színművész nyitotta meg. A jó hangulatú, de fordulatokban bővelkedő tornát a dunapatajiak első csapata nyerte meg, ők vitték el a vándorkupát is. A mérkőzések után a helyi gasztronómia különlegességeit: a pataji töltött káposztát és a pataji pacalt kóstolhatták meg a vendégek.

(Képeinken a pályaavatást megnyitó pillanatok, valamint a labdarúgó torna résztvevői – előtérben a Színész-válogatott Eperjes Károly színművésszel.)A környék hírei

Paks II. az olcsó villamosenergia-termelés záloga

Javított helyezésén és a második helyre került Magyarország az európai uniós tagállamok azon...

Paks II. is szerepet játszhat az energiarendszer szénmentesítésében

Komoly állami beavatkozás nélkül nem lehet elérni az energiarendszer szénmentesítését. Eredményt a...

A jövő bölcsődéje Dunapatajon

Újságunk megjelenésével egy időben indul el hivatalosan az új dunapataji bölcsőde. Nagy érdeklődés...

Főhajtás, ünnep és a nagyi meséi

A magyarországi németek tragédiájaként emlegetett, II. világégés utáni kitelepítés 1946. január...

V. Hartai Kolbásztöltő Fesztivál

2019 január 19-én rendezték meg Hartán a már nyugodtan hagyományosnak mondható kolbásztöltő...

Közel hatvanezer látogatója volt 2018-ban a Paks II. országjáró kiállításának

Tartalmas évet hagyott maga mögött a Paks II. Atomerőmű Zrt. tájékoztató kamionja: mintegy...

Kifüstölik az esővizet szennyvíz-hálózatba vezetőket

Akár százezres nagyságrendű büntetést is kockáztathat Kalocsán és a környékben jó néhány háztartás,...

Egyre több a szabálysértő drónreptetés

Egy év alatt megnégyszereződött a szabálysértő drónreptetésekkel kapcsolatos bejelentések száma....

Panasznap helyett Ügyfélsegítő

Alapvetően megváltoztatta a korábbi panasznap szerepét az új Polgári perrendtartás. De nem csak a...

Kulcsszerepe volt az atomenergiának tavaly is az ország áramellátásában

Sorra dőltek meg az eddigi áramfogyasztási rekordok tavaly Magyarországon. Előbb márciusban, majd...

Élesítették az influenza figyelő szolgálatot

Bár az utóbbi hetekben kifejezetten barátságos arcát mutatta az ősz, ha hinni lehet a meteorológiai...

Szakmai tanácskozást folytattak a megye polgármesterei

Bács-Kiskun megyében ebben a választási ciklusban immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a...

Szakmai tanácskozást folytattak a megye polgármesterei

Bács-Kiskun megyében ebben a választási ciklusban immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a...

A Paks II. projektről kapott tájékoztatást a Magyarországi nemzetiségek bizottsága

A Magyarországi nemzetiségek bizottsága 2018. november 6-án kihelyezett ülést tartott Pakson,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás