Dunapataj

Két sportpályát adtak át prominens labdarúgó vendégekkel

2018.09.03 19:41    |    S.T.  

Június első napja a dunapataji sport életében immár fontos pontnak számít: hivatalosan is átadták a település központjában található két fontos sportolási helyszínt, az élőfüves nagypályát és az egykor bitumenes borítással készült, mára multifunkciós pályává alakított gumiborítású pályát.

Aki már körülnézett pár hete a művelődési ház, az általános iskola és az önkormányzati konyha által közrefogott területen, meggyőződhetett arról, hogy európai színvonalú sporttelep jött létre – leváltva ezzel a régi, már nagyon elhasználódott pályákat. A pályák felújításakor nemcsak a szűk környezetre koncentráltak, hanem a pályákat kiszolgáló létesítményekre is: járdák, parkolók, világítás, padok, térelválasztók, kerítés készültek. A tervezés és a kivitelezés jól illeszkedik a már korábban átadott korszerű műfüves kispályához.

Mi mással, mint sporttal lehet egyszerre két sportpályát átadni! Ez alkalomból labdarúgó villámtornát rendezett a Dunapataji Községi Sportegyesület az átadó nap társszervezője. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével és játékával Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkára. Kuriózumot adott az eseménynek három jelentős kispályás labdarúgó csapat szereplése is.

sportpalyaavato1_450
 

Dusnoki Csaba polgármester köszöntötte a Parlament csapatát, a Színész-válogatottat, az Ügyész-válogatottat és a megjelent három dunapataji csapatot. Mint elmondta, ez a rendezvény azért is érdemel figyelmet, mivel olyan állami szervezetek labdarúgó csapatai is elfogadták a felkérést, amelyek egy ország életére vannak hatással, így a Legfőbb Ügyészség és a Parlament is állított ki csapatokat a pályaavatásra rendezett tornán. A polgármester kiemelte, hogy megérte az a küzdelem és fáradozás, amit az elmúlt években tettek a sportpályák területén. Emlékeztetett, hogy pár évvel ezelőtt még gyenge színvonalú és elhasznált pályák fogadták az ide látogatót. Az elmúlt időszak beruházásainak köszönhetően új élőfüves pályát alakítottak ki, kispadokkal, lelátókkal, világítással, emellett pedig a régi „bitumenes” pálya helyén pedig több sportágra alkalmas korszerű gumiborítású pályát hoztak létre. A pályák környezetét kerítéssel, parkolókkal és padokkal, asztalokkal egészítették ki.

sportpalyaavato2_450
 

– Úgy gondoljuk, hogy ezzel a környezettel a településünk szebb, élhetőbb lett – hangsúlyozta beszédében a polgármester. A sport, a testmozgás műveléséhez nagyon fontos a környezet, a pályák állapota. Arra kérte Dusnoki Csaba polgármester a megjelenteket és a patajiakat, hogy használják a pályákat, mivel ez nemcsak az egészségünknek tesz jót, de a sport alkalmával barátságok is kialakulhatnak. Végezetül megköszönte mindenkinek a nagyközség első embere, hogy létrejöhettek ezek a pályák és ez a környezet. Elsősorban a támogatónak, a Belügyminisztériumnak és Pintér Sándor belügyminiszter úrnak, a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványnak és Dunapataj Nagyközség képviselő-testületének, amely vállalta, hogy önrészt biztosít ezekhez a beruházásokhoz. A munkavégzésben a Generál Kft.-nek, Énisz Henriknek, Szűcs Imrének, Szalatnay Attilának, az Everling Kft.-nek és a Dunapataji Településgazdálkodási Intézmény és a helyi önkormányzat munkatársainak köszönte meg értékes munkájukat a polgármester.

A Belügyminisztérium képviseletében Csóti András altábornagy, miniszteri tanácsos mondott köszöntőt. Kiemelte, hogy Dunapataj nagyon élhető település, ezt bizonyítja a most átadott két pálya is. A pályaavatóhoz jó hangulatot, jó eredményeket, sérülésmentes játékot és jó sportolást kívánt.

A Dunapataji Községi Sportegyesület nevében Schill Mátyás elnök örömét fejezte ki, hogy ilyen színvonalas pályákkal bővült a község és ezzel a különböző fokú sportolás lehetősége is mindenki számára nyitva áll. Nagy előnynek nevezte, hogy a sportpályák az iskola mellett találhatók, így szerves életét alkotja a sport, a mozgás az iskolának és a helyi fiatalságnak.

A kispályás villámtornát mindkét pályán kezdőrúgással Eperjes Károly színművész nyitotta meg. A jó hangulatú, de fordulatokban bővelkedő tornát a dunapatajiak első csapata nyerte meg, ők vitték el a vándorkupát is. A mérkőzések után a helyi gasztronómia különlegességeit: a pataji töltött káposztát és a pataji pacalt kóstolhatták meg a vendégek.

(Képeinken a pályaavatást megnyitó pillanatok, valamint a labdarúgó torna résztvevői – előtérben a Színész-válogatott Eperjes Károly színművésszel.)A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás