Dunapataj

Két sportpályát adtak át prominens labdarúgó vendégekkel

2018.09.03 19:41    |    S.T.  

Június első napja a dunapataji sport életében immár fontos pontnak számít: hivatalosan is átadták a település központjában található két fontos sportolási helyszínt, az élőfüves nagypályát és az egykor bitumenes borítással készült, mára multifunkciós pályává alakított gumiborítású pályát.

Aki már körülnézett pár hete a művelődési ház, az általános iskola és az önkormányzati konyha által közrefogott területen, meggyőződhetett arról, hogy európai színvonalú sporttelep jött létre – leváltva ezzel a régi, már nagyon elhasználódott pályákat. A pályák felújításakor nemcsak a szűk környezetre koncentráltak, hanem a pályákat kiszolgáló létesítményekre is: járdák, parkolók, világítás, padok, térelválasztók, kerítés készültek. A tervezés és a kivitelezés jól illeszkedik a már korábban átadott korszerű műfüves kispályához.

Mi mással, mint sporttal lehet egyszerre két sportpályát átadni! Ez alkalomból labdarúgó villámtornát rendezett a Dunapataji Községi Sportegyesület az átadó nap társszervezője. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével és játékával Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkára. Kuriózumot adott az eseménynek három jelentős kispályás labdarúgó csapat szereplése is.

sportpalyaavato1_450
 

Dusnoki Csaba polgármester köszöntötte a Parlament csapatát, a Színész-válogatottat, az Ügyész-válogatottat és a megjelent három dunapataji csapatot. Mint elmondta, ez a rendezvény azért is érdemel figyelmet, mivel olyan állami szervezetek labdarúgó csapatai is elfogadták a felkérést, amelyek egy ország életére vannak hatással, így a Legfőbb Ügyészség és a Parlament is állított ki csapatokat a pályaavatásra rendezett tornán. A polgármester kiemelte, hogy megérte az a küzdelem és fáradozás, amit az elmúlt években tettek a sportpályák területén. Emlékeztetett, hogy pár évvel ezelőtt még gyenge színvonalú és elhasznált pályák fogadták az ide látogatót. Az elmúlt időszak beruházásainak köszönhetően új élőfüves pályát alakítottak ki, kispadokkal, lelátókkal, világítással, emellett pedig a régi „bitumenes” pálya helyén pedig több sportágra alkalmas korszerű gumiborítású pályát hoztak létre. A pályák környezetét kerítéssel, parkolókkal és padokkal, asztalokkal egészítették ki.

sportpalyaavato2_450
 

– Úgy gondoljuk, hogy ezzel a környezettel a településünk szebb, élhetőbb lett – hangsúlyozta beszédében a polgármester. A sport, a testmozgás műveléséhez nagyon fontos a környezet, a pályák állapota. Arra kérte Dusnoki Csaba polgármester a megjelenteket és a patajiakat, hogy használják a pályákat, mivel ez nemcsak az egészségünknek tesz jót, de a sport alkalmával barátságok is kialakulhatnak. Végezetül megköszönte mindenkinek a nagyközség első embere, hogy létrejöhettek ezek a pályák és ez a környezet. Elsősorban a támogatónak, a Belügyminisztériumnak és Pintér Sándor belügyminiszter úrnak, a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványnak és Dunapataj Nagyközség képviselő-testületének, amely vállalta, hogy önrészt biztosít ezekhez a beruházásokhoz. A munkavégzésben a Generál Kft.-nek, Énisz Henriknek, Szűcs Imrének, Szalatnay Attilának, az Everling Kft.-nek és a Dunapataji Településgazdálkodási Intézmény és a helyi önkormányzat munkatársainak köszönte meg értékes munkájukat a polgármester.

A Belügyminisztérium képviseletében Csóti András altábornagy, miniszteri tanácsos mondott köszöntőt. Kiemelte, hogy Dunapataj nagyon élhető település, ezt bizonyítja a most átadott két pálya is. A pályaavatóhoz jó hangulatot, jó eredményeket, sérülésmentes játékot és jó sportolást kívánt.

A Dunapataji Községi Sportegyesület nevében Schill Mátyás elnök örömét fejezte ki, hogy ilyen színvonalas pályákkal bővült a község és ezzel a különböző fokú sportolás lehetősége is mindenki számára nyitva áll. Nagy előnynek nevezte, hogy a sportpályák az iskola mellett találhatók, így szerves életét alkotja a sport, a mozgás az iskolának és a helyi fiatalságnak.

A kispályás villámtornát mindkét pályán kezdőrúgással Eperjes Károly színművész nyitotta meg. A jó hangulatú, de fordulatokban bővelkedő tornát a dunapatajiak első csapata nyerte meg, ők vitték el a vándorkupát is. A mérkőzések után a helyi gasztronómia különlegességeit: a pataji töltött káposztát és a pataji pacalt kóstolhatták meg a vendégek.

(Képeinken a pályaavatást megnyitó pillanatok, valamint a labdarúgó torna résztvevői – előtérben a Színész-válogatott Eperjes Károly színművésszel.)A környék hírei

Komoly fejlesztések Szeliden

A Szelidi-tó környékén egyre komolyabb fejlesztéseket hajt végre Dunapataj Nagyközség Önkormányzata:...

Hasznos tapasztalatok a Paks II. projektben Fehéroroszországból

Asztravecben két hasonló blokk épül a Paksra tervezettekhez, ezért az ottani tapasztalatok jól...

Fotótárlatot nyitott Kalocsán a Prima-díjas festő

Minden eddig megszokottól eltérő kiállításmegnyitót tartott a Városi Színház előterében Kunhegyesi...

Óvodaavatás és fáklyás csónakfelvonulás Dusnokon

Több tízmillió forintos beruházás végét ünnepelték a Szent Iván éji fáklyás csónakfelvonulás előtt,...

Húszéves főpásztori jubileumát ünnepelte Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek

A kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban június 25-én megemlékeztek Bábel Balázs érsek...

a KKC ezüstéve III./1.

Ezüstös a babérkoszorú a idén a Kalocsai Kézilabda Club címere körül, hiszen az egyesület mindhárom...

Hartán ülésezett a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés

Hartán a Hajósmúzeum és Képtár patinás épülete adott otthont a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés júniusi...

Tények az atomenergiáról – házhoz szállítva

Az atomenergia szerepének és a Paks II. projekt szükségességének objektív megítélését segítik azok...

Dunapataj 1919-2019

Méltóságteljes és megható centenáriumi emlékünnepségeket tartottak a hétvégén Dunapatajon az 1919-es...

Megemlékezés az egykori zsinagógánál

egykori zsinagóga épülete melletti parkban 2019. június 18-án azon emléktábla mellett, melyet az...

Megkezdődött a Paks II. Atomerőmű első felvonulási épületeinek kivitelezése

2019. június 20-án kezdetét vette a Paks II. Atomerőmű területén az első felvonulási épületek...

Homokmégyen dekázott a világbajnok.

Pályázati forrásból sikerült megvalósítani azt a sporteseményt Homokmégyen, ahol a négyszeres...

XXVI. Pünkösdi Koncert

Több mint negyedszázados hagyomány, hogy Kalocsa és a környék fúvószenekarai Pünkösdkor találkoznak...

Kulcsszerepe volt az atomenergiának tavaly is az ország áramellátásában

Sorra dőltek meg az eddigi áramfogyasztási rekordok tavaly Magyarországon. Előbb márciusban, majd...

Szakmai tanácskozást folytattak a megye polgármesterei

Bács-Kiskun megyében ebben a választási ciklusban immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a...

A Paks II. projektről kapott tájékoztatást a Magyarországi nemzetiségek bizottsága

A Magyarországi nemzetiségek bizottsága 2018. november 6-án kihelyezett ülést tartott Pakson,...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás