Szezont zárnak a strandröplabdások

2017.11.02 13:32    |    (Schill Mátyás)  

E hétvégén a negyedik és egyben az utolsó bajnoki fordulót rendezik a Szelidi-tó Strandröplabda Bajnokságban.

A legutóbbi fordulóban bár a létszám az első kettőhöz képest egy kicsit kevesebb volt, hiszen „csak” 14 csapat nevezett be a Szittyótér Kupáért folyó küzdelembe, de a torna színvonala talán az idei legerősebb volt. A nevezők között volt több olyan játékos is, akik teremben több korosztályos bajnoki címmel, felnőtt magyar bajnoki éremmel rendelkeztek, igaz, ők párban a barátnőikkel indultak, nem is éremért játszottak hanem a jó hangulat kedvéért, mindettől függetlenül láthattunk szép megoldásokat tőlük, amitől a röplabdázást szeretők szája tátva maradt. Ám ez a verseny is elsősorban azoknak a csapatoknak a sikerét hozta, akik már hetek óta ott vannak az élmezőnyben és a négy között négy ilyen csapat volt.

A három csoportelső (Megtorlók, Pentele és a Homokzsákok) szett-veszteség nélkül jutott tovább, míg a másodikak meglepő módon nemcsak az elsőktől, hanem más meccseken is hullajtottak pontot. A nyolc közé jutott csapatok közül a három csoportgyőztes könnyedén, míg a második fordulóban győztes Stipi-Stopi nehezebben ment tovább a négy közé. Szervezőként külön örömmel vettem és segítettem a kezdeményezést, hogy három csapat, mely nem jutott a nyolc közé, a játék öröméért lejátszották a 9-11. helyért is a meccseiket. Az egyik elődöntőben az aznap remek formát mutató Homokzsákok aránylag biztosan verte a kalocsai Stipi-Stopi-t, míg a másik meccsen a Megtorlók meggyőző játékkal verte a Pentelét.

A bronzmeccsen aztán a dunaújvárosi Pentele folytatta az aznapi remek játékát és ha már az elődöntőt nem sikerült megnyerniük, azért a bronzcsatát igen, így a magukhoz mérten kissé „dadogó” játékot mutató Stipi-Stopi leszorult a dobogóról.

strandropi1_450
 

A döntőben aztán igazi kőkemény csatát láthatott a közönség, hiszen két olyan csapat csapott össze, melyek az előző két tornán ugyan egy-egy alkalommal már szerepeltek a döntőben, de nyerniük még nem sikerült. Az első szettet a pécsi–kaposvári–dombóvári illetőségű Homokzsákok a lehető legszorosabb különbséggel nyerte, amit a fordulás után a Megtorlók magabiztosan egyenlített ki. Bár pompás labdameneteket, kemény ütéseket és bravúros mentéseket is láthattunk, de a kecskeméti Megtorlóknál a befejezések kevésbé voltak pontosak, így a Homokzsákok nyerte a csatát és ezzel a Szittyótér Kupát.

strandropi2_450
 

Minden egyes tornán nem a csapatok, hanem az eredménytől függően személyre szólóan kapnak pontot a játékosok és mivel a négy fordulóból a három legjobb eredmény számít bele az összetett végeredményébe, így fontos lesz az e hétvégi Szezonzáró Kupa is. Jelenleg a ponttáblázaton a Homokzsákok állandó három tagból álló csapata és a Megtorlók két fix játékosa áll 22 ponttal az élen, míg a szintén végig azonos összetételben szereplő Stipi-Stopi játékosai csak két ponttal vannak mögöttük lemaradva. A Pentele játékosainak a 16-16 pontja bár matematikailag még ad esélyt nekik, de realitása az összetett sikerüknek nem túl sok van. A nevezők között most is lehet már találni egy NB I-es fiú és NB I-es hölgy párosát. Vajon tudnak-e csodát tenni, vagy kénytelenek lesznek meghajolni az összetett bajnoki címért küzdő triumvirátusok előtt? Szombaton megismerjük a bajnokot, szombaton az idei bajnokságot lezárjuk. Részletek a bajnokság facebook oldalán.A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás