Süli János: folytatjuk a munkát

2022.03.18 12:13   

A Paksi Atomerőműre és a két új blokk megépítésére szükség van a hazai lakosság és a gazdaság biztonságos ellátása érdekében. A munkát folytatjuk – fogalmazott Süli János, a Paks II. beruházásért felelős miniszter.

suli_janos450_450_01

Munkavállalói fórum. Fotó: Paks II. Zrt.

– Nehéz időszak ez mindannyiunknak, hiszen a háborút mindannyian elítéljük. Azt reméljük, hogy a lehető legkevesebb áldozattal jár ez a konfliktus és mielőbb helyreáll a béke. Igyekszünk segíteni a háború elől menekülőknek és igyekszünk legjobb tudásunk szerint végezni a munkánkat – fogalmazott Süli János miniszter. Hangsúlyozta, hogy az Európai Unió által Oroszországgal szemben alkalmazott szankciók az energetikai szektorra nem vonatkoznak, az orosz–ukrán konfliktus azonban természetesen hatással van a Paks II. projektben folyó napi munkát illetően. – Munkatársaimmal azon vagyunk, hogy minden esetben találjunk megoldást – emelte ki.
Süli János aláhúzta, az energetikát érintő együttműködések, gazdasági kapcsolatok behálózzák Európát, korántsem csak Magyarország számára okoz kihívást, nehézséget a mostani helyzet.  A minap Olaf Scholz német kancellár azt nyilatkozta, hogy az Európai Unió nem nélkülözheti az Oroszországból származó energiahordozókat, azok alapvető fontosságúak a közszolgáltatások és a polgárok mindennapi élete szempontjából. A magyar kormány szándéka sem változott: elkötelezett a két új blokk megépítése mellett, szükség van és szükség lesz az atomenergiára az ellátásbiztonság érdekében. Nem engedhetjük, hogy a magyar emberek fizessék meg a szomszédban dúló háború árát – húzta alá.
A Paks II. projektért felelős miniszter arról is beszélt, jósnak kellene ahhoz lenni, hogy valaki egy ilyen helyzetben biztosat mondjon, de fontosnak tartja, hogy a Paks II. beruházáson dolgozók közvetlenül kapjanak tájékoztatást, ezért munkavállalói fórumot hívtak össze. – Ha szükségét látjuk, ugyanilyen körben, egyébként pedig a belső információs hálózaton tájékoztatjuk a kollégákat – mondta Süli János. A fórumon arra kérte a projekten dolgozókat, hogy nyugodt légkörben folytassák a munkát, ahogy ezt a fővállalkozó is teszi a szerződésnek megfelelően. A miniszter emlékeztetett rá, hogy a Paks II. beruházás egy nemzetközi projekt, az új paksi blokkok építésében amerikai, német és francia világcégek is érintettek.
Süli János arra is kitért, hogy Pakson is komoly az összefogás, célzott kampány indult a nehéz helyzetbe került kárpátaljai magyarok támogatására. A Segítsünk együtt Visknek! akciót az önkormányzattal közösen az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a Paks II. Zrt., a PIP Kft. és a város sportegyesületei hirdették meg.

(X)


 

A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás