Labdarúgás – megyei III. osztály

Négy csapat három ponton belül a bronzéremért

2016.05.17 08:50    |    (esem)  

A megyei III. osztály 25. fordulójában ismét változott a bronzéremért küzdők sorrendje, a Szakmár (48 pont) a Bátya (45) elleni győzelmével beelőzte a Géderlaktól kikapó Hercegszántót (46), akik mellé Gara elleni győzelmével becsatlakozott az Uszód (45) is. Sajnos a múlt héten megvolt a szezon második félbeszakadt meccse, ám ennél már szinte biztos, hogy nem a pályán elért eredményt hagyják jóvá.

Az Uszód – Gara meccs hazai támadással, szabadrúgással és Borsos Tamás góljával kezdődött. A tizedik percben egy jobboldali beadást a rutinos Kiss János fejelt kapuba, amit a vendégek szép egyérintős kontragólja követett, ám a szünet előtt Borsos ezúttal fejjel volt eredményes. A szünet után Borsos újra szabadrúgásból szerzett gólt, ezután ugyan rúgtak még egyet a garaiak, de már nem számított (4-2).

A Kunbaja – Homok-mégy meccset a vendégek esélyeshez méltóan kezdték, irányítottak, negyedóra után már vezettek, és a szünet előtt a másodikat is megrúgták. A fordulás után egy rossz ütemű szerelési kísérlet azonnali piroslapot ért a játékvezetőnél, az addig az aránylag jól passzolgató hazaiak bedobták a törülközőt és végképp egyesélyessé tették a meccset, magabiztos győzelmet arattak a vendégek (0-6).

Kalocsai Néplap

A Dunaszentbenedek – Madaras meccsre a vendégek meglehetősen tartalékosan érkeztek, bár a hazaiaknál is voltak hiányzók. Ennek ellenére a vendégek szerezték meg a vezetést, melyet a bene-dekiek egy szabadrúgásból kiegyenlítettek. Az 55. percre már hárommal mentek a hazaiak (közte még egy szabadrúgásgól). A végére a vendégek is szereztek két találatot, de az egyenlítésért küzdve nagyon kinyíltak és egy kontragóllal el is dőlt a meccs (5-3).

Az Öregcsertő – Fajsz találkozóra a hazaiak futottak ki harcosabban, a mérkőzés eleje egyértelműen az övék volt, a helyzeteiket nem sikerült értékesíteni, mígnem egy rossz felszabadítás révén öngóllal megszerezték a vezetést. A válaszra nem sokat kellett várni, két kényszerítőzés után a félidő végére a vendégek vezettek. Ezután egyre inkább átvették az irányítás a fajsziak, de gól már nem született (1-2).

A Bácsbokod – Duna-pataj meccsen a hazaiak voltak az aktívabbak, nekik volt két kapufájuk is a meccsen, ám igazán veszélyes helyzetekig ezen kívül nem nagyon jutottak el, míg a patajiak két-három igazán erős ziccert is kihagytak. A már elejétől eléggé döntetlengyanús mérkőzés végül gól nélkül zárult (0-0).

A Bátya – Szakmár rangadó elején a hazai gárda negyedóra után már három helyzetet puskázott el, és ahogy az lenni szokott ilyenkor jön az ellenfél gólja: egy szabadrúgást saját kapuba fejeltek, majd szintén szabadrúgásból már kettővel mentek. A térfélcsere után előbb szépítettek a hazaiak egy szabadrúgás utáni kavarodásnál, majd egy újabb szabadrúgás révén ismét kettővel mentek a vendégek, amire még egy szép akcióval válaszoltak a hazaiak (2-3).

A Hercegszántó – Gé-derlak meccsen egy szép beadás utáni fejesgóllal kezdte a bajnokjelölt vendégcsapat, majd a gólkirályi cím várományos Kovács Jani rúgta meg első gólját, néhány perc múlva pedig már három volt közte. A fordulás utáni azonnali gól el is döntötte a meccset, egy kulturált ellenfél ellen nem volt nehéz dolga a Géderlaknak (0-5).

A Dunafalva – Vaskút mérkőzésen a vendégek fordulás már hárommal is vezettek, úgy tűnt eldőlt a meccs. A hazaiak nem így gondolták, ők is rúgtak két gólt (másodikat büntetőből) és ekkor a vendégek az egygólos vezetésüknél nem bírták a feszültséget, egy kezezés miatti piros lapnál elszakadt a cérna, és nekitámadtak a játékvezetőnek, aki a lökdösődés miatt lefújta a meccset, így a 2-3-nál félbeszakadt meccs három pontját nagy eséllyel a vétlen hazaiak kapják majd meg (félbeszakadt).


A környék hírei

A szegregált terület integrációja

" A szegregált terület integrációja A roma társadalom Kalocsa életében A Kalocsai...

Pályázatból parkosított templomkert és új kerítés Ordason

Átvette a református egyház a Visszatérés Háza kulcsaitNagy ünnepre gyűltek össze az ordasiak elmúlt...

Kalocsai szerző sikere az irodalmi pályázaton

Október 14-én, pénteken este Budapesten kihírdették a Világháló Alapítvány ésa Blinken OSA Archívum...

Lélekemelő kórushangverseny a kalocsai főszékesegyházban – Három kiváló egyházi kórus több, mint 100 tagja énekelt

Kalocsa gyönyörű barokk templomában, a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban október 15-én,...

Az aradi vértanúkra emlékezett Kalocsa – A koszorúzáson Balogi József mondott beszédet

Kalocsa város hagyományai szerint az első felelős magyar kormány szoborcsoportjánál tartották meg a...

Új fasorok, fák díszítik Kalocsát

 „A legjobb időpont a faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja...

Az integráció fontos szerepe a roma társadalomban

Antidiszkriminációs programok Kalocsa  város életébenA Kalocsai Önkormányzat, a Szociális Központ és...

In memoriam Szallár Károly (1951-2021)

Futótűzként járta be a várost, hogy elhunyt Szallár Károly, Kalocsa idegenforgalmának egyik jeles...

Közlekedésbiztonsági napra készül a rendőrség

Októberben kezdődött és december elejéig tart a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területén...

ARCHÍVUM

Kalocsai Néplap Online Kalocsai Néplap KaloPress Nyomda Nagyítás Nyomtatás